hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. július 24. szerda   04:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mouth Of The Architect (US), Octahed
2013. július 24. A38 Tetőterasz

  A tengerentúli post-metal színtér egyik legsajátosabb atmoszférájú zenekara, a Mouth of the Architect idén már tízedik éve működik: ennek örömére pedig idén nyáron meg is jelenik az ohiói banda negyedik nagylemeze, a Dawning, melynek lemezbemutató Európa-turnéja az A38 Hajó tetőteraszát is eléri majd, ahol a hangulatot az Octahed fellépése fogja megalapozni.
  
  Az ezredforduló után megalakult sludge zenekarok többsége a kilencvenes évek hardcore-világából merítette a legtöbbet, és ez nincs másképp a Mouth of the Architect esetében is. A zenekar ugyanis olyan prominens ohiói bandák tagjaiból verbuválódott, mint a Dead Blue Sky, vagy a Twelve Tribes – érdekességként célszerű megjegyezni, hogy mindkét zenekar fellépett korábban Magyarországon (a Dead Blue Sky a Darkest Hour, a Majority Rule és az Undying vendégeként a gödöllői Trafóban, a Twelve Tribes pedig a Kultiplexben). Mindezt csak azért fontos kiemelni, mert a metalos hardcore világából nyert attitűd kétségkívül meghatározta a banda arculatát már a korai években is. Ennek köszönhető, hogy a Time and Withering morózus, távolságtartó és nyers hangzásának még volt hová csiszolódnia a nemzetközi elismeréshez, amit 2006 hozott meg a zenekarnak. Előbb a műfaj egyik legjobban sikerült megosztott kiadványát adták ki a tiszavirág életű Kenomával, majd a The Ties That Blinddal végképp elérték, hogy a Translation Loss (Rosetta, Jarboe, American Heritage) gondozásában megjelent lemez végképp kiemelje őket az utánpótlások sorából. Ez nem csupán a vendégeknek volt köszönhető – a lemezen a Mastodon gitárosa, Brent Hinds, valamint a Botch és a Russian Circles basszere, Brian Cook is feltűnt –, hanem a kiérlelt daloknak is, melyek beszippantó légköre a csapat védjegyévé vált. Az ezt követő kiadványokon pedig tovább tudott tisztulni a MOTA: a zenei palettán megjelent a progresszív rock és a pszichedelikus lebegtetés élménye is, aminek köszönhetően a már másodszor Budapestre látogató zenekar egy szuggesztív, örvénylő élménnyel ajándékozza meg hallgatóit, valamint a koncertlátogatókat. A 2012 telén rögzített Dawning a tagok egyéb teendőitől (a dobos Dave Mann már az Enabler tagja is, a basszer Joe Lester pedig az Intronautban is játszik) függetlenül is az idei év egyik legfontosabb lemeze lehet, ami méltán igazolja, hogy ebben a benyomásalapú hangzásvilágban még mindig lehet igazán nagyot alkotni.
  
  Az estét nyitó Octahed igen sűrű évet tudhat maga mögött, hiszen a The Wheelchair Werewolf romjain alakult zenekar tavaly nemcsak bemutatkozó nagylemezét jelentette meg, hanem már télre el is készült egy megosztott kislemezzel, miközben vidéken és Budapesten egyaránt koncertezett. Idén azonban a második nagylemezét író banda kevesebbszer tűnik fel a koncertplakátokon, és az alábbi esemény lesz a nyár folyamán az egyetlen fővárosi fellépésük is. Akik pedig figyelemmel kísérik a koncertjei alatt egyre több új dalt játszó hatost, pontosan tudják, hogy az általuk játszott, effektekkel aláfestett extrém metál dalok – melyek nem idegenkednek sem a jazzes leállásoktól, sem az atmoszférateremtő kitartásoktól és átkötésektől – vannak annyira sokszínűek és hatásosak, hogy érdemes legyen várni a zenekar új albumát, amiről már feltehetően itt is sok dal fog terítékre kerülni.
  
  Jegyárak: 1.000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 frankenstein-terv    anselmo crew    hate eternal    lion twin    forgotten tales    jürgen von knoblauch    butch vig    sollen    honnan tudod    devil sold his soul    elyose    vörös andrás    bullet for my valentine    los vegas    lordi    turbovirrasztók    isten háta mögött    the picturebooks    helgrind    kopaszkutya    kispál andrás    haw    james newton howard    gábor andrás    tom hardy  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!