hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. április 22. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Cult Of Luna, The Ocean, Lo!
2013. május 1., Budapest, A38

  A post-metal rajongói az elmúlt pár évben jóformán elcsíphették a műfaj összes nagyágyúját hazánkban, azonban még mindig van egy kimondott-kimondatlan strigulázandó lista mindenki fejében. Ennek egyes sorait vagy olyan zenekarok alkotják, akik már jártak itt, de bizonyos értelemben túl korán tették ezt, vagy olyanok, akik eddig elkerültek bennünket, de még érdemes reménykedni, hogy egyszer átlépik a határainkat. A svéd Cult of Luna az előbbi csoportba tartozik, hiszen a zenekar 2005-ben a megboldogult Süss Fel Napban lépett fel a Bleeding Through vendégeként – azóta viszont eléggé megváltozott a lapjárás, minden értelemben.
  
  Az Umeå-beli színtér (amely olyan zenekarokat adott már a világnak, mint a Refused vagy a Meshuggah) patinás hírnevét gyarapító banda lassan tizenöt éve működik töretlen lelkesedéssel, és az Eclipse utódjaként 1998-ban megalakult formáció karrierjének első hat évét arculatának kikristályosítására, megtalálására használta fel. Ezt úgy érte el, hogy a sludge-ból merítő, ólomsúlyú témákat lágyan belebegő melankóliával, a nagyvárosok nyomasztó tompaságával, némi szőnyegszerű aláfestéssel, na meg grandiózus dalszerkezetekkel teljesítette ki. A Cult of Luna beérésének folyamata az egyik első post-metal bandát adta a világnak: nem is véletlen, hogy a zenekar az első Európa-turnéján az Isis-t, a Poison the Well-t és a The Dillinger Escape Plan-t kísérte, hiszen ez igazolja a leginkább, hogy a keményzene világában megjelent új erőviszonyok milyen hamar egymásra hangolódtak. Persze az immáron héttagú bandának – amely hatodik nagylemezével, a Vertikal-al jön majd az A38 Hajóra – nem kellett sokáig vendégként tetszelegnie egy-egy körútban, népszerűségük és elismertségük növekedésével arányosan pedig egy olyan progresszív hozzáállás jelent meg mind a zeneiség, mind az arculatformálás terén, amely alapjaiban határozta meg az előző évtized határfeszegető keményzenei megszólalásának attitűdjét és minőségre való törekvését.
  
  Ezért is örömteli, hogy a mindmáig hibázni képtelen zenekart öt év után ismét egy korábbi turnépartnere, a nálunk is igen gyakran megfordult The Ocean kíséri majd, amely hasonlóképp friss albumával tér vissza majd hozzánk. Ennek apropóját az adja, hogy az ember világban való helyével foglalkozó előző két lemez (a Heliocentric és az Anthropocentric) folyamatos letisztulása révén az új, Pelagial című felvétel instrumentálisan és énekkel ellátva is megjelenik, ami újfent azt igazolja, hogy a banda még mindig képes megújulni, új megszólalási lehetőségek útját kutatni. További érdekesség, hogy a lemezbemutató turné egy exkluzív vetítésanyaggal fog az A38 színpadára kerülni, amelyet a Converge-el és a Nine Inch Nails-el is együtt dolgozó Craig Murray állított össze.
  
  A harmadik fellépő zenekar a 2006-ban alakult ausztrál Lo!, akik súlyos, zajos sludge muzsikával kényeztetik az arra fogékony hallójáratokat. A banda most fogja kiadni Monstrorum Historia című második nagylemezét, így a koncerten is biztosan hallhatunk majd róla szerzeményeket.
  
  Így ha kíváncsi vagy két olyan nagyágyúra, ami nélkül sem a post-metal, sem a doom, sem a határfeszegető metal világa nem lenne ugyanolyan manapság, mindenképp az A38-on lesz a helyed május 1-én, hiszen ki tudja, mikor csípheted el újra ezeket a zenekarokat, főképp ilyen, kordontól és egyéb távolságoktól mentes körülmények között.
  
  Jegyek: 3.000 Ft (elővételben) / 3.600 Ft (helyszínen)
  Elővétel: az A38 Hajón, valamint a www.a38.hu oldalon


Kulcsszavak:
  cult of luna     the ocean     lo! 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Cult Of Luna weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Cult of Luna, Caspian, Birds in row

Cult of Luna - hangolódj a következő lemezükre

Megjelent a The Ocean Front új kislemeze

Créme de la pop – Hello!

Cult Of Luna: Vertikal
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 down    pig destroyer    adam young     amorphis    casey affleck    korzus    rózsaszín pitbull    gesztivál    jeff bridges    rhapsody of fire    pater sparrow    leecher    kate nash        de-phazz    over my dawn    coldplay    kéknyúl hammond band    wrong side of the wall    nasmith    heaving earth    tiga    black blitz    marian cosma    rotten tomatoes  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!