hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2003. november 9. vasárnap   14:14
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Rómer Ház Underground Klub novemberi programjai
2003 november, Győr-Ravazd

  November 10-14. (hétfő-péntek)

  November 10. (hétfő)
  Tsahar- Drake Duo (USA)
  Hamid Drake dob / drums, Assif Tsahar tenorszaxofon
  A világ egyik legjelentősebb dobos egyénisége kétszer már járt Győrött a MEDIAWAVE Fesztiválon, először 2002-ben David Murray híres Power Quartetjének tagjaként, majd 2003-ra a legendás jazzmatuzsálem, Fred Anderson oldalán tért vissza, ő ajánlotta, hogy őt feltétlen látnunk és hallanunk kell. Igaza volt. Nagyon sokan örvendtünk nékik, sajátos chicagoi muzsikájuknak.
  Hamid jól érzi köztünk magát, nemcsak a közönség előtt, hanem kedveli a kajárpéci pincesort a környék embereivel, házvételen gondolkodik. Egy rasztahajú fekete ember Otelló szőlőt szüretel
  
  2003. november 14-15, Győr-Ravazd,
  Közép-Európai Jazz és Ethno Zenei Fesztiválok és Klubok Koordinációs Találkozója.
  A találkozón napközben a közép-európai régió jazz és ethnozenei fesztiváljainak, klubjainak szervezői cserélnek eszmét az európai csatlakozás adta együttműködési lehetőségekről.
  
  November 14. (péntek)
  20:00 The band of groove (SLK)
  Tomáą ©prlák - gitár; Tibor Borsky - basszusgitár; Juraj Gergely- dob
  Zenekar - 2002ben - a Szlovák fiatal jazzmuzsikusok versenyén megkapta az év felfedezettje „ című díjat.
  
  21:00 Teofilovici (SERB - Belgrád) www.teofilovici.co.yu
  Ratko é sRadisa Teofilovicének, Zorz Grujickaval, duda, Tomevski Gorandob
  Az ikerpár Ratko és Radisa, egyedülálló előadói a szerb ésbalkáni vokális zenének.Teofilovicék zenéje több, mint két évszázad zenei örökségétélteti és az egész balkáni régió szellemét hordozza.A szerb ortodox éneklési módszer újraértelmezésére, újragondolására épül muzsikájuk.
  
  22:30 Grencsó Suprise Kollektív: Dreamcar” (HUN) (médium verzió)
  Bata Rita tánc, Grencsó István Body Station Zero szaxofon, szerző, Szabó Péter kép,
  Szemző Tibor szöveg
  Grencsó István a magyar jazz egyik legjelentősebb, kísérletező figurája; szaxofonos, komponista, zenekarvezető. Legújabb mesealapú CD-jének speciális bemutatója kortárs tánccal és vizuális effektekkel.
  
  23:30 Paniks (SERB - Subotica) www.mediawave.hu/paniks
  Pásztor Csaba hegedű, Tijana Stankovic - hegedű, ének, Nenad Knezevic harmonika, Vladimir Todorovic gitár, Verebes Róbert bőgő, Takács Tibor Faki” dob
  Finom, de lábakat megmozdító, magyar és balkáni népzenei elemeket jócskán használó muzsika.

  November 15. (szombat)

  20:00 Tóth Viktor Quartet (HUN)
  Tóth Viktor altszaxofon, Cseke Gábor zongora, Szanday Mátyás bőgő, Mohay András dob
  www.nexus.hu/tothviktor
  Tóth Viktort 2002 novembere óta valószínűleg többen ismerik az angol fővárosban, mint Budapesten, ahol telt ház előtt saját magát is meglepve tomboló sikert aratott...Tóth Viktor az egyik legfigyelemreméltóbb szaxofonosa az új generációnak Magyarországon Ami azonban számomra a legmegkapóbb Tóth Viktor előadásában, az a zene őszinte és átélt élvezete, ami hihetetlen személyes kisugárzást kölcsönöz a játékának” (Pallai Péter: Tóth Viktor Londonban)
  
  21:00 Wessely Ágnes Band (HUN)
  Wessely Ágnes ének, gitár, Barta Balázs bőgő, Máté Zoltán ütőhangszerek
  Vendég: Tóth Viktor - altszaxofon
  ”Ágnes saját dalait, valamint feldolgozásokat (Portishead, Anouk) adnak elő. Stílusukat akkusztikus jazzként határozzák meg. Ágnes aját maga írja dalai szövegét, zenéjét, melyet kísérői saját zenei ötleteikkel dúsítanak.
  
  22:00 Frankie Lato Djangology (FRA/HUN)
  Frankie Lato hegedű, Berki Károly és Kuti Sándor gitár, Novák Csaba bőgő
  A harmincas évek Franciaországában egy belga fiatalember Django Reinhardt, hallva az amerikai jazz zenét, megpróbált úgy játszani, mint az óceán másik partján, de nem dobta sarokba cigányzenei hagyományát.
  
  A jazzközvélemény a mai napig is csak ezt az egy Amerikán kívül született műfajt ismerik el jazz zenének. Hat évtizeddel később, Párizsba költözött egy szegedi zenész cigány családból származó siheder, Frankie Lato és rálépett erre az útra. Didier Lockwoodnál - a világhírű jazz hegedűsnél - tanult hét évig, aki szerint a legeredetibb hangú tanítványa volt.
  
  23:00 Miles Griffith + Tony Pancella Trio (USA/ITA)
  Miles Griffith ének, Tony Pancella zongora, Aldo Vigorito bőgő, Pietro Iodice dob www.jazzcorner.com/griffith
  A fekete Miles Griffith egyre karakteresebb énekes egyéniséggé vált a jazz világában az utóbbi években. Világszerte híres jazz legendákkal működött együtt, mint pl. Wynton Marsalis (Blood On The Fields Pulitzer Díj 1997), Cassandra Wilson, Jon Hendricks, Jimmy Heath, Roy Hardgrove, T.S. Monk, The SunRa Archestra, Wilber Morris, Jack Walrath és James Williams csakhogy párat említsünk. 199-ben már ő is járt a MEDIAWAVE Fesztiválon és ő énekelte meg először a fesztivált a MEDIAWAVE bluesban. Klasszikus, blues alapú jazzt játszanak magas színvonalon.
  
  00:30 Project 11 (HUN)
  Todd Williams - rap, DJ Quick-Scratch, Tóth Viktor altszaxofon, Neumann Balázs billenytűs, Jeszenszki György dob
  A sokoldalú Tóth Viktor fiatalos projekt”-je, a Trottelből ismert Todd-dal.
  www.nexus.hu/tothviktor

  November 20. (csütörtök)

  20:30 Matthew Mitchell Band (új zélandi/magyar)
  Matthew Mitchell gitár / guitar, Czutor Ignác szaxofon / sax, Resch Béla bőgő / bass, Baló István dob / drums
  http://vnet.hu/manuma/matthewmitchell
  
  Matthew Mitchell 1973-ban született Új-Zélandon. 16 éves korában kezdett gitározni tanulni. A jazz, az elektronikus zene és az alternatív rock zene műfajában kísérletezett egészen 1996-ig, amikor is felvételt nyert a Wellingtoni Konzervatórium jazz-gitár előadói művészi szakára.
  
  1998-ban a Wellington Fringe Festival részeként felvette és kiadta első CD-jét: Continental Drift (ELE CD001). A CD-n a rögtönzött zene számos új-zélandi nagysága hallható, többek között Paul Dyne, Roger Sellers, Jeff Henderson, Scott Towers és Chris OConner.
  
  Az iskola elvégzése és három album megjelentetése után Matthew Mitchell új zenei inspirációkért Londonba költözött. Londonban egy új triót alapított Rick Cranson és Larry Bartley részvételével. Részt vett Byron Wallen (Billy Higgins, John Stevens, Andrew Hill, McCoy Tyner) As Is nevű zenekarának több Egyesült Királyság-beli turnéján, valamint több felvételt is készített a zenekarral.
  
  Az Egyesült Királyságban koncertezett John Edwards nagybőgőssel (Evan Parker, Louis Moholo, John Russel) és Ingrid Laubrock Angliában élő német szaxofonossal is.
  
  2002-ben Signer (Új-Zéland), Takagi Masakatsu és Ogorusu Norihide (Japán) elektronikus zene művészekkel európai turnén vett részt. 2002-ben Magyarországra költözött, innen folytatja a koncertezést, a turnézást, felvétel készítést és komponálást Magyarországon és külföldön egyaránt. Számos szerzeménye jelent meg új-zélandi, brit és amerikai lemezkiadó cégek különböző válogatáslemezein.

  November 22. (szombat)

  21:00 Ethno kocsma: Üsztürü együttes
  Az autentikus népzenét játszó erdélyi együttes hosszú utat járt be, saját gyűjtőmunkát is végezve, míg első lemezük megjelenhetett.
  
  Az ÜSZTÜRÜ együttes 1992 májusában alakult Kolozsváron. Alapítói a kolozsvári Major Levente prímás (1973) és Könczei Csongor brácsás (1974), valamint a korondi Szász József brácsás (1970) és Szász Lőrinc bőgős (1968) testvérek.
  A Háromszék Együttes kísérő zenekaraként az , Apám tánca” és a A menyasszony szép virág” című produkciókban nemcsak szakmai rutinjukat, hanem erdélyi hírnevüket is megalapozták.
  
  Annak ellenére, hogy a népzene és néptánc művelői és hagyományőrzői egyre kevesebben vannak, Erdélyben még a huszadik század végén is aránylag gazdag népzene és néptánc hagyomány él. Ezért természetes, hogy ez a zenekar kiemelten foglalkozik Erdély és elsősorban Közép-Erdély vonós hangszeres zenéjével: Szék, Kalotaszeg, Mezőség, Küküllőmente, Székelyföld. Mivel az autentikus népzene hiteles tolmácsolására törekednek, nélkülözhetetlen a személyes kapcso1at az erdélyi zenészek és az Üsztürü zenészei között. A falujárás, a gyűjtések egyben tanulmányutak is, így kiváló mestereik voltak: sajnos már csak hangfelvételről a széki Ádám István Icsán” és a mérai öreg Arus”, illetve a virtuóz Fodor Sándor Netti”, a híres palatkai Kodobáék és szászcsávási zenészek, Jámbor István Dumnezu” és Mezei Ferenc Csángáló”.

  November 26. (szerda)

  22:00 Deck Attack partisorozat (AUT/GBR/HUN)
  A Deck Attack partisorozat 2002 őszén indult, célja a legaktuálisabb progresszív elektronikus zenei történéseket vállalkozásokat bemutatni a nemzetközi színtérről. Elsősorban a tradicionális jazz, ethno és elektronikus zene fúziójának izgalmas megnyilvánulásai szerepelnek a sorozatban, melyek egyszerre felelnek meg a kortárs és a tánczene műfajának. A programsorozathoz kapcsolódik a Rádió Cafe 98.6 azonos címen futó péntek esti, friss zenéket és programokat ajánló műsora is.
  
  Egy-egy este azonban nem csak a zenéről szól, minden alkalomra kortárs képzőművészeket is meghívunk, akik multimediális projektjükkel, új művészeti ágak felhasználásával, különleges látvány- és hangulatelemekkel teszik teljesen egyedivé a produkciót, melyek kifejezetten ez alkalomra, az aktuális fellépő zenei programjától inspirálva készülnek.
  
  A meghívott zenészek napjaink zenei trendjeit meghatározó személyiségek, gyakran zeneszerzők, dj-k és producerek is egyben. Nem pillanatnyi aktualitású slágerzenéről van itt szó, hanem olyan zenészekről, akik a zenei hagyományokat felhasználva keresnek új kifejezési formákat az elektronikus zenén keresztül.
  
  Alan Brown
  2001-ben költözött Londonból Bécsbe, ami egy kicsit olyan volt, mintha a CNN főhadiszállását áttették volna Atlantából Lichtensteinbe. A dj-k, producerek, promoterek, kiadókés zenészek, akik a kifinomult kortárs elektronikus zenéhez kapcsolódnak, mind az ő közelében összpontosultak. Másrészről semmi sem változott, hisz ezen a színtéren az agyak és lelkek közt alig van távolság, sokszor ellentétben a fizikai távolságokkal, hisz van, hogy kontinensek választják el egymástól őket. Abban a bizonyos körben, mindenki jól ismeri egymást, Alan pedig őket egytől-egyig. Ha valahol Helsinki közelében egy erdőben van egy stúdió, ahol egy halom fiatal, tehetséges zenész izgalmas zenéket rak össze, tuti, hogy Alan már találkozott velük. Lehet egy befelé forduló zeneszerző Tokióban, Alannek megvan a cd-je, egy francia dj, aki egy lisszaboni klubban rezidenskedik, Alan biztosan legalább kéthavonta játszik vele. Szóval, állíthatjuk, hogy a szenvedélyes dj, zenerajongó és gyűjtő állandóan mozgásban, mindenhol és mindenkivel ott van. A hosszú ideig London stúdióit koptató, egyébként skót illetőségű úriember azonban rendkívül érzékeny megfigyelő, ha kérik szívesen ad tanácsot is, de sohasem próbál befolyásolni senkit, sem a zenei szcénát. Szóval, Alan igazi dj, olyan, aki szívből csinálja, és a világ bármelyik pontján, Gőteburgtól Zágrábig, szívesen játszik barátaival.
  
  Az ő saját stílusa: nujazz, downtempo, elektronikából pedig a mély (érzelmes) és kifinomult elektronikus zene felnőtteknek.

  Állandó programok:

  Kedd: 19:00 Egyetemisták Zenei Klubja
  amely a jazz, alternatív és ethno zene gyűjtőinek, kedvelőinek találkozóhelye kíván lenni, ahol lehet lemezeket és CD-ket cserélni, beszélgetni a zenéről és aznap az szól, amit magatokkal hoztok. Kommersz és agresszív zenéket kedvelők kíméljenek bennünket! Ha előre jelzed, hozott anyagaid listája előre felkerülhet internetes oldalunkra (www.mediawave.hu).
  
  16-22:00 A kapcsolatok napja Pasizós-Csajozós nap
  hét eleje van még nem indult be a bulihullám a hétvégét pihenjük mit lehet ilyenkor csinálni az előadásokra úgysem járunk még még minek tán ideje lenne tudományos precizitással foglalkozni a párkapcsolatokkal mert legyen a Szerda a kapcsolatok napja eme elektronizált világban vagy válasszuk módszerként az Internetet, vagy a hagyományőrző gondolkozásúak a Rómer ház -at mert a logikusan és előre gondolkodó, értelmiségnek készülő lánygyermeknek, már 19-20 éves kora körül gondolnia kell a jövőre és az élet némi élése után vagy egyidejűleg, ki kell ragadnia az ugyanebben az időszakban, csordában randalírozó férfineműek közül legalább egyet a gyorsaság ekkor már sokat számít az elvesztegetett idő múlásával gyorsan fogynak a genetikailag alkalmas, óvatlan és ivarérett egyedek aztán jöhet a betörés nehéz időszaka mert a csorda rendre visszahúz
  
  16-20 óráig csöndes, figyelős, leselkedős (a jelentőség teljesen lapozgatott tankönyv mögül), később (sikeresnek hitt akció után) kézfogós, sugdosós, összebújós időszak
  
  20-24 óráig tömeges jelenetek, direkt elgáncsolások, leszólítások, stb., ízlés szerint.
  
  Figyelem! A Rómer Ház munkatársai elakadás esetén lelki segélyszolgálatot biztosítanak, kritikus esetekben igény szerint Kapcsolatteremtő tanfolyamot szerveznek.
  
  Szerda: 19:00 Fotósok és filmkészítők klubja
  Azoknak, akik ingerenciát éreznek a fotózáshoz és filmezéshez. Hagyományos és digitális fotófeldolgozás, koncertek többkamerás rögzítése, művészkedés, editálás (vágás) és ami még kell hozzá.
  
  Csütörtök: 17-20:00 Kézművesműhely 10-100 éves korig
  Azoknak, akik szeretik a csöndes szöszmörgést szövés, gyöngyszövés, bőrözés, hennás testfestés. Fiúknak is ajánlott (persze vannak lányok is).
  
  Péntek, szombat, vasárnap: 20:00 Csöndes esték”
  Amikor értő zenéket lehet hallgatni, teázni és sörözni vagy lötyögni, de még inkább beszélgetni, amikor mások buli hegyek közt keresik, próbálják megtalálni a jó érzést. Lehet, hogy anélkül is megvan, ha megtalálod magadban és környezetedben.
  
  Nyitvatartás: Vasárnap-csütörtök 16:00 22:00, Péntek-szombat 16:00 24:00



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dream Theater: vinylen adja ki újra életművét az ősszel Budapesten játszó progmetal zenekar
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
Szakcsi Jazz Egyesület: A magyar jazz generációi
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mary elizabeth winstead    kells    close your eyes    joe satriani    kate hudson    joe bonamassa    trabant    kovács attila    ryan tedder    revamp     halle berry    orient fall    wildbirds & peacedrums    wass albert    flúg    egri jános    bouncing souls    fuwdo    shrinebuilder    hobo blues band    wrong side of the wall    felföldi péter    sonar    james keenan    zz top  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!