hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előadók   2013. június 11. kedd   22:39
nincsen hozzászólás

szerző: Tíí
Piglet´s Suicide




  A zenekar alapítására 2010 nyarán került sor Szegeden. Jelenlegi formáját 2012-ben nyerte el, amikor felvették a Piglet´s Suicide nevet. Ez év őszén készült el az első demofelvételük, az egydalos Bleeding In The Crystal Chamber Of Karma, melyet házi körülmények között rögzítettek és kevertek.
  2013. telén-tavaszán ismét munkához láttak, melynek eredményeként április 29-én megjelent második, immár 5 dalt tartalmazó, szintén házilag rögzített és kevert demojuk Fairytales Written In Blood címmel.
  A zenekar modern, dinamikus, helyenként keményebb metal stílust képvisel, amit melankolikus, merengős, szomorkásabb dallamos részekkel színeznek, saját megnevezésük szerint depresszív metalcore-t játszanak. A szövegek depresszív, komor hangulatokat, érzéseket, tragikus élethelyzeteket ragadnak meg, mindezt kicsavart, drámai, néhol groteszk történetekben megjelenítve. A középpontban egy általános emberi jellemvonás: a végtelen lelki kietlenség művészi keretek között való ábrázolása áll. A zenekar által választott név egy morbid, disztopikus szimbólum: jelképezi az összezúzott álmokat, a gyermeki illúziók elvesztését, a meghittség menthetetlen pusztulását.
  A srácok célja, saját bevallásuk szerint: pusztán a zene szeretetéből és önkifejezési célból való alkotás, sajátos értékteremtés egy hanyatló, szürke világban.
  
  Fairytales Written In Blood (Demo) - 2013
  A demo dalainak megírása hosszú időintervallumot ölelt fel (2010-2013.), aminek oka, hogy eredetileg 2011. nyarán jelent volna meg az első változata, azonban a formációban bekövetkezett változások miatt az addig felvett anyag befejezetlen maradt, majd egy év szünet állt be a zenekar életében, amit követően a jelenlegi kéttagú felállás újra munkához látott.
  „Szembeszállva a sorssal, ismét megkíséreltük ezen dalok egy részének rögzítését, kiegészítve két új szerzeménnyel (a demo első két dala). Elszántságunk, kitartásunk pedig meghozta eredményét, kemény munkával elkészítettük a rég megálmodott kiadványunkat, amelynek címe Fairytales Written In Blood, utalva a demon található, az élet által írt, szomorkás, helyenként tragikus történetekre.”
  Ezen koncepciót követi a borító is, amely egy disznókoponya anatómiai ábrázolása, egyszerre utalva magára a zenekar nevére, és annak szimbolikájára.
  A zenét Miklós Gergő írta, aki a gitárok rögzítéséért, ill. a dob-, szintiprogramért is felelős a kiadványon. A dalszövegek pedig Kéri Alberttől (vokál) származnak.
  
  

Elérhetőségek:

  
Facebook

  
YouTube

  
SoundCloud

  
pigletssuicide@gmail.com



Kulcsszavak:
  Piglet´s Suicide 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 psycho mutants    f.o.system    born again    still got the blues    szerelem    tony allen    the secret    vallenfyre    orden ogan    black-out    jörg uken    simpson család    haw    mystery gang    sam worthington    heidenfest 2010    uneath    apey & the pea    our youth    cannes    mundruczó    laime pilniga    sunnata    vojnits    dwayne johnson  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!