hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. november 9. péntek   05:51
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
An Café: japán popzenekar Budapesten
2012. november 14., szerda 18h, Club 202 – Budapest

  Miközben a koreai popzenét kifigurázó Psy Gangnam Style című videója néhány hónap alatt az év világslágerévé vált, Európába sorra érkeznek a műfaj valódi képviselői, akik koncepciókkal átszőtt albumaik és hangyaszorgalommal felépített karrierjük révén szintén világhírnévre tesznek szert. A november 14-én a budapesti Club 202-ben koncertező An Café a japán pop-rock egyik legsikeresebb képviselője.
  
  Színes, érzelmes, élénk és koncepciózus – ezek azok a jellemzők, amelyek a japán popzenét kiemelik a műfaj többi képviselője közül, s amelyek képesek arra, hogy az egyébként csak egy szűk réteg által érthető dalszövegek ellenére világszerte ismertséget szerezzenek egy-egy távol-keleti előadónak. A dél-koreai Psy alig néhány hónap alatt, több mint félmilliárdos nézettséget elérve döntötte meg sorra az internetes rekordokat – a 2003-ban alakult japán An Café pedig több éves kitartó munkával és rendkívül igényes zenéjével érte el, hogy idei turnéja keretében már a világ számos pontján felléphet. A nevét az Antic Cafe rövidítésével nyert visual kei együttest Miku (ének), Takuya (gitár), Kanon (basszusgitár) Yu-ki (billentyűsök) és Teruki (dob) alkotja.
  
  Az An Café fiatalos, bohó stílusa, az extrém frizurák, látványos sminkek és szokatlan ruhák mind-mind szerves részét képezik az arculatnak: éppen ezek azok az elemek, amelyekkel egy visual kei zenekar hatást kelt – nem felejtve persze a remekül eltalált, fülbemászó dallamokat, és a roppant színes, változatos zenei aláfestéseket, melyek segítségével a világ bármely pontján sikert aratnak. Kakusei Heroism című videójuk itt látható: http://youtu.be/9GZxdaZoHmQ
  
  A zenekar néhány év alatt kirobbanó népszerűségre tett szert a tinédzserek körében, amit elsősorban életszerű szövegeiknek és slágeres, de egyben rockos, jól táncolható dallamaiknak köszönhetnek. 2005-ös első albumukat követően - kiváló érzékkel adagolva - kislemezek és exkluzív koncertek formájában gerjesztették maguk körül a hírverést, aminek köszönhetően már a 2006-os második lemezt követően, alakulásuk után pár évvel is egész Japánban turnézhattak. Gondosan megkomponált performanszok, erős koncepcióval ellátott, érzelmekben gazdag előadások szőtték egyre szorosabbra a zenekar rajongókkal kialakított kapcsolatát, és ezt a kapcsolatot csak tovább erősítik azok a bennfentes kifejezések, amiket a rendezvényeken és az albumokon használnak. Ezek közül talán „nyappy” a legismertebb, melyet az énekes Miku még gimnazista korában talált ki, s gyakorlatilag az angol happy (boldog) szóval azonos jelentésű – a csak a beavatottak által ismert kifejezés turnék és kiadványok nevében is rendszeresen feltűnik.
  
  Az AN Café 2007-ben jutott el először Japánon túlra: az Egyesült Államokban, Európában és a kontinentális Ázsiában is felléphettek. 2010-ben a közönséget is váratlanul érte az egyre nagyobb sikereket elérő csapat bejelentése, miszerint szüneteltetik a zenekar működését – hiszen sikereik csúcsán hozták meg ezt a döntést. Az ezt követő időszakot a tagok saját terveik megvalósítására használták fel – Kanon például egy másik, Kanon x Kanon nevű csapattal turnézott, mellyel hazánkba is eljutottak.
  
  Két év után idén április 1-én jelentették be, hogy az együttes ismét aktivizálja magát, és az új dalok kiadása mellett ősszel világ körüli turnéra indulnak – ennek keretében érkeznek november 14-én Budapestre is, ahol most először a Club 202-ben lépnek fel. Jegyek még kaphatók!
  
  Belépő: 6900 Ft
  Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal és a TEX hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a Concerto weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rita ora    szemle    korzus    dew scented    lost dreams    szántó faszi    thor    living dead army    after crying    másnaposok 2    torture squad    mono    kihajolni veszélyes    vicky sunday    csemer boglárka    the agonist    rock the nation    silverstein    profane omen    rock show    immolation    sonata artica    world invasion    tony allen    yonderboi  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!