hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. szeptember 16. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Gojira
2013. augusztus 31., Budapest, A38

  A modern progresszív metal hívei idén nyáron kétszer is elcsíphették hazánkban a stílus egyik legfelkapottabb európai zenekarát. A francia Gojira nyári turnéját a balatoni Rock beach fesztiválon kezdte és a budapesti A38 hajó gyomrában fejezte be, így magyar keretbe foglalták a körútjukat. Én kihagytam a balatoni fellépésüket, de annál izgatottabban vártam az A38 hajós koncertet.
  
  A Gojira előtt mindössze egy banda igyekezett bemelegíteni a közönséget, akik szigorú névtelenségbe és arctalanságba burkolóztak. A fehér lepel mögött zajongó brigád tagságából (a többek között) a Tesstimony-ból ismert Tóth Balázs énekes sziluettjét és hangját lehetett beazonosítani, zenésztársait nem sikerült felismernem. A rövid death/black metal erődemonstráció ízelítőnek megtette, de remélhetőleg minél hamarabb fény fog derülni a titokzatos zenekar kilétére.
  
  Az 1996-ban alakult Gojira tavaly adta ki az ötödik nagylemezét L´Enfant Sauvage címmel, amely az eddigieknél még nagyobb ismertséget és elismerést hozott. A letisztultabb és alapvetően dallamosabb szerzemények sok új rajongót hoztak a zenekarnak, mely a mostani koncerten is bebizonyosodott a nagy számban megjelent közönség alapján. A Duplantier tesókra épülő banda élőben is hihetetlenül precízen és feszesen adja elő a komplex nótáit és ezúttal sem kellett csalódnunk a teljesítményükben. A kezdő Explosia alatt ugyan a hangzás még nem a kívánt minőségben dörrent meg, azonban pár nóta után kiteljesedett a megszólalás és semmi sem hátráltatta a kiváló dalok élvezetét. A zenekar tagjai lelkesen, jókedvűen játszották a remekül felépített nótákat és Joe Duplantier énekes/gitáros a számok között is kiválóan tartotta a kapcsolatot a közönséggel. Testvére, Mario Duplantier a precizitás mellett eszméletlenül látványosan ütötte a bőröket, nem véletlenül tette jobban láthatóvá ténykedését egy külön reflektor. Christian Andreu gitáros és Jean-Michel Labadie basszer is kellő beleéléssel pengette a húrokat, így a színpadi produkcióban egyáltalán nem lehetett hiányosságot találni. A közönség pedig teljes erőbedobással zúzott a súlyos nótákra, több circle pit és egy wall of death is színesítette a koncert eseményeit. Kivetnivalót csak a fellépés hosszúságában találtam, ugyanis a standard jó egy órás fesztiválszettet kaptuk meg. Egy klubkoncerten azért én jóval hosszabb műsort vártam volna, de így is élvezettel hallgattam az olyan nótákat, mint a tavalyi albumról eljátszott Explosia, L´Enfant Sauvage, The Axe és a ráadásban sorra kerülő The Gift Of Guilt. Természetesen a régebbi albumokat is bőven megidézték, a The Way Of All Flesh-ről az Oroborus, a Toxic Garbage Island és a Vacuity kényeztették hallójáratainkat, a From Mars To Sirius-ról a Backbone, a Flying Whales és a The Heaviest Matter Of The Universe került terítékre, valamint a The Link lemez sem maradt ki, melyről a Wisdom Comes című szerzemény került elő.
  
  Egy remek koncertélménnyel ajándékozta meg a jelenlévőket a Gojira, újfent bebizonyítva élő teljesítményük kiválóságát. Nem is kívánhattunk volna jobb zárást az idei nyárhoz és remélhetőleg a legközelebbi turnén sem felejtenek el visszatérni hozzánk, a legideálisabb esetben egy hosszabb műsoridővel megtámogatva.



Kulcsszavak:
  gojira 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Gojira weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Gojira, Conjurer, Urne

Gojira + Conjurer + Urne Budapesten

Gojira, Alien Weaponry

Gojira, Alien Weaponry, Employed To Serve a Barba Negra-ban

Főzenekarként jön januárban a Gojira
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maurics andrás    n roses    ana venus    judie jay    facebook    solar scream    live on ten legs    helia    johnny cash    meshuggah    be’lakor    steve carrell    dürer kert    marduk    glen matlock        mr. bean    szalay péter    dope stars inc.    the gathering    venom    micah sloat    enochian theory    gróf balázs    balkan fanatik  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!