hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2013. március 13. szerda   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ütős ír filmeket hoz a 20. Titanic


  Az idei Titanic Zöld sziget szekciója lesz vélhetően a Filmfesztivál egyik legizgalmasabb programsorozata. A kortárs ír filmeket felsorakoztató, hat filmet és egy rövidfilmes blokkot magába foglaló válogatás az idén EU-elnökséget ellátó Írországgal szoros együttműködésben valósul meg. Az április 5-13. között futó eseményen a közönség többek között láthatja majd a vásznon Róisín Murphy-t a Moloko-ból, egy tengeriszörnyes horror-vígjátékot, egy lakótelepi horrort, egy társadalmi drámát, egy, a belfasti punk-rock legendás alakja, Terri Holey életét bemutató filmet s egy egészestés dokumentumfilmet is.
  
  Versenyben indul Lenny Abrahamson Mit tettél, Richard (What Richard Did ) című filmje egy tehetséges dublini aranyifjúról, akinek ígéretes jövője veszélybe kerül egy részeg dulakodás után. A filmben Róisín Murphy, a Moloko nevű zenekarban, majd szólóban ismertté vált ír énekesnő is szerepet kapott. További négy játékfilmet láthatunk még a Zöld sziget szekcióban, melyek közül Jon Wright közönségkedvenc horror-vígjátékában, a Csáposokban (Grabbers) egy hosszú csápokkal és éles fogakkal bíró szörny bukkan ki a tengerből egy apró ír sziget partjainál. Semmilyen vérszívó alien nem tud azonban felülkerekedni az ír kocsma törzsvendégein. Ennél sötétebb hangvételű horror a fesztiválfavorit Citadella (Citadel) Ciarán Foy rendezésében, melyben egy agorafóbiás apa próbálja megvédeni újszülött kislányát titokzatos, elvadult lakótelepi kölyköktől.
  
  A Good Vibrations című életrajzi film – mely Karlovy Varyban idén a nyitófilm volt - a Lisa Barros D´Sa és Glenn Leyburn rendezőpárostól a radikális lázadó, Terri Holey, történetét meséli el, aki nagyban hozzájárult a belfasti punk-rock létrejöttéhez. Terri az 1970-es évek konfliktusokkal terhelt időszakában felfegyverkezés helyett inkább lemezboltot nyitott, hogy így fejezze ki ellenállását és alkosson meg egy alternatív közösséget. A Város kulcsai (Keys To The City) elsőfilmes dráma, amelyben három különálló cselekményszál szereplője vív egyre elkeseredettebb küzdelmet az anyagi kilátástalansággal, miközben történeteik összetalálkoznak és hatással lesznek egymásra.
  
  A válogatásban látható lesz egy dokumentumfilm, a Puszta ököllel (Knuckle), egy tizenkét évet felölelő epikus történet egy ír nomád közösség titokzatos és brutális világáról, ahol rendszeresek a pusztakezes harcok a rivális klánok között. A rövidfilmek és animációk szerelmesei sem maradnak hoppon: a szekcióban egy tíz darabból álló díjnyertes válogatást láthatnak majd többek között repüléstől félő madárról, az érzelmektől mágiával szabadulni akaró kisfiúról, idiótán viselkedő vidéki rendőrökről és újrahasznosított ír népi bútorokról.
  
  A 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2013. április 5-13. között zajlik. A fesztivál az idei évben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 60 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wildbirds & peacedrums    the new black    david bowie    minimax    haggard    metal hammer festival    1g records    sing sing    emmure (usa)    ocean eyes    yellow spots    inhale me    windfall    backard babies    limb for a limb    salma hayek    necrophobic    moby    josh homme    kyuss lives!    amerika kapitány    them crooked vultures    hammerfall    welicoruss    dynamite  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!