hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2013. július 15. hétfő   04:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Babel Sound Fesztivál: világzene, jazz és tánc Balatonlellén
2013. július 19-21. Balatonlelle

  Idén ingyenes programokkal várja látogatóit a Babel Sound Fesztivál, melyre július 19-21. között kerül sor a balatonlellei Rendezvényparkban. A fesztivál most is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget, s nevéhez méltóan számos országból érkeznek majd a fellépők: a magyar, spanyol, cseh, holland és szlovák vendégek mellett több határokon átívelő, nemzetközi zenei projekt is bemutatkozik.
  
  Grill, terasz, zene – e hármas jegyében várja augusztus végéig látogatóit Balatonlellén a Babel Kert. Az elnevezés az elmúlt években a Babel Sound Fesztivál kapcsán vált ismertté, amely friss és izgalmas programok kínálatával, illetve a szardíniaszerű tömeg és a vad fesztiválőrület elhagyásával tűnt ki a szabadidős kínálatból.
  
  Az elmúlt hetekben vált biztossá, hogy a Babel Sound Fesztivál idén is megnyitja kapuit: július 19-21. között összesen 12 koncert, különböző táncokat bemutató workshopok, és minden délelőtt 3-4 ételt készítő főzőbemutató várja a látogatókat, méghozzá szintén Balatonlellén, a Rendezvénypark területén.
  
  A Babel Sound azoknak szól, akik a nagy fesztiválok, a gyorsuló élettempó világában egy otthonosabb, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben. Egy olyan „fesztivál” ez, amely képes utat mutatni, és olyan jövőképet felrajzolni, ahol egy nyári zenés rendezvény kikapcsolódást, pihenést, szórakozást és kulturális programokat valósít meg, miközben megőrzi ember és környezet egyensúlyát. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeknek is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.
  
  A zenei program a hagyományokhoz hűen ezúttal is rendkívül színesnek ígérkezik. A négy hazai fellépő (Fókatelep, Boggie, Presszó Tangó Libidó, Is... Real Project) koncertjei mellett a szlovákiai Balkansambel táncra perdítő zenéje, és a cseh Medicimbal által cimbalmon előadott világslágerei is elhangzanak majd. Spanyolországból érkezik a Julian Olivares Trió, valamint a magyar származású María Keck, aki a De Cobre zenekar élén a flamenco formavilágába helyezkedve adja elő dalait, melyekbe a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet.
  
  A hollandiai BalkanBlues verseny győzteseként üdvözölhetjük majd az Amariszi zenekart. Három olyan fellépő is érkezik, melyeknek tagsága számos különböző ország szülötteiből állt össze: a Haninah Project a Balkántól Kelet-Törökországig húzódó zenei utazásra hívja a hallgatót, a Sanké hagyományos és ősi nyugat-afrikai ritmusokat játszik. Dely Dávid, a nemrég elhunyt kolumbiai-magyar zenész emlékét pedig egykori zenekara, a Tumba y Quema, valamint édesanyja, Leonor Dely közös szereplése idézi meg.
  
  A korábbi évekkel ellentétben az idei programokat belépő nélkül, ingyenesen látogathatjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy egy rendkívül hangulatos, családi programnak is kiválóan megfelelő zenés-táncos-főzős hétvégét tölthetünk majd július 19-21. között Balatonlellén.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 battle beast    stonehenge    hell-vill    nyomorultak    hawtwhore heights    like a storm    armored dawn    death by stereo    the dead lay waiting    bikini    adimiron    tosca    kultúra    mia wasikowska    goulasch exotica    jon hamm    nibutra    zslenszky    michelle rodriguez    müller péter sziámi    our youth    zorall    world painted blood    the dark knight rises    ko ko mo  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!