hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2013. július 15. hétfő   17:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sokszínű kulturális kavalkád 2013-ban is Campus fesztivál


  A magyar könnyűzenei élvonal több együttese, köztük a Csík zenekar Kovács Katival, a Punnany Massif, a Tankcsapda és a Quimby is fellép július 17-től az idei Campus Fesztiválon, amelynek záró nagyszínpados koncertjét Ákos adja.
  
  A külföldiek közül kiemelkedik a brit The Subways, a dub step műfaj legismertebb képviselője Zomboy és Emalkay, de először látható Magyarországon a szemtelenül fiatal dán énekesnő-dalszerző, Nabiha is. Míg a brit csapat félelmetes rock energiákat felszabadító élő produkcióval tartja lázban közönségét, addig Nabiha méltó folytatója annak a hagyománynak, amelyet a Campus Fesztiválon a Parov Stelar Band, illetve a N.O.H.A. meghívásával kezdtek el a szervezők: azaz sokszínű, friss produkcióval tegyék egyedülállóvá a rendezvényt.
  A Nagyerdei Stadion építése miatt idén a legkülönlegesebb fesztiválhelyszínre költözik a Campus, a megszokott területtől néhány száz méterre, a Vidámpark és az Oláh Gábor utcai sporttelep ad majd otthont a programoknak.
  Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. A programpaletta felöleli az összes zenei stílust, a hét színpadon szinte minden kulturális műfaj megtalálható lesz. Visszatérnek a legismertebb dumaszínházasok: többek között Kiss Ádám, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs, valamint a különleges élményeket biztosító játékok is. A civil szervezetek között újra jelen lesznek a Debreceni Összefogás a Fizikáért Egyesület fizikusai, akik ezúttal a folyékony nitrogénes kísérletek mellett új „képtelenséggel” készülnek, felfújják a legnagyobb szappanbuborékot is.
  A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd. Közel száz civil szervezet nyújt tartalmas napközbeni elfoglaltságot, de ha ez még mindig nem elég, gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Ezen a téren kezdetek óta a legmagasabb igényeket is kiszolgálja a Campus Fesztivál, kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, bortermelők különlegességei egyaránt várják a látogatókat, így a zenei finomságok, páratlan cívisvárosi íz-harmóniával egyesülnek.
  
  Campus a kultúráért
  
  Idén sem maradnak a Campus Fesztivál látogatói máshol nem látható kulturális csemegék nélkül. Az ITSH Domb Pódium programjában megtaláljuk a közismert író, Vámos Miklós zenés-prózás estjét, a világ egyik legjobb cimbalmosát, Balogh Kálmánt, az improvizációra összeverbuválódó Random Trip csapatot Tóth Verával, a debreceni kötődésű jazztrombitás Subicz Gábor zenekarát (Subtones), Harcsa Veronika formációját (Bin-Jip). A Campus Moziban az utóbbi évek magyar és külföldi terméséből válogattunk, megspékelve Martin Scorsese zenés filmjeivel, melyekkel egy este idézzük meg a Stonest és a Beatlest. A KULTer.hu Irodalmi Sátor programjában idén is változatos beszélgetések, felolvasások és performanszok követik egymást, de vendég lesz mások mellett a Hősök rapcsapat is. Az Európai Nyelvek Utcájában idén nyolc nyelv és kultúra mutatkozik be színes programokkal. Abszolút újdonság a Debreceni Vidámparkban található Vitéz László – Bóbita Pódium, amely minden nap már reggel 10-től várja a gyerekeseket, családokat és gyermeklelkű fiatalokat. A mutatványos műhely keretében zsonglőr trükköket tanulhatunk és elsajátíthatjuk a gólyalábazást. A színpadi programok között találunk mesemondót, vásári komédiát, táncházat és szuper gyerekkoncerteket, többek között olyan vendégekkel, mint a Bóbita együttes, vagy a Budapest Bár kiváló énekesnője, Rutkai Bori, aki a Vackarádió dalait hozza el a Hébe-Hóba Bandával.
  
  A legjobb fesztiválhelyszín
  
  A Vidámpark bejárata egyben a fesztivál bejárata, a Sportcentrum Oláh Gábor utcai hátsó pályáit, ahol a legnagyobb programhelyszínek lesznek, ezen az útvonalon lehet megközelíteni. A lelátó épületét és a stadion belső területét nem érinti a rendezvény. Akik sátorral érkeznek a fesztiválra, azok a Vidámparkban árnyas, hűvös erdei környezetben pihenhetnek. A fesztiválozók kényelmének érdekében a bejáratnál kerékpár- és csomagmegőrzőt alakítanak ki a szervezők, a folyamatos online kapcsolatot pedig wi-fi pontok és internetkamion segíti. A Vidámpark játékait „happy hour” időszakokban ingyenesen használhatja a közönség, sőt kuponokat is lehet nyerni a helyszínen. A fesztivál véradó sátrában minden nap 13 órától várják a Magyar Vöröskereszt munkatársai a véradókat, csütörtökön ingyenes egészségügyi, pénteken pedig fogászati szűrőbusz várja az érdeklődőket.
  A helyszínből adódóan magasan kiemelkedik a Campus a hazai fesztiválok infrastruktúráját tekintve: sehol máshol nincs annyi állandó, épített illemhely, mint az új debreceni fesztiválterületen, a csodálatos zöld, nagyerdei környezetben pedig a színpadok és programhelyszínek között kiépített műúton járhatnak a látogatók. Az idei Campus Fesztiválon debütál az ökotudatos szemléletmód népszerűsítése érdekébenben, a magyar fesztiválokon már elterjedt – visszaváltható söröspohár. A re-pohár egy 200 forintos betétdíjas pohár, és csak abban lehet a rendezvényen sört vásárolni. A visszaváltható pohár bevezetésével várhatóan több ezer kg-mal kevesebb szemét keletkezhet az idei rendezvényen. A környezettudatos szemlélet nem csak a természeti értékek megóvását jelenti a fesztiválon. Fontosnak tartják a szervezők, hogy a rendezvénnyel ne zavarják a környékbeli intézményeket, illetve a Nagyerdőn és vonzáskörzetében élők nyugalmát. Ennek érdekében jelentős hangsúlyt fektetnek a hangerő korlátozására, és a biztonságra egyaránt.
  
  Programok éjjel-nappal
  
  A nyár legnagyobb debreceni bulija minden évben a zene mellett a sport, a humor és a művészetek jegyében zajlik, a programok minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. A kisebb színpadok mellett öt fő helyszínen, a Pepsi Nagyszínpadon, a Telekom Teraszon, a Rézangyal Arénában, az OTP Lounge-ban és az ITSH Domb Pódiumon zajlanak majd az események, a nap minden órájában. A fesztivál arculatának megfelelően sok új program állt össze, a népszerű hazai nagyágyúk mellett több nemzetközi produkció erősíti a kínálatot, és az országban egyedülálló módon a legtöbb helyi zenekar is itt kap fellépési lehetőséget az FM90 Friss Rádió Színpadon.
  
  A nemzetközi produkciók mellett, a hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a Nagyerdőn. A kétszáznál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a négy év kihagyás után újra Debrecenben koncertező Ákost, a hazai pálya előnyét élvező Tankcsapdát, vagy a Kelet-Magyarországon ritkán látható Quimbyt kíséri.
  A Pepsi Nagyszínpadon lép fel többek között a debreceni legendának számító PG Csoport, jön a Brains, a 25 éves jubileumát ünneplő Csík zenekar, és a nagyszínpadon először látható Punnany Massif. A nyitónapra érkezik a Magashegyi Underground, és a Heaven Street Seven, a hazai színeket nagyban erősíti a Bëlga és a Kiscsillag. Első alkalommal lesz a fesztivál vendége Rúzsa Magdi, és nagy várakozás előzi meg Majka, Curtis, BLR élő zenekaros produkcióját.
  
  Fesztivál a NAV-val
  
  Mozgólabor, lefoglalt csempészáruk, kommandós bemutató, Adó-Twister és nyugtagyűjtési akció – ez mind, és még sok más érdekes program előtérbe kerül az idei Campus fesztiválon. A nagyerdei Vidámparkban július 17-étől 21-ig tartandó fiestán idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is jelen lesz, hogy megmutassa sokszínű tevékenységét.
  
  A fesztiválon – a civil és közigazgatási szervezetek között – megjelenő NAV a szervezet egészét, a hivatal szakmai területein folyó „izgalmas” munkaköröket szeretné bemutatni, amellett, hogy játékos feladatokkal a legfiatalabbakat, és a kicsit korosabbakat is szeretné megszólítani. A NAV a már sokat emlegetett szolgáltató hatóság szlogent kelti életre azzal, hogy a hivatal falain túl mutatja be tevékenységét. A szórakoztató programok és bemutatók mellett az adószakmai és vámszakmai munkatársak természetesen a helyben felmerülő adózással összefüggő kérdésekre is választ adnak. Azok, akik július 18-án, csütörtökön, a Fesztivál első napján látogatnak ki a debreceni Vidámparkba „design show-val színesített” bemutatót láthatnak a magyar – ukrán határokon lefoglalt csempészárukból. Másnap (19-én, pénteken) a NAV „Irodabuszába” lehet betekinteni, ami egy mozgólabor mobilröntgennel és különféle csempészáru-felderítésre alkalmas eszközökkel. Szombaton, július 20-án délután a bevetési egység kommandósai mutatják be tudásukat. Mindezeken túl a NAV pavilonnál a fesztivál valamennyi napján lesznek szórakoztató, szabadidős programok. A látogatók próbára tehetik az adózással kapcsolatos tudásukat a 13+1 kérdésből álló NAV TOTÓ-n, a kicsik „adó ugróiskolázhatnak”, a kicsit nagyobbak pedig egy Adó-Twisteren mérhetik össze állóképességüket.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 helia    steve´n´seagulls    fury uk    tony iommi    wolf parade    skálmöld    strong deformity    archer    heavy eyes    kaszás géza    air    korál    jeff scott soto    die hard    underground magazin    twiggy ramirez    tőzsdecápák    sorronia    severe torture    monte cristo    brains    első osztályú vidéki srácok    kósza band    sziget 2012    tri state corner  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!