hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [média]  2013. szeptember 10. kedd   04:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Igaz barátok az M2-n: jön Lóti és Futi


  Új mesesorozat indul az M2-n szeptember 16-ától. A Lóti és Futi című mini-szitkom igazi műfaji újdonság, és várhatóan az óvodás, kisiskolás gyerekek nagy kedvence lesz.
  
  Lóti és Futi két egészalakos bábfigura, melyet felnőtt színészek keltenek életre, külsejük leginkább az óvodás gyerekrajzokra emlékeztet. Színesek, vidámak, szerethetőek, és bár sokat vitáznak, alapvetően jó barátok. Minden epizód egy-egy meghatározott szituáció köré épül fel vicces párbeszédekkel, ugyanakkor tanulhatnak is belőle a gyerekek. A humor alapvetően a figurák karakterjegyeiből és az adott szituációból fakad úgy, hogy a 4-5 éveseknek is érthető legyen, de a 6-9 éves, vagy esetleg az idősebb korosztály is szórakoztatónak találja.
  
  ”Az új sorozat különlegessége, hogy a jeleneteket virtuális háttérben rögzítjük néhány kellékkel a stúdióban, és utómunkában kerül mögéjük a világ, amelyben élnek „ – mondta Csortos Szabó Sándor producer. „Adott dramaturgiai szituációkban – például amikor álmodnak a szereplők vagy a képzeletükben – pedig rövid animációs betétek színesítik a filmeket.” Az újszerű megoldáson negyvenfős csapat dolgozott, az animációs csoport vezetője Huszár Dániel, míg a stúdióban megépített látványért Klimó Péter felelt.
  
  A négy író, Divinyi Réka, Huszár Péter, Kormos Anett és Szabó Virág csupa olyan gyerekeket foglalkoztató témák köré fűzte a 3-6 perces történeteket, mint például a cipőfűzés, az esti lefekvés, a csúfolódás, egy testvér születése a családban, az ovis szerelem, a hiszti vagy a lámpaláz. A mókás szőrmókok éppúgy iskolába járnak, játszanak, összevesznek, kibékülnek, sportolnak, tévét néznek, félnek, kíváncsiak, és álmodoznak, mint a gyerekek, ezért hol vicces, hol érzelmes, hol tanulságos kalandjaik az egész család számára ismerősek és szerethetőek lehetnek. A szitkomból egyelőre 60 rész készül és szeptember 16-ától mindennap látható lesz az M2 műsorán.
  
  Lóti és Futi, a két elválaszthatatlan jóbarát bőrébe két bábszínész bújt. Mátyás Zoltán személyesíti meg Lótit, a bumfordi, csetlő-botló figurát, aki mindig mindent elront, elfelejt, emiatt gyakran kerül bajba. Ugyanakkor hatalmas szíve van, óriási a fantáziája, szereti néha kiszínezni a valóságot. A legesleghűségesebb barát, bármit megtenne Futiért, akit Érsek-Csanádi Györgyi színésznő kelt életre. Futi szorgalmas, rendszerető, gyors felfogású, de kissé cinikus, és sokat aggódik. Néha szeret okoskodni, és kioktatni másokat, felnőttesebbnek érzi magát Lótinál, aki viszont bármilyen szamárságot csinál, mindig számíthat rá. Lóti fél a sötéttől, a békáktól, a struccoktól és a menyétektől, de ezt nem szégyelli, akárcsak másokat, magát is olyannak fogadja el, amilyen. Rendetlen és kicsit lusta, nem rajong az iskoláért, szívesebben aludna reggelenként. Kicsit nehezen olvas és nem tud úszni. Futi szeret tévét nézni, focizni, főzni, takarítani, társasozni, de a legjobban olvasni. Jó tanuló és tájékozott, szeret megtréfálni másokat. Kicsit rosszul lát, de szégyell szemüveget viselni, ahogy azt is utálja, hogy kistermetű.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the ting tings    strokes    the kolin    dark angel    fezen    pearl jam    spacesh!t    horibillies    structures (can)    gaza    civil war    the jet-sons    maria brink    cryptopsy    ill disposed    colin o donoghue    immolation    csányi sándor    headbangers ball    caliban    rév zenekar    bőrgyári capriccio    jack of heart     zoolander 2    boston manor  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!