hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2003. október 2. csütörtök   16:11
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Hyperspace
Szentendre, Complex; 2003. 10. 11.

  Fellépők 1.

  A VOLT Fesztivál, a Sziget és a Budapest Parádé partnereiként töltött nyár után ősztől ismét beindul a Deadcode-gépezet és október 11-én egy minden tekintetben bravúros, mi több szokatlan line up-pal várja közönségét a HYPERSPACE: a nemzetközi techno-szcéna három (!) olyan messzemenően elismert egyénisége játszik ezen a hihetetlennek tűnő éjszakán, akik eddig még sosem (!) léptek fel magyar közönség előtt! Itt lesz minden idők talán legismertebb német live act művésze, az aktuális trendekkel folyton dacoló JOHANNES HEIL; a chilei születésű, hiperaktív experimentális-minimalista mester,CRISTIAN VOGEL; valamint az utóbbi évek egyik legérdekesebb, legtehetségesebb felfedezettje, az avantgárd techno-t játszó olasz RINO CERRONE!
  
  A Magyarországon most először játszó, Hyperspace-en debütáló három művész más és más oldalról megközelített, sajátos techno-felfogása valóságos élmény-kavalkáddal ajándékozza meg a hazai techno-szimpatizánsokat, akik elméletben felkészülhetnek ugyan az éjszakára, gyakorlatilag azonban aligha tudhatják előre, miféle elektronikus hang-orgiában lesz részük. Heil, Vogel és Cerrone hangzása ugyanis folyamatosan új elemekkel gazdagodik. Elmélkedés, fantázia, üzenet JOHANNES HEIL (D) produkcióinak állandó kelléke. A német live act - fenomén karrierjét Heiko Laux Kanzleramt kiadója indította el az 1995-ben megjelent közös lemezükkel, az Item One-nal. Johannes hamar a Kanzleramt és a szub-labelként ismert U-Turn vezető producere lett, több 12 után első önálló albumát is Heiko Laux kiadója gondozta. A Reality to MIDI 1998-ban látott napvilágot és a track-ek közt lévő Paranoid Dancer annak ellenére vált klasszikussá világszerte, hogy single formájában csak jóval később, 2002ben adták ki. A Reality brutális erejű, hipnotikus mélységű technoját búgó bass-line-okkal, elcsavart hangokkal és meglepő pillanatokban elhelyezett vokál-töredékekkel dúsító Johannes második albuma, az Illuminate The Planet (99) ugyancsak meglepte a szcénát: sötét törtütemek, ambient dallamok és pergő futamok mutatták be Heil egy másik, mélyebb érzésű énjét. Az albumok megjelenése közben persze számos EP is piacra került a germán mester keze alól, műveit ekkoriban a Kanzleramt mellett például a Fieber és a Kobayashi jegyezte később a Gigolo és a Cocoon is lecsapott rá. Johannes fantáziadús művészete a parti-orientált Reality.. és a mélyen elgondolkodtató Illuminate.. után a harmadik, Future Primitive (2000) címet viselő albumon ismét más határokat feszeget: nyomasztó basszusai korbácsként csapnak le ránk, pulzáló groove-jai szívritmusunkat pumpálják feljebb, vészjósló melódiái generációnk sötét jövőjét vetítik előre. A Future Primitive elkövetője még ebben az évben megalapította saját labelét, majd több sikeres EP-t követően a 2002ben szerzett Heilstyle albummal visszanyúlt a nyers, zord, vérbeli parti-technohoz. Nem sokkal később piacra került a Simon Wottonnal készített State of Chaos: Across The Nation, egy minden eddiginél lázadóbb Heil-produktum: punk által inspirált vokálokra épült, elektro-hangzással kevert újkori Heil-techno, melyet 2003ban egy ezzel gyökeresen ellentétes, lecsillapodott, érzelmekkel teli korong követ. A 20.000 leagues under the skin varázslatos világa új szintre emeli szerzőjének technóról alkotott személyes definícióját: hallgatni és átélni ez a szándék. Kétség nem fér hozzá, JOHANNES HEIL október 11-i Hyperspace-live act-jét hallgatni és átélni egyszeri és megismételhetetlen lesz mindenki számára.

  Fellépők 2.

  De éppígy egyedülálló élményt garantál a kísérleti hangzások nagymestereként ismert, briliáns karriert befutott CRISTIAN VOGEL (UK). A chilei születésű, később Angliában felnövő Cristian tiniként hardcore punk bandákban csillogtatta bontakozó tehetségét, majd útja a brightoni egyetemre vezetett, ahol 20. századi zenét tanult. A városban tapasztalt hedonista éjszakai élet és az új technikai eszközök megjelenésének köszönhetően Vogel hamarosan megalkotta első absztrakt hang-kollázsait, melyek felkeltették a helyi dj Dave Clarke figyelmét. Az új tehetség debütáló lemeze, az Infra EP, Clarke Magnetic North kiadójának címkéje alatt jelent meg 1991ben, és tomboló indusztriális techno-rohammal robbant be a nemzetközi vérkeringésbe. Pár Németországban kiadott 12 után 1994-ben Vogel megalapította saját labelét, a Mosquito-t, elkészítette első önálló albumát (Beginning to Unerstand), majd 95ben kiadta a legendás In Absolute Time című duplát, nem máshol, mint a Tresor égisze alatt, és ezzel ő lett az első angol producer, aki a világhírű német Tresorral dolgozott! A következő években Vogel egyértelműen az európai techno egyik vezető alakjává vált, absztrakt és kísérleti hangzásokat felvállaló technikája a legelismertebb dj-producerek sorába emelte őt. 98ban egy érdekes kooperáció kapcsán létrejött a Jamie Lidellel alakított Super Collider projekt és a Hand On című album. Lidell soul vokáljai párosultak Vogel halálosan kemény zenéivel, és a produkció rögtön a szakma figyelmének középpontjában találta magát. A Super Collider turnéra indult és valósággal megszédítette a partik, fesztiválok közönségét, szerte a világon! Nem csoda, hogy ezek után Vogelt megkereste az elektronikus zenei élet diktátoraként ismert Novamute kiadó, ő pedig nagyhatalom művésze lett. 2000 szeptemberében jelent meg a Mute égisze alatt a Rescate 137, melynek track-jei a legkülönfélébb stílusok jellegzetes hangzásain örvénylik keresztül: elektronikus köntösbe burkolt funktól a beasty boys-feelingig. Cristian hangzása durva és extrém, a zene szintetikus valóságát tükrözi egy szürreális, absztrakt világban. A Rescate 137 sikerét követően Vogel egyszerre írt egyre elvontabb, és maximálisan táncparkettre írt zenéket is ez utóbbi közül a Tresoros Angry Sausage Dog, valamint a Diggin fo da Earth Gamba nem kevés partin okoztak nagy felfordulást! 2002-ben aztán a kísérleti hangzás felett az abszolút techno győzedelmeskedett, mikor is Vogel piacra dobta a Dungeon Mastert. Ezt követően 2002/03-ban a Super Collider újabb turné keretében hódított meg újabb és újabb rajongókat Európától Kanadáig; míg maga Vogel megalapítja második kiadóját Rise Robots Rise néven. Eközben egy szerzeménye felkerül a 2004-re tervezett, elektro-punkban utazó Chicks On Speed albumra; Cristian pedig máris a szintén jövőre megjelenő, újabb Novamute-albumon dolgozik. Nincs megállás. Az október 11-i Hyperspace-en sem lesz
  
  Ez már csak azért is biztos, mert RINO CERRONE (I) sem fogja hagyni, hogy bárki megpihenjen a Hyperspace birodalmában. A nápolyi dj kamaszkorában Vogelhez hasonlóan punk és rock-koncerteken kereste helyét, innen csöppent bele a nagyvárosok underground zenei életébe, ahol aztán elbűvölte az addig ismeretlen elektronikus hangzás. Ahogy aztán elburjánzottak Nápolyban a techno-partik és az afterok, Rino kialakította saját stúdióját, belevetette magát a munkába, és első EP-je, a két nápolyi társával kooperálva megírt G-Men: Xphase (97) rögtön Marco Carola Design gondozásában került Európa lemezboltjaiba. Éles, agyafúrt, ritmikus, hullámzó techno jellemzi Rino produceri munkáit és dj-szettjeit, nem véletlenül figyeltek fel rá rögtön a szcéna legjobb kiadói: a Zenit, a Phont Music, a Relentless, a Primate, a G-Force egyaránt szívesen dolgoznak az olasz titánnal. A neves Rilis pedig nem más, mint Rino saját labele, melynek első lemezei rögtön a világ legjobbjainak sorába emelték a címkét azzal párhuzamosan, ahogy Cerrone kiváló 3lemezjátszós, tribal-tech groove-okra épülő, avantgárd, mi több elegánsan csengő techno-szettjei is Európa-szerte híressé váltak. Rino felkapott dj és keresett producer lett, remixelt a Synewave-nek és a Kombination Research-nek is, miközben végigtarolta a planéta legbulisabb fesztiváljait Japántól Dél-Amerikáig. 2003. 10.11-én a magyar közönség is megtapasztalhatja Rino sodró lendületű szettjét a Hyperspace-en, ahol a nemzetközi techno-sztárok világának három karizmatikus egyénisége mellett most is a Deadcode-DJk, HOT X, IGOR DOURDEN és JAY CORTEZ gondoskodnak arról, hogy a buli eleje és vége is masszívan dinamikus legyen.
  
  S ha e masszív dinamizmus netán pihentető percekért kiáltana, kifújhatja magát és új erőre kaphat bárki a Hyperspace kistermében, mely újra progresszív teremként üzemel, és ahol KÜHL, PÖLI, SCHÖN és JUNKIE eveznek a techno-arénához képest nyugodtabb vizekre.
  
  
  2003.10.11. HYPERSPACE the empire
  Szentendre, Complex, Rózsa u. 8.
  
  Techno aréna: JOHANNES HEIL live!! (D), CRISTIAN VOGEL (UK), RINO CERRONE (I)
  HOT X, IGOR DOURDEN, JAY CORTEZ
  
  2nd floor: KÜHL, PÖLI, SCHÖN, JUNKIE
  
  Start: 22.00 (kapunyitás: 21.30)
  End: 07.00
  
  Elővételi jegyár: 4000 HUF
  Helyszínen: 4500 HUF
  
  Info és jegyrendelés: 06 209 367 719, info@deadcode.hu



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Dead Code

 programajánló: 
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
MARCO MENDOZA (USA)
2024. május 25.
Dinamit 45 – Az utolsó jubileum
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Közel harminc év után újra színpadon az eredeti FLM!
MARCO MENDOZA (USA)
Ahogyan biztosan nem hallottad még a Mátrát
Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 kiemelt 
MARCO MENDOZA (USA)
  
Az amerikai rock muzsikus május 19-én, pünkösdvasárnap este lép fel Budapesten, a korábban már számos alkalommal letesztelt BackStage Pub színpadán

Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 extrema    teknocannibaal    the amazing spider-man    anna&thebarbies    exférj újratölve    carnifex    hegyalja    zoli band    decaying incest    hangarvain    lock up    péterfy bori    kft    sworn enemy    clash of  the titans    men in the box    deep in the woods    nanowar of steel    yellow spots    katie holmes    r.e.m.    paul anka    fürgerókalábak    turn of mind    twister  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!