hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. március 28. csütörtök   05:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Öt év után itt az új Zagar album, A Light Leaks
Nyerj „Žagar Ultrabookot”!

  Április 3-án jelenik meg a külföldön is az egyik legsikeresebb magyar banda, a Žagar új albuma, a Light Leaks. A lemez hemzseg az együttesre jellemző vadonatúj, elektronikus hangzásoktól, de a „8bites múltba” is visszanyúlik. Az albumon külföldi vendégművészek és egy gyermekkórus is közreműködik. A Light Leaks-hez kapcsolódó Facebook alkalmazással CD-t, koncertjegyet, sőt, egy mobil zenekészítésre is kiválóan alkalmas, egyedi „Žagar Ultrabookot” is nyerhetsz most.
  
  A CSI Helyszinelőkben már három számukat felhasználták, rajongóik vannak Szentpétervártól Új-Zélandig. A zenekészítés hagyományos megjelenési platformjait unalmasnak találták, ezért az új album első számát, a Space Medusa-t hangonként rakatták össze a Facebookon háromezer rajongóval. A Space Medusa a Petőfi Rádió Toplistáján egészen az első helyig repült.
  
  ”Tudomásunk szerint külföldön sem volt még ilyen single debütre példa.„ - állítja a frontember, Zságer Balázs. „Az új lemez talán fő jellemzője, hogy éteri hangzások jelennek meg különböző zenei köntösökben. Minden eddiginél nagyobb hangsúly került a tartalomra, az ihletettségre és a mondanivalóra. Úgy érzem, hogy a Light Leaks egy érzékeny lemez lett, amelyhez engem különös, személyes szálak is fűznek. A zenekartól eddig nem hallott új hangzásvilág első hírnöke a Space Medusa
  
.”
  
  A Commodore 64-en induló Zságer szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor úgy kellett zenélni, hogy a számítógép teljes kapacitása kisebb volt, mint egy átlagos mai email mérete. Az új lemezen is találunk majd erre utaló hangzásokat. A zenélés maradt, a technika azonban nagyot fordult. Manapság akár már a villamoson ülve is összerakhatunk stúdióminőségű zenét telefonon, tableten vagy egy ultra-hordozható számítógépen.
  
  Ahogy nemzetközi rádiók, dj-k tucatjai is, a versenyszféra is felfigyelt a zenekarra: „a Žagar világra szóló dolgokat művel az elektronika és a kreativitás metszéspontjában, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ezért ajánlottunk fel neki és rajongóinak egy-egy egyedi, Žagar- designnal ellátott Ultrabook kategóriájú számítógépet.” – mondja Golubeff Róbert, az Intel magyarországi képviseletétől. „Ha nem is profiként, mint Zságer Balázs, de nagyon sokan zenélnek manapság, akiknek nincs idejük – vagy pénzük - egész nap a stúdióban ülni. Mára a zenészi kiteljesedés hardverigénye emberi léptékűvé csökkent – belefér egy hátizsákba. Profi minőségű zenék szerkesztéséhez immár elég egy 1,5 milliméter vastag 1 kilós házba zárt computer, amelyen konnektor közelsége nélkül is akár 8 órán keresztül zenélhetünk. A XXI. századi élet mobilitást igényel. Az inspiráció bárhol jöhet, a technológiának kell követni ezt és nem fordítva.
  
  A Light Leaks megjelenéséhez kapcsolódóan március 20-án egy Facebook alkalmazás indult, melyben az új album borítóját kell egy kirakós játékban összerakni. A résztvevők között dedikált CD-t, koncertjegyet, valamint egy egyedi, Žagar logóval díszített Ultrabookot sorsolnak ki (Facebook). További szerencsések az új album Kóti Réka által megálmodott borítójának számozott és az együttes által szignált vászonképeit is megnyerhetik. A Light Leaks április 3-án jelenik meg, a lemezbemutató koncert április 13-án lesz a Millenáris Teátrumban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wolfheart    vildhjarta    emily browning    drone    danny elfman    gorguts    petőfi csarnok    alíz csodaországban    liam nieson    butcher babies    terhes társaság    eric bana    primal fear    ladytron    riki    danko jones    christoph waltz    une misére    Árstíð    stuck mojo    rózsaszín pittbull    star wars    kistehén    noise of irrational    shell beach  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!