hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. szeptember 29. hétfő   14:47
nincsen hozzászólás

szerző: mily
SZINes kavalkád, medence, büfé
Szegedi Ifjúsági Napok 2003, augusztus 28-31.

  Csütörtökön végre Szeged felé vesszük az irányt. Dög meleg van persze, olvadunk az autóban. A régi ötösön megyünk, ami iszonyú félelmetes, egyfolytában a mi sávunkban jönnek szembe az autók, és én még nem akarok meghalni. Pont ma még nem! A SZIN előtt semmiképp.
  
  Végre hat óra és mi már a kapun belül vagyunk. Strand, csupa medence, csupa szép rét, irány a Borsodi Színpad, ahol még van egy büfényi idő a PUF-ig. Éppen a Heaven Street Seven játszik, és kb. meg tudom számolni, hányan ácsorognak a homokban, mint néző/hallgató (143).
  
  Később találkozunk ismerősökkel, ami azért egészen jellemző lesz majd a többi napra is. Mert ez egy olyan fesztivál, ahol tényleg és igazán kellemesen lehet találkozni, beszélgetni. Itt nem kell rohanni, nem kell üvöltözni. Itt pihenni lehet, ejtőzni, és napozni. És varázslatba esni a hatalmas, földöntúli nyárfák alatt, és lesétálni a Tisza partra és nézni a naplementét.
  A HS7 matiné-előadása egészen pörgősre sikerül, még sorba beállás büfézés közben is jár a lábam, ritmust ver, aztán kortyolunk végre a sörből/borból, és úgy döntünk, hogy nincs kedvünk sátrat állítani. Majd a kocsi hazavisz a kölcsönlakásunkba. Sötétedés után Pál Utcai Fiúk, és ez a koncert a jók közé tartozik. Mostanában egyik jó, másik rossz, folyamatosan váltakozva, és ma épp az optimista periódust éljük. Annak ellenére is jó a koncert, hogy kezdés előtt Hajós András igencsak megszeppenti a zenészeket, többjük ugyanis fenyegetésnek veszi, ha orruk alá nyomják a mikrofont, és azt kérdezik: miért csinálod az egészet? Aztán az emilrulez ember megkérdezi a közönséget, miről beszélgessünk, és nyilván egyetlen dologról: a szexről. Ez az egyetlen téma, amely közérdeklődés tárgya lehet. Végre Lecsó áll a mikrofon mögött, és bejelenti, hogy ők egy zenekar, és ma este PUF számokat fognak játszani. Remek!
  
  A következő, amire emlékszem, hogy legelöl középen ácsorgok, valaki folyton pótolja a bort a műanyag poharamban, körülöttem boldog emberek, és akkora a por, hogy még mindig tisztogatni kell az orromat.
  Estefelé megtaláljuk a SZIN egyetlen gyros-osát, ahol viszont nincs bor, úgyhogy sétafikálunk egész este, és nézzük az utcalámpák fényeit a medencék tükrén. Mögöttünk a Tisza némán csordogál, és igazán szerelmetes este van.
  
  Másnap feltűnően koránkelés, városba menés, halászléevés a kötelező program, és kóválygás, meg városi színpadnézés, bár ez utóbbi éppen üres, mert csak este kezdődnek a programok. Rossz ötletnek tartom kitelepíteni egy SZÍNpadot a fesztivál területéről a város szívébe. Így minden ottani programról lemaradtunk, mert inkább a két ottani színpad között kommandóztunk. A második nap a Kispál és a Borzé, és keresnénk a ColorStar-t is, de nem találjuk, mert rosszul szerepelnek a programfüzetben.
  
  Acsi! Most jutott csak eszembe, hogy mintha a Kispál pörgős koncertje csütörtökön lett volna. Úgyhogy innentől kezdve feladom a történések időrendbe egymás utáni tevését. Reménytelennek tűnik. Inkább maradok a globális stílusnál, és csak azt írom le, ami a fejemben van, dátumok és napok nélkül. A SZIN-en úgysem számítottak az órák, a lényeg, hogy ott voltunk és kész. Tehát a következő, amire emlékszem, hogy beszállok abba az áttetsző hatalmas gömbbe, és vadul tekerek a belsejében. Klassz jármű. Vicces mikor túltekersz és kénytelen vagy bukfencezni, viszont nem lehet sokáig bírni a bentlétet, mert ugye eleve izzadsz a tekeréstől (mintha iszonyú gyorsan bicikliznél), másrészt ez az izzadság visszacsapódik rád a belső falakról. Azért izgalmas, mert egészen más perspektíva, de jobb lenne valami dombról, mondjuk a Sziget nagyszínpada előtt álló tömegre megérkezni ebben a lufiban. Az már úgy eléggé mókás lenne. De itt és most, Szegeden, ahol a legnagyobb domb a fesztivál bejáratától balra a Fürdő utca felé van, és legalább két és fél méter magas, elég nehéz lenne kivitelezni a dombgurulást. Ebbe bele is nyugszunk majd ülőhelyet keresünk (jobban mondva széket, mert hely az van bőven) a civil sátraknál, ahol Prieger Zsolt animaemberrel és Dr. Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselővel beszélgetett egy fiatal, átlagosan felkészült srác, a fő téma pedig a politika és a zene kapcsolata volt, de már előre lehetett látni, hogy úgysem vezet semmilyen eredményre a beszélgetés. És persze mondhatnánk, hogy nem az eredmény a lényeg, hanem, hogy szó van róla, és oké, inkább mondjuk is ezt, mielőtt belemennék valamibe, amibe nem is akarok.
  
  Később ellátogatunk a Belgä-ra, ami még mindig ugyanolyan unalmas, mint eddig volt (tudom, tudom, iszonyú jó koncerteket adnak, mekkora bulikat csinálnak, és milyen mókásak, és persze imádjuk őket, mi is trendik vagyunk, és rajongunk ezerrel), a tömegek meg imádják, mert gyűlnek rá rendesen, egy perc alatt megtelik a nyárfás liget, de legalább marad egy kis hely a büfé előtti padokon. Mert mit ott pihenünk, és lassan a Kimnowakba is belehallgatunk, aztán meg jön a Bandi koncert, ami alatt az utolsókat fogyasztjuk, mert állati sokat ittunk már így is, több akkor sem csúszna le ha kényszerítenének (na jó, talán még egy sör, meg egy feles). Aztán kocsiba be, és irány Szeged nonstop pizzériája, ahol 400 forintért olyan frankó kaját kapunk, amitől Don Pepe is elszégyellhetné magát.
  
  Az utolsó estét sem sikerül hosszúra nyújtanunk, az Anima utolsó ütemeire táncolunk egy kicsit, merthogy a ColorStar-on már kitomboltuk magunkat, az Incognitoba belenézünk (ha már itt vagyunk és ők is pont itt vannak), de szemerkélni kezd az eső, és lassan újra éhesek vagyunk, és álmosak, lusták és fáradtak, meg ennyi azért elég volt ebből a négy napból, és indulunk is. Lendületesen és határozottan a hamburgeres felé, ahol elköltjük a vacsorát és másnap egy elromlott kuplunggal szépen lassan majdnem hazáig gurulunk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the konincks    brasnyó antal    tank    another dawn comes    jinjer    warbringer    nemesis    morning star    borknagar    sollen    overload    olivia wilde    scott ian    aetarnam    blasted mechanism    vin diesel    owl city    vince vaughn    naturally 7    csejtey    chris hemsworth    the girl with the dragon tattoo    wormrot    vader    road  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!