hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. október 19. péntek   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Anathema, A Dog Called Ego
2012. október 9., Budapest, A38

  Az Anathema rendszeres látogató hazánkban, mind a zenekart, mind Danny Cavanagh gitáros szólóestjeit tekintve. Legutóbb 2008 novemberében jártak nálunk a Diesel Klubban a We´re Here Because We´re Here album turnéjával. Idén a frissen megjelent Weather Systems jelentette az apropót az aktuális koncerthez, amely rendezvény keretében még a német A Dog Called Ego játszott az A38 hajó bendőjében.
  
  Az A Dog Called Ego egy 2006-ban alakult hamburgi post rock banda. A Nietzsche idézetből származó nevű együttes eddig két albumot és egy kislemezt adott ki. A trió előadása egy tipikus post rock együttes képét mutatta, még fazonilag is abszolút illettek a stílus keretei közé. Többnyire hosszú, epikus dalaikat precízen, hiba nélkül játszották és a frontember/gitáros Christoph alapvetően markánsan adta elő magát. Náluk is csak az a gond, ami a post rock bandák egyre sokasodó tömegének nagy részével: az igazi katarzisok és a maradandó témák hiánya. Szépen lassan csordogáltak az alternatív hatásokkal is megáldott post rock számok, de különösebben mély benyomást már nem tettek a hallgatóságra. Tehát egy alapvetően kellemes, bár korántsem átütő koncertet tekinthetett meg az Anathema-ra készülődő közönség.
  
  A brit Anathema legutóbbi albumai már teljesen az alternatív/progresszív rock stílust képviselik, nagyon eltávolodtak a korai idők brutális doom/death metal muzsikájától. A Cavanagh testvérekre épülő bandára persze mindvégig jellemző maradt a melankolikus hangulat és az igényes, minőségi dalszerkesztés. Az idén megjelent Weather Systems is egy kiváló lemez lett, így népes rajongótáborra lehetett számítani. Az A38 hajó koncertterme ennek megfelelően csordulásig telt és a rajongók teljes odaadással, áhítattal nézték végig a bő két órás fellépést. Az Anathema egy profi koncertbanda, ezúttal is megbízhatóan hozták a főleg az utolsó két lemezükre épülő szettet. Danny, Vinny és Jamie átéléssel pengették a gitárt, John Douglas élvezettel püfölte a bőröket, az angyali hangú Lee Douglas tökéletesen énekelt Vinny-vel együtt, valamint a csak turnékon kisegítő Daniel Cardoso is jól kezelte a szintetizátort. A színpadi produkció tehát hibátlan és egyben hiteles volt. Az eljátszott dalokat tekintve viszont nekem túl sok volt az új nóta. Ugyan az idei Weather Systems dalai (Untouchable Part 1 és 2, Internal Landscapes, Lightning Song, The Storm Before The Calm, The Beginning And The End) jobban tetszettek, mint a két évvel ezelőtti We´re Here Because We´re Here szerzeményei (A Simple Mistake, Dreaming Light, Everything, Thin Air, Universal), de összességében túl sok volt a nyugis, altatós nóta. Hosszú távon nálam monotóniába fulladt a koncert és csak néha tudtak felrázni a korábbi időkben fogant számok (A Natural Disaster, Flying, Closer, Deep, Emotional Winter, Wings Of God, valamint a ráadásban elhangzó Shroud Of False és Fragile Dreams). Persze ettől függetlenül élvezetes, hangulatos és profi volt a koncert, amelyet olyan meghitt pillanat is színesített, mint a Lee Douglas születésnapjára rögtönzött „Boldog Szülinapot” kórus. A hangzás és a fények is kiválóak voltak, tehát az Anathema rajongók elégedettek lehettek a zenekar újabb budapesti fellépésével.
  
  Az egyre nagyobb tömegeket megmozgató Anathema ezúttal is egy remek előadást adott a hűséges rajongótáborának. Abban is biztosak lehetünk, hogy a legközelebbi turnén is eljönnek majd hozzánk, amelyre a zenekar mostani tempóját tekintve valószínűleg nem is kell majd túl sokat várni.



Kulcsszavak:
  anathema     a dog called ego 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az Anathema weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

NEGATIVE ART

 kapcsolódó cikkek: 

Anathema - The Optimist Tour 2017 - Durer kert

Anathema: old-school dalokkal és régi tagokkal érkezik a 25 éves zenekar

Anathema - áprilisban koncert a régi tagokkal

Anathema: akusztikus koncert a Planetáriumban

Anathema
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Anathema (UK) - 2012. október 9. A38

A Dog Called Ego (D) - 2012. október 9. A38
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 soulfly    trabant    arany jános    robb flynn    rooney mara    manowar    shallov    alterdistrict    simple plan    dew-scented    voltfolió    harrison ford    kataklysm    whocares    szerelem    robert downey    darker half    frogshow    jazzanova    adrian smith    millenáris    rosie huntington-whiteley    lou reed    johnny knoxville    hó márton és a jégkorszak  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!