hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. június 5. szerda   16:20
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
A Concerto Music bemutatja: Krisiun European Summer Tour 2013
2013. július 5. 18h, Club 202 - Budapest



  Extrém baráti jegyárral rohamoz július 5-én a brazil death metal egyes számú csapata, a Krisiun. A Club 202-ben tartandó koncerten két hazai csapat is szerepel: a debreceni Angerseed és a budapesti Kill With Hate, mely a Wacken Metal Battle nevű tehetségkutató friss győzteseként hamarosan a világ egyik legnagyobb metal fesztiválján, a Wacken Open Airen is színpadra állhat.
  
  A 2011-es Metalfest után ezúttal ismét klubkoncerten láthatjuk a Krisiun zenekart. Legutóbbi, The Great Execution című albumuk két éve jelent meg, és ez volt a 23 éve működő együttes nyolcadik stúdiólemeze. Az album mutat néhány lényegi változást a korábbi kiadványokhoz képest, de alapjaiban véve magabiztosan hozza azokat az elemeket, amelyek a csapat régi rajongóinak, vagyis a régisulis, nyers death metal kedvelőinek fontosak lehetnek. A kőkemény és gyors alapokat éles tempóváltások, és néhány talán nem várt megoldás: torzítatlan gitárhangok és olyan különleges motívumok színesítik, mint például egy kis flamenco zene, vagy éppen a legendás veterán hc/punk zenekar, a Ratos del Porao énekesének vendégszereplése. Bár a lemez már több mint egy éve megjelent, a nyitódalhoz készült videót csak tavaly decemberben tette közé a banda: a The Will To Potency
  
  A felvétel készítésében Tommy Jones segédkezett rendezőként és producerként. Eredetileg egy turnéfelvételt akartak készíteni a koncertek alatt, de a klip anyag végül az utolsó fellépés előtt, két turnéállomás között készült el: a klipet ugyanis az Új-mexikói sivatag közepén, az országút mellett rögzítették, alig két óra alatt. A be nem tervezett akció a mexikói határőrség figyelmét is felkeltette, de amikor a kiszálló egység megállapította, hogy zenészek semmi illegálisban nem sántikálnak, végül csak a telefonjukkal örökítették meg a nem mindennapi látványosságot.
  
  Az efféle ad hoc megoldások mellett a Krisiun - korához méltóan – egyébként is ragaszkodik azokhoz a hagyományos felvételi technikákhoz, amelyek megítélésük szerint igazán élővé és intenzívvé tehetik egy stúdióalbum megszólalását. Ennek köszönhetően legutóbbi lemezüket is hagyományos, analóg felszereléssel rögzítették, méghozzá a németországi Stage One Stúdióban. A borítót egy japán képzőművész, Toshihiro Egawa készítette, akinek a munkáival többek között a Suicide Silence, a Heaven Shall Burn, a Devourment és a Dying Fetus borítóin is találkozhattunk.
  
  A brazil csapat egy észak-amerikai kör után érkezik majd Európába, ahol néhány fesztiválon is játszik majd, szeptemberben pedig ott lesz a világ egyik legnagyobb metal zenei eseményén, a braziliai Rock In Rio-n is, többek között az Iron Maiden, a Metallica és a Slayer társaságában.
  
  A budapesti koncerten két hazai csapat is színpadra áll. A műfaj számos nagyágyúja - így a Cannibal Corpse, az Origin vagy épp a Black Dahlia Murder - előtt is játszó budapesti Kill With Hate kompromisszumok nélküli death metalja legutóbb a Wacken Metal Battle hazai tehetségkutatóján bizonyított, és a begyűjtött első helyezésnek köszönhetően az együttes felléphet a németországi Wacken Open Air fesztiválon is. Voices Of Obliberation című lemezük nemrég jelent meg, világszerte a kanadai PRC Music gondozásában. A másik hazai fellépő a 2007-ben alakult debreceni Angerseed lesz, mely egyenes és lényegre törő, de a komplexebb zenei megoldásokat sem nélkülöző death metalt szállít.
  A nyári uborkaszezonban ritkaság számba megy majd a július 5-ei extrém metal est, melyre szinte szemtelenül olcsón lehet jegyeket vásárolni, hiszen elővételben 1500 forint, a helyszínen pedig 2000 forint lesz a tarifa.
  
  Belépő: elővételben 1500 Ft, a helyszínen 2000 Ft.
  Jegyek kaphatók: Kapható a CD Pince, Hammer és Headbanger lemezboltokban, a Ticket Expressz és Ticketportal hálózatában, valamint utánvéttel a concerto oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 striker    both miklós    eyehategod    human error    könnyedén    iron maidnem    slipknot    rotting christ    panopticon    talking heads    earth wind & fire experience    barbers    the young punx    imperial age    piramis    unexpect    prophets of rage    negura bunget    one man army and the undead quartet    schmiedl tamás    stefano di battista    wolfheart    sidetracked!    dark fortress     anne hathaway  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!