hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. április 22. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Pain Of Salvation, Árstíðir, Anneke Van Giersbergen
2013. április 7., Budapest, Club 202

  A Pain Of Salvation általában útba ejti hazánkat az éppen aktuális turnéja során és ezúttal sem hagyták cserben a magyar rajongókat. A mostani körút különlegessége abban rejlett, hogy teljesen akusztikus hangszerelésben lehetett meghallgatni a szerzeményeiket.
  
  A főbanda előtt az ex-The Gathering-es Anneke Van Giersbergen és az izlandi Árstíðir szórakoztatta a jelenlévőket. Ez az este azonban nem a hagyományos, szokványos koncertélményre alapozott, inkább egy színházi előadás jellegét sugallta. A színpadon egy ´70-es évek divatjában berendezett nappali tárult a nézők elé és ez a hangulatos díszlet adott helyet az este fellépőinek számára. A jól megalkotott miliő egy különleges pluszt adott a produkcióhoz, teljesen más volt egy korhű bútorzattal, tapétával és Jimi Hendrix poszterrel ellátott környezetben látni a zenészeket. Daniel Gildenlöw rövid felvezető szövege után kis meglepetésre a bájos hangú Anneke nyitotta meg az este zenei felhozatalát. Anneke-t mindig öröm látni és hallgatni, állandóan sugárzik a hölgyből a kedvesség és a vidámság. A jó fél órás szettje nagy részében egyedül adta elő dalait egy akusztikus gitárral, melyben a szólóanyaga mellett (4 Years, Yalin, Beautiful One, Circles) játszott The Gathering dalokat (My Electricity, Locked Away) és feldolgozásokat is (Cindy Lauper-től a Time After Time-ot, valamint a U2-tól a Drowning Man-t).
  
  Az izlandi srácok is besegítettek egy dalnál, akik a kellemes, de rövid Anneke koncert után egyből bele is kezdtek a bő 40 perces fellépésükbe. A 2008-ban alakult Árstíðir muzsikája inkább a klasszikus zenéhez áll közel, mint a progresszív rock-hoz, ami persze nem baj. Az eddig két albumot kiadó hattagú brigádban találunk csellóst és hegedűst is, valamint mindegyik északi fiatalember kiváló énekhanggal rendelkezik, amelyet több ízben megcsillogtattak. Az a capella számuk erre jó bizonyítékul szolgált. Az Anneke-vel előadott ős-Anathema dal (Everwake) mellett Daniel mester is beugrott hozzájuk a Road Salt című Pain Of Salvation nótára és összességében egy hangulatos zenei produkcióval szórakoztatták a közönséget.
  
  Egy rövid szünetet követően színpadra állt Daniel Gildenlöw vezetésével a Pain Of Salvation és egy minden igényt kielégítő, több mint két órás koncertet adtak az értő közönségnek. Nehéz követni, hogy éppen ki zenél Daniel mellett a csapatban. A mostani kísérői Gustaf Hielm basszusgitáros, Leó Margarit dobos, Roger Öjersson gitáros, valamint az emós hajszerkezettel bíró Daniel Karlsson szintis voltak. A Falling Home cím új dallal kezdődő 130 perces fellépés nagyon oldott hangulatban zajlott, Daniel sok esetben sztorizott, viccelődött a számok között és a közönséggel is kétoldalú interakciót folytatott. A technikusuk is kulcsszerepet kapott a hangulat alakításában, nem csak szinte számonként cserélte Daniel gitárját, hanem egy-egy pohár borral is kiszolgálta a zenészeket. Az oldott hangulat néha a zene rovására ment, például az egyik dal harmadszori kezdésre sikerült csak megfelelően. Ám ezek a hibák nem csorbították az élményt, itt tényleg az előadás közvetlen, meghitt hangulatán volt a hangsúly. Az eljátszott dalokat tekintve sok albumukat érintették, hallhattunk nótát a Road Salt albumokról (Linoleum, To The Shoreline, No Way, She Likes To Hide, koncertet záró össznépi 1979), a Be-ről (Diffidentia, Iter Impius), a Scarsick-ről (Disco Queen, Spitfall, Mrs. Modern Mother Mary) és a Remedy Lane-ről (Second Love, Chain Sling). De volt három The Perfect Element Part 1-os dal (Ashes, The Perfect Element, King Of Loss) és egy Entropia-s szerzemény (Stress) a négy feldolgozás mellett. A Holy Diver-t swing-jazz verzióban adták elő, a Help Me Make It Through The Night című Kris Kristofferson nótához pedig Anneke csatlakozott. A Dust In The Wind című Kansas dal és a Lou Reed által jegyzett Perfect Day is remekül szólalt meg, így tényleg elégedettek lehettünk a gigantikus hosszúságú koncert végeztével.
  
  Egy abszolút különleges koncertélménnyel gazdagodhattak a résztvevők, a zenekarok egy családias hangulatú előadást prezentáltak a résztvevőknek. A Pain Of Salvation a játékidő tekintetében is kitett magáért, ismét egy különösen színvonalas estével ajándékozták meg a rajongókat. A legközelebbi turnén is számíthatunk budapesti állomásra, amire remélhetőleg már egy új albummal felvértezve érkeznek Daniel-ék.



Kulcsszavak:
  pain of salvation     anneke van giersbergen 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Pain Of Salvation weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

Anneke van Giersbergen Darkest Skies Acoustic tour 2022

Timo Tolkki´s Avalon: új szöveges videó Anneke Van Giersbergen-nel

VUUR-koncert: Anneke van Giersbergen az A38-on

Delain és Anneke Van Giersbergen koncert novemberben

Teltházas koncertet ad Budapesten Arjen Lucassen és Anneke van Giersbergen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Pain Of Salvation (SWE) - 2013. április 7. Club202

Anneke Van Giersbergen and Árstíðir - 2013. április 7. Club202
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 aetherius obscuritas    kalála    wildbirds & peacedrums    paganfest    irepress    wattican punk ballet    riseoffate    resident evil    ugly kid joe    tóth árpád    steve-o    youth violence    sziget 2009    simai kristóf    the heartless aisha    bérczesi róbert    man overboard    megamind    mentor    sean paul    scott pilgrim    the raven age    kukovecz gábor    i divine    black-out  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!