hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. december 21. péntek   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Converge, Touché Amoré, A Storm Of Light, The Secret
2012. december 16., Budapest, Dürer Kert

  Az év egyik utolsó nagyszabású koncertestje a Converge ismételt budapesti látogatása köré szerveződött. A kaotikus hardcore mesterei előtt a Touché Amoré, az A Storm Of Light és a The Secret lépett még fel.
  
  A korai kezdés miatt sajnos lekéstem az idén negyedik albumával jelentkező súlyos black/crust zenét játszó olasz The Secret előadását. A hozzáértő ismerősök szerint egy kiváló fellépést láthattak az időben érkezők, a kellően koszos hangzásnak és az agresszív előadásnak megfelelően tökéletesen sikerült átadni a zenéjük esszenciáját.
  
  Az A Storm Of Light idén májusban már járt nálunk a Sleep előzenekaraként. A Neurosis-ból ismert Josh Graham 2007-ben alakult bandája most is kellő súllyal prezentálta apokaliptikus post metal zenéjét, de sajnos ezúttal korántsem volt tökéletes a fél órás produkciójuk. A borzasztó hangerővel megdörrenő, de kissé torz megszólalás hátráltatta az élvezhetőséget és a gitáros/énekes Josh sem volt túl jó hangulatban. Ez elsősorban abból adódott, hogy hiába kérte sokadszorra is a kontroll ládák számára megfelelő beállítását, erre egyáltalán nem került sor. A kissé feszült hangulat ellenére egy korrekt koncertet adtak, a komor képsorokat közvetítő vetítés pedig sokat hozzátett a zenéjük sajátos atmoszférájához. A zenészek játékára nem lehetett panasz, ahogy a több lemezről összeválogatott dalok változatosságára sem. Láttam már tőlük jobb koncertet is, de most sem vallottak szégyent.
  
  A 2007-ben alakult Touché Amoré screamo/post-hardcore zenét játszik és már többször megfordultak hazánkban. Legutóbb a Rise Against előtt lehetett találkozni az érzelmes zenét játszó srácokkal a Petőfi Csarnok színpadán. A csapat zenéje nem áll hozzám közel, ettől függetlenül egy kellően energikus fellépést produkáltak a nagy számban megjelent közönség részére. Jó volt a hangulat, ment az együtt éneklés, ugrálás és stage diving a bő fél órás játékidő alatt. Ugyan a végére már kicsit untam a produkciót, a stílust kedvelő rajongók egy korrekt előadást tekinthettek meg.
  
  A kaotikus hardcore egyik legjobb bandájának számító Converge szintén nem először tette tiszteletét nálunk. Igaz, legutóbbi budapesti koncertjük óta már eltelt több mint két esztendő, így érezni lehetett a felfokozott várakozást a Dürer Kert kellemesen megtelt nagytermében. Jacob Bannon-ék mindig energikus, feszes koncerteket adnak és ezúttal sem okoztak csalódást. Már az első nótától kezdve hibátlan hangzás, kiváló hangulat és lelkes, feszes előadás jellemezte a bő egy órás fellépésüket. Jacob ezúttal is mérgezett egérként futkározott a színpadon és eltorzult arccal hörögte a dalokat a rendszeresen dobált mikrofonba. A többiek is intenzív mozgással játszottak: Kurt Ballou gitáros folyamatos fejrázással pengetett és vokálozott, a kissé nyugodtabb Nate Newton basszer is hibátlanul tolta a témáit, akárcsak a parádésan doboló Ben Koller. A közönség is megőrült a színpad előtt: ment a cséplés a moshpitben, pörgött a stagediving és az első sor kivette a részét a vokálokból Jacob sokszor benyújtott mikrofonjának köszönhetően. Az eljátszott számok tekintetében nagy hangsúlyt fektettek az idén megjelent All We Love We Leave Behind-ra (Aimless Arrow, Empty On The Inside, Glacial Pace, On My Shield, Sadness Comes Home, Trespasses), de nem hanyagolták a régebbi albumokat sem. Ennek megfelelően bőven megidézésre került az Axe To Fall (Cutter, Axe To Fall, Damages, Dark Horse, Worms Will Feed/Rats Will Feast), a You Fail Me (Eagles Become Vultures, Heartless, ráadásban előadott First Light/Last Light) és a műfaj definiáló Jane Doe is (Bitter And Then Some, Concubine, The Broken Vow). Tehát egy remek Converge fellépésnek lehettünk tanúi ezúttal is, amely alapján továbbra is jó formában van a zenekar.
  
  Egy színvonalas, élvezetes koncerttel zárhattuk az évet a Converge újabb hazai fellépésének köszönhetően. A minden egyes alkalommal kiváló koncertet adó főbanda mellett az előzenekarok is jól teljesítettek, még annak ellenére is, hogy az A Storm Of Light-tól bizony már sokkal jobb előadást is láttam. Várjuk a koncertekben gazdag jövő évet, amely már most jó pár kiváló előadással (Sólstafir, Enslaved, Meshuggah, Cult Of Luna) kecsegtet.



Kulcsszavak:
  converge     touché amoré     a storm of light     the secret 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Converge weboldala

Az A Storm Of Light weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Öt év után lemezzel jelentkezik a Converge

Touché Amoré, Angel Du$t

Deafheaven, The Secret, Our Existence Is Punishment, Octahed

Deafheaven, The Secret, Octahed, Our Existence Is Punishment

Converge, Touché Amoré, A Storm Of Light, The Secret
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Touché Amoré (USA) - 2012. március 19. PeCsa

A storm of Light (USA) - 2012. május 12. Club 202
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 haggard    indian    björk    hugo cabret    king´s x    inspector cluzo    jubileum    bloody roots    gypo    moog    evile    lyapis trubetskoy    velvet revorver    therapy?    steam engine    utcazene fesztivál    sajnos batár    the devil wears prada    a titánok harca    ko ko mo    nightwish    aurahodor    feszt.hu    neckbreaker’s ball    chrisopher nolan  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!