hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. november 7. szerda   05:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Mars Volta és a Mr Bungle tagjai az A38 színpadán! Zechs Marquise (USA), Secret Chiefs 3 (USA), aPAtT (UK)
2012. november 12., hétfő 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  A zseniális Mars Volta-agytröszt, Omar Rodríguez-Lopez nem kevésbé tehetséges tesói (köztük a Mars Volta-ütőhangszeres Marcel), illetve Trey Spruance, Mike Patton régi harcostársa, a Mr Bungle és jó pár Faith No More-nagylemez gitárnyűvője saját zenekaraik élén lépnek fel a hajón. Minden progrock-, posztrock-, jazzrock- és bármilyen rock-rajongónak kötelező!
  
  A38 - Jegyvásárlás

  
  A tex-mex határváros, El Paso leginkább Karl May-regényekből lehet ismerős, és a legnagyobb jóindulattal sem lehet a nemzetközi rockszíntér központjának nevezni. Azaz nem lehetne, ha nem származna onnan egy zseniális testvérkvartett, aminek leghíresebb tagja, Omar komoly reformokat hajtott végre a műfajban az At The Drive-In és a Mars Volta élén. Ám a másik három testvér sem panaszkodhat a tehetség hiányára: Marcel dobol a Mars Voltában, eközben a harmadik és negyedik tesóval lelkesen üzemelteti az egyik anime-sorozat főszereplőjéről elnevezett Zechs Marquise-t. Stílusban, nem túl meglepő módon nem áll távol a Mars Voltától: zajos, gerjedős, improvizatív dzsessz-rock-metálról van szó, kicsit visszatekintős, kicsit előremutatós funkys-stoneres, elképesztően ötletes, mindent-bele pszichedelikus dallamfolyam egy-egy Zechs Marquise-koncert, nem véletlen, hogy a leghíresebb tesó gyakran viszi a zenekart Mars Volta-turnékra.
  
  A zenekar tagjai:
  Marfred Rodríguez-Lopez: basszusgitár
  Marcel Rodríguez-Lopez: dob
  Rikardo Rodríguez-López: billentyűsök
  Matthew Wilkson: gitár
  Marcos Smith: gitár
  
  Kevés kultikusabb együttes létezik a Faith No More-frontember, Mike Patton 2004-ben feloszlott gimnáziumi apokaliptik-experimentál zenekaránál, a Mr. Bungle-nál. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a produkció zenei megfejtője nem is annyira Petton volt (bár ő is sokat hozzátett a dologhoz), hanem a gitáros-producer-multiinstrumentalista zseni, Trey Spruance, aki a Mr. Bungle megszűnése után teljes egészében régóta pátyolgatott side projectjébe, a Secret Chiefs 3 -be vetette magát.
  
  A Secret Chiefs 3 nem is egy zenekar, hanem legalább hét, több tucatnyi, Spruance muzsikájához hasonló módon teljesen kiszámíthatatlanul változó tagggal. Az „együttes” ugyan pár éve egyszer már fellépett az A38 Hajó, de biztosra vehető, hogy a mostani produkció nyomaiban sem emlékeztet majd az akkorira. Spruance-nek van is miből válogatnia: kevés olyan zenekart hordoz a Föld, ami ennyire eklektikus, kiszámíthatatlan és változatos lenne. Arab népzene, rai, perzsa hatások, halálmetál, Sosztakovics, francia sanzon, ambient, drum and bass, glamrock, rockabilly és még ki tudja, mi minden kavarog a Secret Chiefs 3 kaleidoszkopikus produkciójában, ami sokban emlékeztet a Mr. Bungle muzsikájára, persze Patton hol pokoli hörgése, hol aznavouri santőrsége nélkül. Méltó kárpótlás azonban Spruance hihetetlen arcszőrzete, a zenekar sajátos színpadi jelmezparkja, amik egyszerre emlékeztetnek egy kámzsás szerzetesfelvonulásra és egy Grimm-mese élőképes illusztrációjára. A Secret Chiefs 3 egyedülálló produkciója nem mindennapi élménynek ígérkezik.
  
  A két zseniális prog-jazz-rock-metál produkciót a brit aPAtT avantgárd hangköltészeti-multimédiás akciója egészíti ki, hibátlan és teljes estével szolgálva.
  
  Belépő: 3600 Ft, elővételben: 3200 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 david bowie    vale of tears    kéknyúl hammond band    bal-sagoth    thin lizzy    dave mustaine    nirvana    magashegyi underground    aether realm    demjén ferenc    agentea    jesu    testament    testament    trivium    víg mihály    dj case    sonny and his wild cows    wongraven    dope stars inc.    our existence is punishment    massive aggressive    preservation hall jazz band    simai kristóf    night is the new day  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!