hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. október 20. szombat   10:39
nincsen hozzászólás

szerző: Zsóti
Bleed From Within, Bury Tomorrow, Crossfaith, Another Dawn Comes, Sleepless
2012. október 19., Budapest, Dürer Kert

  2012. októberének egyik legjobban várt eseménye zajlott le 19-én a Dürer Kertben. Kíváncsiság és nagy várakozás előzte meg a tegnap esti koncertet. Első körben picit értetlen voltam, hogy ilyen volumenű csapatokat miért tesznek a kisterembe, de később a szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel átrakták az eseményt a VIP terembe, (ahol bevallom még sosem voltam), így a shop került a kisterembe. Második számomra nagy kérdés volt, hogy mit nyújt majd a hazánkban két „friss” együttes, a Bury Tomorrow és a Crossfaith. Ez a két banda ugyanis első ízben látogattak el Magyarországra. Az ár elővételben mindössze 1800 HUF volt, de még a helyszínen elkért 2300 Forint sem vágta földhöz a metalcore szerelmeseit, amit én szintén pozitívumként emelnék ki.
  
  Az előzenekarokat én remek választásnak találtam, ugyanis a márciusban Selmeczi András basszertől megvált Sleepless új tagjával is remekül helyt állt abban a 30 percben, amit nekik szántak a szervezők.
  
  Őket követte az egyre nagyobb eseményekre előavanzsált Another Dawn Comes, akiket én először a MYRA előtt hallottam és egyből belopták magukat a szívembe. Osztermann Attiláék odatették magukat rendesen, kaptunk az új EP-ről is, mely a The Universe Within címet viseli és ami a helyszínen baráti 800 Ft-ért volt megvásárolható. Nekem ők folyamatosan pozitív csalódást okoznak, mert eseményről eseményre, számról számra egyre élvezhetőbb, jobb, karakteresebb zenét tolnak.
  
  Miután lecsengett az ő kövér fél órájuk, feltűnt egy csapat manga rajongó fura kislány illetve nagy lány. A koncert egyik legelszomorítóbb ténye az volt, hogy a 16+ -os buli miatt a japán szóra ugró kislányok elözönlötték a Crossfaith fellépése előtt az első 3-4 sort, így sajnálatukra pár barátommal be kellett mosholnom magam közéjük, hogy élvezni tudjam a srácok előadását. Az este másik pozitív csalódását ők okozták. A 150 centis minihadsereg eszméletlen bulit produkált, látványelemekkel, stage divingokkal, táncokkal és minden technikai elemet felvonultatva, amit egy ilyen bulira el lehet hozni. Ahogy azt várni lehetett, elhozták a Zion EP-t ,felcsendült a nagy sikerű Omen átdolgozás is és le a kalappal a sok energiáért, amit átadtak nekünk.
  
  Eksztatikus élményem azonban a számomra legjobban várt zenekarnál teljesedett ki, ugyanis a Bury Tomorrow felrámolása közben már ökörködtünk a zenekar tagjaival, a dobos NSYNC trikója pedig rettentő nagy humorforrásként szolgált számunkra. Lionheart, Royal Blood, An Honourable Regin, és a kedvencem, a Knight Life, hogy csak párat felsoroljak az elhangzott számok közül. Új album régi klasszikusokkal vegyítve. Bár a Livin La Vida Loca-t hiányoltam a sorból, nekem így is teljes volt a buli. Hangtechnikailag is kiválóan tolták a srácok és Daniel-től a stage diving sem maradhatott el: az egyik hangfalról indulva élvezte ki a közönség imádatát és tartóerejét. Elcsíptem őt koncertjük után és megkérdeztem, hogy érezte magát: elmondta, hogy borzasztó jó közönség voltunk és meglepte, hogy ennyien ismertük a zenekart és a számaik szövegét.
  
  Kis pihenő után Scott-ék léptek porondra a Bleed From Within-el és a tavalyi bulihoz hasonlóan ismét zúztak, daráltak. Számomra kicsit Oly Sykes-osra vette a figurát, valamint csöppet nagy arccal tolta végig az estét, nem is volt olyan közvetlen, mint a Crossfaith-es, vagy a Bury Tomorrow-os srácok, akik bárkivel találkoztak, elbeszélgettek, képeket készítettek és élvezték a rivaldafényt. Bár letolták az egyik nagy kedvencemet, az It Lives In Me-t, számomra ők voltak az este másik csalódása a mangás kislányáradat után.
  
  A buli azonban feledhetetlen volt, mert a két, hazai viszonylatban szűz banda, illetve a két magyar csapat nagyon odatette magát és lepörkölte a hajunkat.


Kulcsszavak:
  bleed from within     bury tomorrow     crossfaith     another dawn comes     sleepless 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

A japán Crossfaith Zero című dala a metalcore és dubstep határvonalán mozog

Az Invent Animate lendületesen kezdi az évet a ´Sleepless Deathbed´ kislemezével

A Behemoth és a Bleed From Within lép fel az Amon Amarth előtt

Rockmaraton 2019 - 2. rész

Az Architects vendégei a Stick To Your Guns és a Bury Tomorrow
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
 kapcsolódó videók: 

Sleepless
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blur    curse this ocean    varga zsuzsa    innerwrath    óriásgonzó    simai kristóf    minimax    kilian    colorstar    tristania    boz cordolla    tim burton    chalaban    barabás lőrinc eklektric    shrek 4    hegyalja    lochnesz    idoru    anna and the barbies    the toy dolls    sturle dagsland    drech mihály    summer nights    azfeszt    scott pilgrim  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!