hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2013. augusztus 16. péntek   04:43
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Robbie Williamstől a Judas Priestig - Őszi koncertszezon az Urániában


  Az év elején nagy sikerrel megrendezett Rock klasszikusok vetítéssorozat folytatásaként hat új koncertfilmet láthatnak a zenerajongók az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ezúttal szélesebb műfaji kínálatból válogatva. Műsorra kerül Peter Gabriel, Paul McCartney, Robbie Williams, a Judas Priest és az Aerosmith egy-egy kiemelkedő produkciója, valamint újra látható lesz a Queen legendás, ´86-os budapesti koncertje.
  
  A sorozat augusztus 23-án Peter Gabriel2011-es londoni koncertjének 3D vetítésével kezdődik, melyen a világhírű énekes a 46 főből álló New Blood Orchestrával lépett színpadra, és a klasszikus dalok koncertváltozatait korábban sosem hallott nagyzenekari feldolgozásban adta elő. Az egyes számok hangulatához illő, látványos vizuális effektekkel és animációkkal kísért koncert olyan klasszikus dalokat vonultat fel, mint a Biko, a Red Rain, a Solsbury Hill, a Don´t Give Up vagy a Blood of Eden.
  
  Ezt követően a hetvenes évekbe utazhat a közönség, szeptember 13-án Paul McCartney és a Beatles utáni zenekara, a Wings 1975-ös Rockshow című koncertjét vetítik, mely az együttes sikerei csúcsán, a ´75-ös Wings Over America turné seattle-i állomásán készült. Bár egy rövidített verziót már 1980-ban bemutattak, most először látható teljes hosszában a koncert, melynek moziváltozatához digitálisan felújították a 35mm filmkópiákat, és térhatásúra keverték újra a hangzást. A több mint kétórás koncerten olyan ismert dalok hangzanak el, mint a Live And Let Die, a My Love, a Let ´Em In vagy a Yesterday.
  
  A Rockshowt szeptember 29-én egy újabb show követi a mozivásznon, napjaink egyik legnépszerűbb popzenei ikonja, Robbie Williams előadásában, aki napjainkban adja hét éve tartó szólókarrierjének eddigi legnagyobb szabású koncertsorozatát. Az Európa-szerte stadionokat megtöltő Take The Crown Stadium Tour 2013 keretében augusztus végén az észtországi Tallini Dalfesztiválon lép fel az énekes, 70 ezres közönség előtt. A koncerten készülő felvételen az Urániába látogató rajongók is láthatják, ahogy a született showman meghökkentő díszletek közt előadja legnagyobb slágereit, például a Bodies, a Millennium, a Let Me Entertain You és az Angels című dalokat.
  
  Október 10-én szintén stadionkoncert látható, de ezúttal ismerős környezetben: újra műsorra kerül a Queen legendás, 1986-os Népstadion-koncertjéről készült film. A digitálisan felújított kép és hang fantasztikusan adja vissza a koncertet a mozivásznon, melynek máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekli a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt, olyan ismert számok társaságában, mint a Kind of Magic, az I Want to Break Free, a Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.
  
  A koncertsorozat következő állomása sötétebb vizekre evez. Október 18-án a heavy metal műfaj egyik legmeghatározóbb együttese, a több mint 40 éve koncertező Judas Priest látható a mozivásznon. A koncertfilm az Epitaph World Tour, a zenekar utolsó világ körüli turnéjának búcsúestjét mutatja be, amelyet 2012 májusában rögzítettek Londonban. A látványos show-elemekkel tűzdelt „életmű-koncerten” az 1994 és 2008 között megjelent Judas Priest albumok mindegyikéről elhangzanak ismert számok. Az úttörő hatású metálbanda az Egyesült Királyságban alakult 1969-ben, több mint 50 millió albumot adtak el világszerte, megkapták a legjobb metal előadóknak járó Grammy-díjat és az MTV őket választotta minden idők legjobb metal együttesének.
  
  Végül október 25-én az egyik legnagyobb mai rocklegenda, az Aerosmith Rock For The Rising Sun című koncertfilmje zárja a vetítéssorozatot, melyben az együttes 2011-es japán turnéjának legjobb pillanatait láthatják a nézők. A földrengéssel, szökőárral és az utóbbi évtizedek legsúlyosabb reaktorkatasztrófájával szembenéző Japánban rajongók tömege várta a Vissza a régi kerékvágásba elnevezésű turnéra érkező zenekart. A filmet a turné hét helyszínén forgatták, az összeállításban karrierjük szinte minden jelentősebb állomásának dalai megszólalnak, többek között a Love In An Elevator, a Livin´ On The Edge, a Last Child, a Walk This Way, a Draw The Line, a Sweet Emotion, miközben felvillannak a turné kulisszák mögötti pillanatai is.
  
  Jegyek egységesen 2500 Ft-os áron kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, továbbá a Jegymester hálózatában. Kedvezményes belépő a koncertsorozat három vagy több vetítésére jegyet váltóknak 2000 Ft-os áron kapható.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rimszkij-korszakov    szabó éva eszter    oranssi pazuzu    limp bizkit    kick ass    j.j. abrams    igor    németh juci    gackt    sziget 2013    chris pine    warfect    fields of the nephilim    real lies    carlos santana    titanic 3d    abnormality    rita ora    partyzan    set your goals    kampfar    joe satriani    marduk    high on fire    eddie murphy  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!