hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. január 15. kedd   06:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Merry Poppins (AT), Presszó Tangó Libidó, Cabaret Medrano
2013. január 17., csütörök, 19.30h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Háromzenekaros presszókabaré őrület a műfaj legjobb hazai képviselőivel és egy remek osztrák balkán beat kabaré kvintettel. Egy igazi idő- és műfaji utazás a sanzon, a reggae és a keleti ritmusok világába.
  
  The Merry Poppins (AT)
  
  A kiváló osztrák The Merry Poppins együttesnek a neve is jól sugallja, mit is a tart a küldetésének. A világot és azon belül a zenét vidám eszközként és angyali félreértésként felfogni, olyan értelemben, hogy a sok gond közepette a legtöbb ember tehetetlenségében szomorkodik, holott akár minden nehézsége ellenére boldog is lehetne a zene segítségével. S, hogy ezt a földi utazást, amelyben valamennyien részt veszünk, nem is nagyon érdemes másra használni, mint egy élvezet teli nagy kalandozásra, ahol a világok, kultúrák sokszínűségében megannyi szeretetet, örömet, őrültséget és vidámságot kaphat mindenki az éj leple alatt.
  
  Maga a zenekar kipróbálta a receptet, s rengeteget utazott a balkánra, Kairóba, Moszkvába, Jeruzsálembe, a Jordán folyóhoz, s vitte mindenhová vidám őrült zenéjét Klub Mildenburg címmel.
  
  Zenei stílus-kavalkádjuk valóban elképesztő. Hol vérbeli bécsi kabaréhangulatot keltenek, hol dzsesszes betétek vadítják meg a hallgatót, majd egy kis klezmer, rhythm´n´blues, jive, polka, ska, ragtime, valami country és western.
  
  Az utóbbi két évben hatalmas sikerrel turnézták körbe a világot, miközben két szédületes lemezt is felvettek és kiadtak.
  
  Felállás:
  David Lageder - ének
  Herbert Könighofer - szaxofon
  Thomas Aichinger - gitár
  Robert Aichinger - dob
  Mathias Vorauer - basszusgitár
  
  Presszó Tangó Libidó
  
  A sanzonos, reggea, rock n roll alapokra épülő Presszó Tangó Libidó elsősorban élő zenekar, amely a közönséggel együtt mozdulva, közvetlenül, az épp megfelelő és elérhető katarzist igyekszik kibontani a zene, a szavak és a rendelkezésre álló zenekari fogyasztás segítségével. Humoros, retró hangulatokat idéző koncertjeiken felelevenednek a múlt század poros presszódalai, melyek egy futurisztikus hangzásvilággal keveredve egy teljesen más, fiktív korba kalauzolnak el minket.
  
  A zenekar tagjai:
  Kabai Viktor: gitár,ének
  Keszei János: tangóharmónika
  Lajkó Bence: trombita
  Török Gergő: basszusgitár
  Aknay Zoltán: dob
  Juhász Gergő: mc
  Herczeg Ábris: hangtechnika
  
  Cabaret Medrano
  
  A Cabaret Medrano 2011-ben ünnepelte 10 éves jubileumát. 2007-ben jelent meg a zenekar első CD-je Éjszakai járat címmel, 2010-ben pedig a második, az Ez mind nem volt.
  
  Zenéjükben balkáni és latin dallamok, tangó és népzene, free jazz és sanzon, ballada és rock´n´roll foszlányok keverednek, hogy végül egy sajátos kabaréhangulatban egyesüljön az egész cirkuszi kavalkád – a zenekar egyedi táncos kabarépop világában.
  
  Az együttes egyik alapító tagja és frontembere Kamondy Imre énekes, dalszerző, színész. A másik alapító tag, a szintén dalszerző, szövegíró Verebes György (vajdasági festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője). A koncertek meghatározó szólistája György Andrea hegedűn, aki nemrég csatlakozott a zenekarhoz. Horváth Gábor az underground zenei életből sokak által ismert és kedvelt basszusgitáros. Az együttes dobosa a lendületes, energikus játékáról ismert Szert Zsigmond. A koncerteken Dudás Zsombor Koala erősíti az ütős szekciót, aki produceri szerepet is vállal a zenei anyagok felvételénél. Fellépőként üdvözölhetjük a koncerteken újra az attraktív, szinte minden hangszeren játszó, ugyanakkor zeneszerző multitalentumot, Darvas Benedeket is.
  
  A fanyar és ironikus dalszövegek túlnyomórészt Kamondy Imre szerzeményei. Kissé elrajzolt, groteszk, nagyvárosi figurák történetei az éjszakában. A mai Budapest görbe tükörben. Az együttes mind a zenében, mind a szövegekben ügyesen idéz meg ma már kissé avíttnak ható műfajokat, ugyanakkor mégis képesek aktualizálni, maivá tenni, belecsempészni saját magukat is, csupán azáltal, hogy a harmincas évek kabaréinak, filmjeinek, kikötői kocsmáinak, Rejtő-regényeinek világát áthelyezik a mai pesti éjszakába.”
  
  Belépő: 600 Ft
  
  A38 – Jegyvásárlás



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 silent screams    scerra    the dethroners    metalcamp    nyomorultak    iron maidnem     ulver    like a storm    status quo    ozirisz    együtt az ég alatt    die apokalyptischen reiter    rio    andrew garfield    recoil    the crown    dirty dogs    delfines kaland    benedict cumberbatch    viharsziget    twin cobra    angertea    neurasthenia    skyclad    douglas mccarthy  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!