hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. november 7. szerda   05:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Rhapsody: szimfonikus power metal hősök dalestje Budapesten
2012. november 28. Club 202 – Budapest



  November 28-án érkezik Budapestre Luca Turilli és zenekara, a Rhapsody. A két évtizedes múltra visszatekintő, másfél millió lemezt eladó szimfonikus metal csapat örökségét tovább vivő együttes új lemezét mutatja be a Club 202-ben, méghozzá a Freedom Call, az Orden Ogan, a Vexillum és a Tales Of Evening társaságában.
  
  A Rhapsody zenekar neve afféle önbeteljesítő jóslatként hatott a zenekar történetére: az 1993-ban alapult olasz csapat története ugyanis bővelkedik rapszodikus fordulatokban, de szerencsére ennek eddig sosem a zenéjük látta kárát, amit máig kitartó népszerűségük is jelez. Az olasz együttest eredetileg Thundercross néven alapította Luca Turilli gitáros és Alex Staropoli billentyűs. A heavy metal dalokkal induló csapat neve az első pár évet követően változott Rhapsody-ra, kifejezve zenéjük kötődését az epikus hangnemű, hősies ill. fantasy tematikához és a komolyzenei – azon belül is a barokk – elemekhez. Ezen elemek segítségével az együttes olyan emelkedett hangulatot képes elérni, ami például egyes filmzenékben tapasztalható – éppen ezért kezdték magukat afféle filmzenés, Hollywood-metalként aposztrofálni, kifejezve egyben a tagok kötődését a filmzenék világához. Az ezredfordulóra a számos sikeres albumot kiadó Rhapsody a szimfonikus heavy metal élcsapataként vált ismertté.
  
  2006-ban újabb névmódosulás következett: az alapítók jogi megfontolásokból Rhapsody Of Fire-re változtatták az együttes nevét. Az ekkortájt már világhírű zenekar karrierjét újabb jogi csatározások, majd Luca Turilli szólólemezének kiadása hátráltatta: Luca még 1999-ben indított szólókarriert, és 2006-ig három saját albuma jelent meg. A 2009 után új lendületet kapó, és immár a világ legnagyobb metal kiadójánál tevékenykedő csapat életében a legújabb fordulat 2011-ben érkezett: nem sokkal a From Chaos To Eternity lemez kiadása után a két alapító a békés különválás mellett döntött. Staropoli Rhapsody Of Fire néven, míg Turilli Luca Turilli´s Rhapsody néven folytatta a zenélést, s csatlakozott hozzá a korábbi basszeros, Patrice Guers is.
  
  Luca és csapata továbbra is a Nuclear Blast kötelékében tevékenykedik, és a tagság összeállítása után (Alessandro Conti énekes, Dominique Leurquin ritmusgitáros és Alex Landenburg dobos csatlakozásával) idén új albummal jelentkeztek: az Ascending To Infinity megőrzi a Rhapsody védjegyévé vált szimfonikus elemeket, s eközben új lendületet kapnak Turilli zseniális, neoklasszikus megoldásai gitáron, valamint Conti erőteljes, giccsmentes énekhangja is új karaktert ad a daloknak. A Clash Of The Titans dalhoz készült videó révén már a második klipet teszik közzé:
  
  Az őszi turnéra az a német énekesnő, Sassy Bernert is elkíséri majd Turilli mesteréket, aki az új lemez két dalában is hallható. A turnén sajnos nem tud részt venni a másodgitáros Dominique Leurquin, mert egy kézsérülés miatt hosszabb rehabilitációra szorul - csapattársai pedig úgy döntöttek, hogy nem vendéggitárossal látnak neki az új felállású Rhapsody első turnéjának, hanem felvételről játsszák le Dominique gitártémáit.
  
  A november 28-ai, budapesti koncerten egy szintén nagy múltú német csapat, az 1998-ban alapított Freedom Call is játszik majd. A Gamma Ray útját járó brigád a „happy metal” egyik legtehetségesebb képviselője. Műfaji meghatározásuknak megfelelően kiváló hangulatot teremtenek majd a Club 202-ben, ahol többek között legfrissebb lemezük, a Land Of The Crimson Dawn dalait mutatják be.
  
  Szerepel továbbá a szimfonikus power metalban utazó, és október végén egy erőteljes új albummal jelentkező Orden Ogan is. Ez a német csapat már 1996 óta működik, de csak az elmúlt években sikerült igazi áttörést elérniük – ez azonban olyan jól sikerült, hogy 2008-as Vale című lemezük kapcsán már a „Blind Guardian egyetlen igazi örököse”-ként mutatta be őket a német Rock Hard Magazine. The Things We Believe In http://youtu.be/Ir_BVxBz5do című videójuk itt is látható:
  
  Az est negyedik külföldi szereplője a power/folk metalt játszó olasz Vexillum, hazai részről pedig az a Tales of Evening játszik majd, melynek Hajléktalan lélek című debütáló albumát a szeptemberi Hammerwold Magazin mellékleteként is be lehetett szerezni. A fiatal, emlékezetes hangú énekesnő által vezetett lendületes nagykanizsai csapat a szimfonikus metal legjobb hagyományait viszi tovább, Lázadás című videójuk pedig itt látható: .
  
  Belépő: 5499 Ft, hálózatokban és a helyszínen 5999 Ft.
  Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, a Ticketportal hálózatában és a metalshop.hu-n.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 csakazértis    the black box revelation    christina applegate    utódomra ütök    contour    eat pray love    jens bogren    millenáris    blind guardian    up in the air    inquisition    archetype    in this moment    kells    fleshgod apocalypse    Ébredj velünk    vader    wongraven    club ’68    trick or treat    swashbuckle    jean michel jarre    anneke van giersbergen    szarka gyula    wintersun  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!