hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. október 29. hétfő   10:01
nincsen hozzászólás

szerző: Zsóti
Architects, While She Sleeps, Heights
2012. október 27., Budapest, Dürer Kert

  Nem is tudom hol kezdjem, hisz annyi minden történt szombat este. Fantasztikus tömeg, fantasztikus zenekarok, fantasztikus atmoszféra. Minden megvolt a jó bulihoz, és nagyot is ütött az Architects első Headliner fellépése Magyarországon. De lássuk, hogy is zajlott.
  
  2012. októbber 27-én esős napra ébredt az ország, de ez cseppet sem vette el senki kedvét ahhoz, hogy láthassa a Heights, While She Sleeps, Architects brit hármast a Dürer Kert nagytermében zenélni. A korai híresztelésekkel ellentétben a kapunyitás 19:30-ra tolódott, így mindenkinek volt ideje a szombati munkanap után kicsit megpihenni a buli előtt.
  
  Megérkezésünk után pár kedvderítő percet követően előrekúsztam, hogy megnézzem mit is tud ez a Heights névre keresztelt post hardcore zenekar. A csapat 2009-ben alakult és két éve már Budapesten is megfordultak, így nem ismeretlenként érkeztek hozzánk, ezúttal azonban újult erővel, új frontemberével próbálta megszerettetni magát a banda. Kellemes csalódás volt a bagázs, a legnagyobbat azonban új számuk, a Stray Rats ütötte számomra, pedig a közönség kedvenc These Streets-et is tolták a srácok. A bölcsész kinézetű, rettentő vézna Alex energikusan a közönség közé lemászva üvöltött és másodpercről másodpercre kedveltette meg magát azokkal is, akik még nem hallottak felőlük. Bár csak fél órát kaptak a bulin, teljes egészében kihasználták ezt az időt.
  
  Bő negyed óra szünet után a Century Media üdvöskéje egy olyan reménységet hozott el nekünk, akik rövid időn belül az év legnagyobb debütálását mutatták be. A While She Sleeps idén megjelenő This Is The Six albuma hihetetlen nagy durranás volt a metalcore és a hardcore köreiben, ezt igazolván ehhez méltó bulit is csaptak. Amire azonban ők sem számítottak, az a közönség eszméletlen energikussága; nem tudok rá jobb szót mondani, mint a tökéletesség. This Is The Six, Dead Behind The Eyes, Our Courage, Our Cancer, Be(lie)ve, szinte egytől-egyig slágergyanús szerzemények, de ami a legnagyobb katarzist idézte elő, természetesen a Seven Hills volt, melynek végén a publikum egy emberként mászott színpadra és üvöltötte a zenekar tagjaival az „I know, there´s people in the places I´ve been, Who I know, I´ll never find again„ sorokat. Folyamatos stage diving, folyamatos színpadon éneklések és családias hangulat fogadta a csapatot. Ekkor tettük fel magunknak a kérdést: „Ha ez van most, mi lesz az építészek buliján?”
  
  Üdvrivalgás, kialvó fények: színpadon az Architects. Hetvenöt perc. Ennyit kaptunk a headliner bandából, de a végén mindenhonnan csöpögött a víz, így összességében azt mondom, elég is volt, bár akkor még követeltük azokat a one more song-okat. Sam-ék az Alpha Omega-val nyitottak, ami egyből őrjöngést váltott ki, hisz legutóbbi albumuk második száma az egyik legintenzívebb dal lett a korongon. Amiben reménykedtem, hogy nem csak a Daybreaker-ről kapunk majd trackeket, főleg, hogy Sam azt nyilatkozta, hogy számukra ez a melankolikus album nem a jó irány volt. Outsider Heart, Even If You Win, You´re Still A Rat, Number Count For Nothing, Devil´s Island mellett azért a Follow The Water, Day In Day Out, Delete Rewind, Early Grave négyesnek örültem talán a legjobban. Az, hogy - megérdemelten - visszajöttek egy bónusz One More Song (These Colours Don´t Run) erejéig és, hogy a végén a mi Carter-ünk is a közönség közé stage divingolt, remek zárása volt a bulinak.
  
  Egy szó, mint száz, bánhatja, aki nem látogatott ki október 27-én erre a bulira, mert magasan túlszárnyalta a márciusi Pecsás fellépésüket.


Kulcsszavak:
  architects     while she sleeps     heights 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

A Hawthorne Heights egy különleges vonós verziót adott ki

A Spiritbox új EP-t és európai turnét jelentett be az Architects és Loathe társaságában

A Spiritbox új EP-t, és európai turnét jelentett be az Architects és Loathe társaságában

Architects a Budapest Parkban

Architects, Sleep Token, Heriot egy este a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kapcsolódó fotók: 

Architects (UK) - 2012. március 19. PeCsa
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anselmo    santa cruz    szabad akarat    divided multitude    elyose    gaudi-nagy tamás    vader    a day to remember    a kutya vacsorája    elefánt    jared leto    john mayall    orient fall    beatles    antonio carlos jobim    the last stand    the bulletmonks    zaják és társa    dwayne johnson    jake e. lee    frequency    ragadozók    high on fire    bono    toy dolls  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!