hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. október 15. szerda   15:31
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Majority Rule (USA), Blind Myself, The Taktika, Isten háta mögött
2003 szeptember 09, Vörös Yuk

  Isten háta mögött, Taktika

  Beköszöntött az ősz és ezzel együtt a klubszezon is. Természetesen folytatódott a tendencia és már a hétköznap estéinket is koncerteken tölthetjük.
  
  Nem mondom, hogy nem féltem a csúszástól a négy fellépő névsorát látva, hisz hétköznap ennyi nem éppen grindcore banda tuti hajnali buszozást jelent. Be is jött, így kellőképpen nyűgös voltam a fáradtságtól, és hogy megint nem jutok haza időben.
  
  Na, de azért nézzük a zenekarokat. Az Isten háta mögött (IHM) nem egy könnyen befogadható zene, az már biztos. 5-8 perces számok, elég furcsa énekkel. Semmiképpen nem rossz, mert szerencsére van zenei tudás, de aznap este nem igazán hiányzott ez a fajta agybénítás”. Talán mire megjelenik ez a beszámoló, már sokan magukénak tudhatják az IHM bemutatkozó anyagát.
  
  A Taktikában történtek kisebb nagyobb változások, amik azt kell hogy mondjam nagyon pozitívan hatottak a zenekar fejlődésére. Két gitárral nyomulnak a srácok, és két új, de nem ismeretlen taggal (Fallen Into Ashes egyik gitárosa, és Máté, aki a Newborn, Dawncore, Idoru bandákat erősítette/erősíti). A hangzás egyre jobb, és visszaemlékezve az egy évvel ezelőtti Taktika élő megszólalásokra, sokkal összetettebb, élesebb és hallgathatóbb lett az egész produktum. Egy problémám van csak, az ének (sikítozás), amit képtelen vagyok megszokni, de hátha ez is változik. Sikerült a koncertet megspékelni a számok között bejátszott ricsajokkal, amik elég szélsőséges érzelmeket váltottak ki a hallgatókban.

  Blind Myself, Majority Rule

  Nem szívesen írom, de ez már a második olyan Blind Myself koncertem az elmúlt időben, amikor azt érzem, hogy nincs tűz a csapatban. Pedig van bennük annyi, hogy még egyszer felpörögjenek és megmutassák mi is az a rocknroll! Kicsit egykedvűek a színpadon és nem árad belőlük az az energia, amely képes lenne magával ragadni a közönséget. Bár ezen a koncerten azért a fiatalabb korosztály bemozdult, de szerintem ennél többet képes átadni a Blind a közönségnek. Remélem lángra gyullad a szikra!
  
  Tavaly mikor a Trafóban láttam a Majority Rule-t, nem dobtam el az agyam. Aztán megkaptam az új albumot, és olvasgattam, hogy a műkedvelőkben milyen érzéseket hoznak felszínre a hallottak. Sajnos nálam nem ért el olyan hatást a Majority Rule, mint sokaknál. Pedig a három tag vérprofi. Egyszerű, de még is összetett zene. Gitár, basszusgitár, dob. A képlet egyszerű, de a srácok bonyolítják. Effektek, nagyon durva beindulások, és lassabb lírai részek. Egy számon belül bármi megtörténhet. Egyszer lenyugszanak, később meg szét akarnak rúgni mindent, ami körülöttük van. Szintén nem egy könnyű eset ez a zenekar, de aki sok időt szán a zenéjükre, és nem csak háttérben hallgatja, az biztos megtalálja a zenében rejlő szépséget.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Vörös Yuk

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jena malone    gróf balázs    death to all    egy színésznő lánya    hammer barlang    no more gravity    bornholm    apocalyptica    megazetor    sárkányvadászok    tyr    glen berger    the haunted    nick mccarthy    like a storm    ian astbury    ez basic    30y    milking the goatmachine    popovich viktória    blues revolver    drone    johnny english    mr. big    musica moralia  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!