hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. május 6. hétfő   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Jeff Scott Soto, Jorge Salán, Danger Angel, Avatar, Ozirisz
2013. április 20., Budapest, Barba Negra

  Néhány nappal a Jeff Scott Soto fellépése után is jóleső érzéssel tölt el, hogy újra ott lehettünk az énekes igen kiváló produkcióján. Néhány évvel ezelőtt is nagyot dobot, de ez a mostani szerintem összességében még nagyobbat durrant.
  
  Az esemény színhelye ezúttal a Barba Negra XI. kerületi főhadiszállásán volt. A hely több szempontból is megnyerte a tetszésem. Legfőképpen a mérete és a technikai felhozatala miatt. Nem panaszkodhattunk a hangzás és a fények miatt sem, mely korrektül adta vissza a látott produkciókat, sőt még a két hazai előzenekar, az Ozirisz és az Avatar is megfelelő minőségben szólaltak meg. Igaz, esetükben a hevenyészett látogatószám nem kedvezett, de ez más kérdés. Pedig a fiúk apait-anyait beleadtak, a témáik is jók voltak, csak érződött a távolság az est főzenekarai és közöttük. Igaz más vonalon szambáznak, mint Jorge Salán vagy Soto. Ennek ellenére az Avatar-féle Gotthard: Anytime Anywhere feldolgozás magáért beszélt. Egy biztos, van még mit csiszolgatni, de jó irányba haladnak.
  
  Az athéni Danger Angel hozzájuk képest egy kicsit másként értelmezte a dolgot és alapból megadta az alaphangját az estnek. Remek hangulatú bulit nyomtak. Tudtommal a csapat még nem volt nálunk, de itt volt az ideje ennek a fellépésnek. A nevük itthon nem sok zenerajongónak mond valamit. Épp ezért fellépésük meglepetés maradt mindannyiunk számára és gondolom nem sokan csalódtak az általuk képviselt fogyasztható dallamos rock vonalban. Mi tagadás, nem csak az angolszász országokban terem jó zene, hanem a más nyelvezetű országokban is fellelhetőek figyelemreméltó előadók. Számtalan példával találkozhattunk már. Ha csak a skandináv országokat vesszük alapul, akkor nem is lepődünk meg, de egy görög csapat esetében igen. Mert hát ugye a buzuki és társhangszerei alapból nem kötelező hangszerek és a Danger Angel-nél nem is szerepeltek, a dallamközpontúság azonban igen. Pont úgy, mint a Gotthard esetében, akik svájciak létére havasi kürt és bernáthegyi nélkül is sikeresek tudtak lenni, méghozzá nem is akárhogyan. Visszatérve a Danger Angel-re, nem mostani a csapat és nem is termékenyek, de amit ezen az estén lenyomtak, az teljesen rendben volt. Több nem is kellett.
  
  A programot a madridi gitár virtuóz Jorge Salán és triója folytatta. Annyit érdemes tudni a fószerről, hogy Soto kísérőgitárosa és nagyon képzett zenész, de Soto-hoz képest pocsék dalszerző. Programjának magját improvizálásra és gitárnyűvésre építette, és ezek mellé operálta be többségében spanyol nyelvű dalait. Ezzel a lépéssel véleményem szerint nem lopta be magát közönség szívébe, de hibátlan és figyelemreméltó játékával igen. A show részét áttételesen képezte a flitteres gitárpántja, a színpadi ventilátor és a dallamos rock. A közel egy órás produkciója rengeteg szólóval volt fűszerezve és összességében ízlésesen volt tálalva.
  
  Az est záróakkordja a rég újravárt Soto volt. Most sem csalódtunk a showman fellépésében. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a mostani fellépése jobb volt a jobbnál. Egyébként az eddigi budapesti koncertjei is mérföldkőnek tekinthetőek. Hibátlan show és hibátlan megszólalás, kiváló csapattársakkal, akik mégis Soto mellett nyújtották a legtöbbet. Soto valamit tud, amit csak nagyon kevesen. Kiváló hang és remek színpadi ember, aki újra eladta ezt a showt is! Kevés kommentárral élt a produkciója alatt és dalait blokkokba szedte. I.: 21st Century, Damage Control, One Love (W.E.T.); II.: Look Inside Your Heart, Soul Divine, Tears That I Cry, Broken Man; III.: Eyes Of Love, Talisman Medley, Madonna - Frozen, Seal - Crazy, Michael Jackson - Thriller, Journey - Don´t Stop Believin´, Twisted Sister - We´re Not Gonna Take It, Queen - We Will Rock You, Ozzy Osbourne - Shot In The dark és a Steel Dragon - Livin´ The Life. A dalok között volt még profin kivitelezett gitárvívás, folyamatos jó hangulat, közönség énekeltetés és még egy-két ráadás dal, amely Soto komoly életművéből műsorra került (Community Property, Stand Up). Mondhatni hibátlan volt a produkció, amelyet legközelebb is vétek lenne kihagyni!


Kulcsszavak:
  jeff scott soto     jorge salán     danger angel     avatar     ozirisz 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó cikkek: 

Meshuggah, Avatar, The Halo Effect

Meshuggah + Avatar + The Halo Effect Budapesten

Swallow The Sun, Avatarium koncertek május 1-én

Sabaton + Avatar + Dynazty

Jeff Scott Soto és mások az élő előadások hangsávokkal való támogatásáról
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kapcsolódó fotók: 

Jeff Scott Soto - 2013. április 20. Barba Negra Music Club - Damage Control Tour

Jorge Salan - 2013. április 20. Barba Negra Music Club - Damage Control Tour

Danger Angel (GR) - 2013. április 20. Barba Negra Music Club - Damage Control Tour

Avatar - 2013. április 20. Barba Negra Music Club - Damage Control Tour
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 touché amoré    halocene    burzum    ivan & the parazol    black foxxes    lucifer    jackie chan    red sparowes    mark hoppus    dirkschneider    ez basic    dillinger escape plan    tony scott    joey jordison    nőnap    garry marshall    ghostpoet    public image ltd    jag panzer    nemadomfel    eddie murpy    dragonforce    catheine zeta-jones    hugo cabret    tara reid  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!