hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. augusztus 26. hétfő   19:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Generation of vipers (USA), severe (BEL), Torn from Earth, Octahed
2013. szeptember 17. Trafik Klub (VIII. Mikszáth Kálmán Tér 2)

  Szeptemberben a morózus és súlyos sludge hangzásvilág szerelmesei már be is karikázhatják a naptárukban a hónap harmadik keddjét, ugyanis 17-én nem más ad majd koncertet a Trafik Klubban, mint a US Christmas ritmusszekciójából verbuválódott Generation of Vipers.
  
  A Translation Loss (Rosetta, Mouth of the Architect, Irepress) köreihez tartozó zenekart eddig jobbára Scott Kelly egyik kedvenc bandája miatt ismerhette a szélesebb értelemben vett közönség, holott a Generation of Vipers immáron nyolc éve jelentkezett bemutatkozó lemezével. Az pedig korántsem véletlen, hogy a dobos BJ Graves (aki az A Storm of Light kötelékét is megjárta), valamint az itt gitáros-énekesi poszton érdekelt, ám a US Christmasben basszusgitárosként és zajcsiholóként ügyködő Josh Holt egy új bandában talált igazán egymásra, hiszen az eddig három nagylemezzel rendelkező formáció zenei világa sokkal koncentráltabb, nyomasztóbb és direktebb, mint amit korábban megszokhattunk tőlük. Persze ahogy minden zenekarnak, úgy a ´Vipersnek is megvolt a saját útja: a bemutatkozó Grace-en még voltak olyan kísérletezős folklór-elemek – na meg felszabadultabb, könnyedebb kicsengésű témafüzérek –, amelyek méltán jelezték, hogy az alma nem esett messze a fájától, ám ahogy teltek az évek, úgy a banda is mindinkább olyan palettához nyúlt, ahol kevesebb a szín, de mégis több a kifejezőerő. Elvégre a hangulati-tartalmi kísérletezések helyett a hangsúly itt már a mélyen duruzsoló riffeken, a fenyegetően gonosz atmoszféra megteremtésén, valamint a kíméletlen sodráson van, amit a Howl and Filth dalai maradéktalanul meg is testesítenek: a Kurt Ballou (Converge) felügyelete mellett rögzített, hol zajos, hol letisztult, ám minden pillanatában nyers és erőteljes kiadvány koncertre született, és a lemezen hallható, szinte fojtogatóan sűrű megszólalás élőben is elvárható lesz a triótól. A Generation of Vipers vendége a belga Severe lesz, akik alig egy éve alakultak meg, máris túl vannak egy Európa-turnén, és jelenleg is minden erejükkel azon vannak, hogy egyre fontosabb helyet tölthessenek be a nyugat-európai undergroundban. A zenekar zajos és pusztító black metalt játszik, ami az északi hagyomány közvetítésén túl egy olyan életidegen és rideg hangot üt meg, melyben jócskán érezhető az ezredfordulós hardcore/punk nihilje is, még ha zeneileg ez csak közvetetten is jelenik meg a formáció végletesen örvénylő, távolságtartó dalaiban.
  
  Hazai részről két olyan zenekart tekinthettek meg, akik mellett egyszerűen nem lehet elmenni, ha a honi underground színtérről beszélünk.
  A Torn from earth post metalba fojtott sötét sludge támadása számos koncerttel a hátuk mögött kellően prezentálja, hogy immáron 2013-ra egy 100%.-ig érett zenekart tisztelhetünk a személyükben. A tavaly kiadott EP után hamarosan új anyaggal fog jelentkezni a zenekar.
  Az Octahed is egy remek színfoltja a szcénának, melyet komplex noiserockjukkal támasztanak alá koncertről-koncertre. A legutóbbi Karst-tal közös split pedig újabb dimenziókat nyitott meg a zenekar történetében.
  
  Kezdés: 20:00
  Zenekari támogatás: 1000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skindred    hipno5e    lost society    ana de la reguera    felemelkedés    mz/x    heidenfest 2010    krúbi    sights & sounds    prometheus    james cameron    ko ko mo    turunen    the man-eating tree    mitch lucker    agatha christie    a hobbit    junkies    ez basic    cowboyok és űrlények    no strings    gyöngyössy bence    warner bros.    k.i.z.    serious black  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!