hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2012. október 16. kedd   04:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mindig zavart, hogy csak gitáros vagyok, és nem tudok énekelni - A nyughatatlan


  Két éve alakult a Nyughatatlan zenekar, nyáron a legtöbb fesztiválon ott voltak (Campus, Harley, Efott, Bourbon Street stb.), eddig négy videó klipet, és egy nagylemezt adtak ki. A zenekar egyik frontemberével beszélgettünk.
  
  Hogy, hol és mikor született az ötlet és az elhatározás, hogy zenekart alapítotok?
  
  Mindig zavart, hogy csak gitáros vagyok, és nem tudok énekelni. Egy nap, amikor túl voltam a Nyughatatlan című filmen, magával ragadott egy olyan világ, amit korábban nem ismertem. Elővettem néhány Cash dalt, és rájöttem, hogy ez talán menni fog. Évekig csak magamnak játszottam a dalokat, de miután kudarcba fulladt a Kornélkül (egy korábbi zenekarom), valamit szervezkednem kellett, olyan nyughatatlan lettem. Azt is mondhatnám, hogy a Cash dalokon keresztül tanultam meg énekelni. Aztán 2010-ben volt egy koncertünk, de akkor még trióban léptünk fel. Ezt a filmet egyébként levetítjük a koncertünk előtt a Roncsbárban 8 kor.
  
  Kik a zenekar tagjai? Hogy állt össze a csapat?
  
  Eleinte nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy fix csapatom legyen, sok zenészt ismerek, ezért eleinte volt egy ritmusszekció Debrecenben, és volt egy Budapesten is. Csató Dóri tavaly a Campus fesztiválon lépett fel velünk először, majd egyre több dalt feldolgoztunk együtt. Ma már egy csapattal járjuk az országot, de sok vendégzenész csatlakozik hozzánk, minden városban más. A ritmus szekció tagjai Sándor Balázs/Király Zoltán dob, Törös Attila nagybőgő. A koncerteken hangsúlyos szerepe van a vokálosainknak. Budapesten Pintér Borbála, és Salétros Viktória szokott fellépni. Debrecenben Fige Szilvia, és Márkus Luca énekel.
  
  Mit tartasz a legnagyobb eredménynek, amit a Nyughatatlannal elértetek?
  
  Ezt a nyarat. Sok koncertünk volt, és rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak. Egy zenekarnak ez a legnagyobb elismerés, ha sokat játszik, mert az azt jelenti, hogy az emberek kíváncsiak rájuk, jól érzik magukat a koncerteken, tehát van értelme. Zeneileg is sokat fejlődtünk, egyszerűen büszke vagyok a Nyughatatlanra.
  
  Hogy zajlik egy átlagos napod/heted, mennyi munka van a zenekarral?
  
  Folyamatosan klipeket, videókat, zenéket gyártunk. Nemrégen lett kész az első lemezünk, amit a felvételektől, a maszterig én csináltam, Debrecenben a Roncsbárban lehet kapni, hamarosan megvásárolható a dalok.hu-n, valamint a koncertjeinken. 16 dal van a lemezen, egy csomó Johnny Cash, Carl Perkins stb. A facebookon bele lehet hallgatni néhányba, valamint meg lehet nézni a legújabb klipünket, amiben szegény Dórika egy féltékenységi perpatvar áldozatául esik.
  
  Melyik volt a legemlékezetesebb buli, amit még ma is emlegettek?
  
  Biztos több is volt, hiszen ezért csináljuk. Ha megszületik bennünk az energia, ami egy tomboló bikává változtat, akkor az hamar ráragad a közönségre is, és ha ez fokozódik, egy nagy buli, tánc kerekedik ki belőle, akkor az nagyon jó a testnek, és a léleknek. Napokig táplálkozok egy ilyen sikerből. Augusztus 18-án felléptünk a Roncsbárban Debrecenben. Tele volt a hely, majdnem két órát játszottunk, extázisba jött a zenekar, a közönség. Ez egy emlékezetes buli volt, a roncsbárban legközelebb október 21-én fogunk játszani. De a favoritnak most egyértelműen a Zamat fesztiválon történteket jelölném meg:
  
  Hova tovább, mi a következő cél?
  
  Inkább azt mondom mi lesz még előtte. Budapesten az Amigo bárban (ami a Blaha környékén van) fogunk játszani. Október 12-én pénteken lesz a koncert. De megyünk Székesfehérvárra (11.16.), Nyíregyházára10.19.), Vácra (11.10.), Miskolcra!
  
  A zenekarra jellemző, hogy sok vendégzenésszel léptek színpadra. Milyen érdekességekre számíthat a közönségetek a koncerteken?
  
  Október 21-én a Roncsbárban Csató Péter (Replika) fog fellépni velünk. Feldolgoztuk Johnny Cash egyik slágerét, a Folsom Prisont. A dalt leraktuk C-be, én ott mélyen még ép elbírom, aztán az első versszak után Peti egy oktávval fentebb, valami hihetetlen energiával folytatja. Valamint a nyáron volt egy Debrecen hangja verseny, a főtéren több ezer ember kísérte figyelemmel, Márkus Luca kapta az első helyezést. Több dalban is részt vesz majd a koncerten, de szólistaként Christina Aguilera-tól fogja énekelni a Something´s Got a Hold On Me című dalt. De sok tehetséges zenész jár velünk koncertezni. Például Szlovenszky Gergő - zongora, Sárvári Géza - zongora, Szekrényes István – szájharmonika vagy Buchwart Domonkos is szokott harmonikázni.
  
  Egy utolsó gondolat, ami számodra fontos?
  
  Sok olyan előadó volt az életemben, akiért rajongtam, de ahogy egyre idősebb lettem, azoknak a mondanivalóknak, amiket hirdettek, egyre kevesebb súlya maradt. Johnny Cash életvitele sem sokban különbözött a kollégáitól, de ő valahogy mindig rámutatott az útra, amit érdemes követni, és ezt tőle sokan el is fogadták. Számomra ez az egyik legfontosabb érték, azok közül amit ő képviselt. Nekem rengeteg hitet adott, és biztosan mások is így fognak érezni, ha egy kicsit megismerkednek vele. Különben meg „i guess things happen that way”.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vreid    billy the kid    stentor    heaving earth    live evil    heaven street seven    the faceless    hófehérke    kabinláz    brooklyn decker    skore    liam nieson    adam young    30 y    blur    indian    die hard    the agonist    maxxwel    harlem gospel choir     billie joe armstrong    waco jesus    neckbreakers ball    long road    sziládi mónika  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!