hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
hírek   2013. július 11. csütörtök   04:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nagy Feró és Vikidál Gyula is énekel az Alcohol zenekar Rockhimnuszában


  Legújabb dalának már a címével is jelzi az Alcohol zenekar, hogy ezúttal nem egy hétköznapi nótát, hanem egy igazi Rockhimnuszt írt Csöves vezetésével a felfrissült felállású banda. A dal és a hozzá készült videó rögzítéséhez egy igazi allstar csapat jött össze: mikrofon mögé állt többek között Nagy Feró, Vikidál Gyula, Gidófalvy Attila (Lord), Schrott Péter, Petrás János (Kárpátia), Rudán Joe (Mobilmánia), Szendrey „Szasza” Zsolt (Zorall), Áfonya (Sex Action), Noa Rock (Lovegun), Gondosch „Güzü” János (Crossholder), Sicu és Balogh Anita(Vasmacska), de hallhatjuk Barbaró Attila (Junkies, Zorall) és Vörös Attila (Leander Rising) gitárosokat, valamint Horváth Zsolt (Tűzmadár) billentyűst is.
  
  ”A szívünk acélból épül” - igazi Rockhimnuszt tett közzé a Youtube-on és a digitális zenei felületeken (Deezer, iTunes, stb) az Alcohol zenekar. Az idén 10 éves hazai rocbandában az Akela egykori dobosa, Ratkai „Retek” Miklós és az Irigy Hónaljmirigy korábbi gitárosa, Ambrus Zoltán játszik Tóth Sándor, becenevén Csöves vezetése mellett. Idén ősszel új lemezt is kiadnak.
  
  A hazai rockzenei élet több mint egy tucat szereplőjét szerepeltető dal a szeptember elején, a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulójaként is szerepet kap majd, és itt élőben is előadják a közreműködők. A dal és a hozzá készült videó különlegessége, hogy néhány pillanatra a műfaj elhunyt hőseit, így például Cipő emlékét is megidézik benne.
  
  A klipben többek között Vikidál Gyula is feltűnik. A színházi szerepei mellett a P. Mobil, a P. Box, a Dinamit és a Mobilmánia együttesekből is ismert énekes hosszú évek óta először hallható egy igazi rockdalban. A „nemzet csótánya”, Nagy Feró is megjelent: az X-Faktor egykori mentora annak ellenére tudott beugrani a felvételre, hogy éppen Tudományos Rockizmus néven ad ki egy 81 tételből álló, kétlemezes hiánypótló albumot, mely 1981-be, a zenekar betiltott korszakából repíti vissza a hallgatót.
  
  Szintén énekel a Rockhimnuszban Gidófalvy Attila, aki a 40 éves Lord zenekarral nemrég adta ki a jubileumi koncertjük hang- és videóanyagát. Szerepel Schrott Péter, a Tűzmadár énekese is, aki Magyarország legjobb rockhangjaként szerepelt a The Voice tehetségkutatóban, és májusban éppen egykori Mestere, Malek Andrea közreműködésével készítette el első szóló dalát, Szívdobbanás címmel.
  
  Feltűnik még Petrás János, a Kárpátia frontembere, valamint Rudán Joe is, aki a Pokolgép és a P- Mobil után jelenleg a Mobilmániában énekel, és legutóbbi koncert DVD-jüket hamarosan 3D-s blu-ray lemezen is kiadják, a műfajban elsőként Magyarországon. Az idén 50 éves rockénekest novemberben születésnapi koncerten is köszönthetjük majd.
  
  Együtt szerepel a Sex Action egykori és jelenlegi énekese, Szendrey „Szasza” Zsolt és Vékony Sándor „Áfonya”. Szasza jelenleg a Zorallal ad ki DVD-t, és az újjáalakított Action zenekarral járja nyáron az országot, Áfonya és a Sex Action pedig Olaj a tűzre címen adott ki a napokban új lemezt, és a Neked szól című dalhoz elkészült az első videóklipjük is.
  
  A Rockhimnuszban hallhatjuk még Sicut és Balogh Anitát a Vasmacska zenekarból, valamint Noa Rockot, a Lovegun énekesnőjét is. Három gitáros játéka is hallható: a Nevermore-ban is megfordult, és jelenleg a Leanderrel lemezt készítő Vörös Attila mellett a Junkies-os Barbaró Attila is feltűnik, valamint - az ötletgazda Alcohol tagjaként - Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa, aki balesete utáni felépülését követően most először jegyez társszerzőként is egy dalt.
  
  Az Alcohol zenekarról:
  Tóth Sándor „Csöves” – ének,basszus
  Ambrus Zoli - gitár, vokál
  Ratkai „Retekkoma” Miklós – dob



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 needless    dharma    jurij    für anikó    the subways    public image ltd.    rezet    hófehér és a vadász    jón thor birgisson    asphyx    royal republic    xplode    shia labeouf    fridvalszki mark    robert downey jr    gyár fesztivál    white stripes    premonition 13    turmion kätilöt    trigger the bloodshed    r.e.m.         cowboyok és űrlények    alex chilton    withem  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!