hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2003. október 28. kedd   10:25
nincsen hozzászólás

szerző: robit
HK / Pledge Alliance: Split 2003
Impure Muzik

  El vagyok ragadtatva! Hogy miért? Mert azon CD-k borítói, melyek hozzám kerülnek mostanában nagyon szépek és öröm kézbe venni, kibontani, olvasgatni, nézegetni, óvatosan visszacsukni, vigyázni rájuk, stb. Szerintem ezért érdemes eredeti cuccokat is beszerezni. Számomra nem elég, hogy meghallgatok valamit, kell, hogy legyen valami kézzelfogható is a muzsikák mellett.
  
  Ez a CD is egy nagyon szép papírtokban van, amelyen nagyon furcsa grafikák vannak. Például ha kihajtom az egészet, akkor egy nagy szem figyel rám. Akkor van egy rajz, ami egy szoba sarkát mutatja egy ablakkal. Az egész ad egy nyomasztó hangulatot, ami a zenékre is jellemző, amik a cd-n vannak. A szövegek is rendhagyó módon vannak a borítóban. Nincsenek összekapcsozva a lapok, és mindegyik szöveghez van angol - német - francia fordítás és magyarázat, ugyancsak grafikákkal színesítve.
  
  Elsőként a francia HK szerepel a split CD-n. 3 számot játszanak el nekünk. Ezek elég nehezen befogadható, súlyos dalok. Nagyon nyomasztó hangulata van a 3 számnak. Nekem is beletelt egy kis időbe, míg végig bírtam hallgatni a dalokat. Sok a disszonáns gitártéma és főleg károgós ének jellemzi a zenét, amit játszanak. Az énekes néhány helyen annyira ordít, hogy majdnem meghal. Találkozhatunk nem megszokott ritmusokkal is, ezáltal kap egy kis technikás ízt is a zene. Ez a kezdésnél és a harmadik szám elején lévő basszusgitár témánál figyelhető meg. Itt kevesebb akusztikus rész van, mint az osztrák zenekarnál. A szövegekbe bele-beleolvastam, de nekem - csak így felszínesen - nem alakult ki egységes kép a mondanivalót illetően. Többszöri elolvasás után tudnék valamit írni, de most ezt kihagyom, mivel erre nem volt időm mióta itt a CD. A kiadó oldalán ezt írják a szövegekről: a szövegek személyes módon politikusak (The lyrics are political but in a personal way.)
  
  Pledge Alliance: ez a zenekar 3. anyaga. Sajnos a koncerten szinte végig erről játszottak, pedig nagyon vártam a 2. album számait is (amiből csak kettő bukkant fel). Nem baj, így is király bulit adtak, igaz néhányan a közönségből nem tudták végigvárni a hosszú, sok politikai mondanivalóval tarkított átkötő szövegeket, de azért nem lett üres a terem. Igen, ez is egy politikai szövegekkel kooperáló zenekar (nem hiába jött ki ez a párosítás split cd-n. Általában a szokásos dolgokról énekelnek: antikapitalizmus, állatvédelem, környezetvédelem. Lehet, hogy ez valakinek már unalmas (nekem egy kicsit), de kell ilyen is. Itt a mély hörgés és a károgós ének váltogatja egymást, de az előbbi a hangsúlyosabb. Van tiszta ének is, de ezek inkább az akusztikus részeknél bukkannak fel, amik igazi feloldozást jelentenek egy-egy durva rész után. Mind zeneileg, mind énekileg nagyon nagy hasonlóságot érzek a már nem létező Catharsis zenéjével, ami nem baj, csak néha zavaró. Nagyon jól kihasználják a két gitár adta lehetőségeket. Szépek az összhangzatok, akusztikus részek. A gyors részek tényleg beindulósak. A hangzás is király, másabb, jobb, mint az előző albumon (ott tompább volt, de hozzá lehetett szokni pár perc után).
  
  Mindkét zenekar nagyon felkavaró zenét játszik. Amolyan figyelős zene. Koncerten nem tudnék rá beindulni, mert az egésznek a hangulata annyira megérint, hogy csak nézem a zenekart/zenekarokat, ahogy játszanak. Én akkor szeretem legjobban hallgatni, mikor utazok valahová buszon, és miközben szól a zene csak figyelek ki az ablakon, vagy éppen a mellettem ülőt sajnálom, hogy mekkora élményből marad ki. Egy ismerősömmel dumáltunk erről, hogy ez mekkora élmény nekünk és mekkora veszteség a szemszögünkből nézve annak, akinek nem jön be az ilyen zene. Nem baj, én sokat fogom hallgatni!!!
  
  HK:
  1. we are the others
  2. the weight of what it breeds
  3. last eye motion
  
  Pledge Alliance:
  1. die früchte des zorns
  2. usque ad finem
  3. conclusion
  4. das ende der epidemie



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Pledge Alliance

Impure Music

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 manegarm    pintér csaba    impro school    job for a cowboy    bérczesi róbert    thornwill    skalar    wolf shaped clouds    arnÓczky noÉmi    we butter the bread with butter    blended brew    vasko krapkata    életképek    liam neeson    kvaen    notimefor    star positive    ozone mama    no return    novelists    falka    gerard butler    pure love    tűzkerék    hátsó ajtó  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!