hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. október 11. csütörtök   05:08
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Heaven Street Seven: ´Felkeltem a reggelt´ Lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban!
2012. október 19. péntek, Akvárium - Budapest

  Négy évvel legutóbbi sorlemeze, a 2008-as Jazz című album után október 3-án új albummal jelentkezett a Heaven Street Seven. „Soha nem volt még ennyi személyes hangvételű, mégis elegáns hangütésű dal, nem hogy egy HS7-lemezen, de talán az utolsó tíz év magyar termésében sem. Szűcs kivirágzott!” – állítja Lovasi András a Megadó Kiadó gondozásában megjelent lemezről.
  
  Négy év után új stúdióalbummal jelentkezik a Heaven Street Seven. A Felkeltem a reggelt című tizenegy számos lemez megjelenésével a frontember, Szűcs Krisztián szerint új korszak kezdődött a zenekar életében, és ennek egyik bizonyítéka maga az album. „Végighallgatva a lemezt, egy folyamatot vehet észre az ember. Egy zenei és lelki utazás a „klasszikus” HS7-es hangzásból egy olyan irányba, ahol egyre szabadabban aknázzuk ki a dalokban rejlő potenciált. Szóval nem a próbateremben kőbe vésett hangszerelésre próbáltuk ráhúzni a dalt a stúdióban, ahogy ez idáig sokszor történt, hanem a dalmag köré építettük fel a hangszerelést, mindenféle önmagunk előtt emelt korlát nélkül„- így Szűcs, aki hozzáteszi: „A roadmanagerünk, Kisdohány szerint az egész olyan, mint egy reggeltől a következő reggelig tartó szabad beszélgetés a csajoddal.”
  
  Az albumról két dal is ismerős lehet a közönség számára, hiszen A réten című számot már 2011. decemberében bemutatta a zenekar, nemrég pedig egy videóklip kíséretében lemez előzetesként kijött egy újabb HS7-szám, a Gesztenyefák című felvétel. De hogy miért kellett ilyen sokáig várni az új anyagra? Az énekes-gitáros elmondása szerint, még ha kívülről úgy is tűnhet, hogy alkotás szempontjából az elmúlt években „nem csináltak semmit„, az utolsó lemez megjelenése óta megállás nélkül dolgozott a zenekar: „Most, hogy már nem vagyunk húsz évesek, négy év olyan gyorsan el tud röppenni, mint egy korsó jó cseh sör, de félretéve a tréfát, igazából az elmúlt négy évben folyamatosan volt aktuális tennivaló. Best of-lemez, születésnapi és egyéb különleges koncertek, klipkészítés, egyéb projektek, és közben azért öt-hat új dal is napvilágot látott, ráadásul még egy fél évvel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy ez a lemezanyag két külön EP formájában fog megjelenni. Meg azt is hiszem, hogy többet ér a kevesebb jó, mint a gyakori unalom.
  
  Ezen az albumon – ahogy a frontember fogalmaz – „minden eddiginél kurtább a közreműködők listája”, mert „mindössze” három vendégzenész hallható a lemezen, és ők is csak egyetlen dal erejéig. „A 974 végén egy gospelszerű, és valóban templomépületben felvett óriási nánánában segített nekünk Papp Szabi a Supernemből, Likó Marci a Vad Fruttikból, valamint Mihola Peti barátunk, akik óriásit gurítottak, úgyhogy köszi srácok, még egyszer” – avat be a felvétel néhány részletébe Szűcs Krisztián, aki azt is elmondta, hogy ez a dal az egyik személyes kedvence az albumról. „Amúgy gyakorlatilag mindegyik, de a „legkedvencebbem” az utolsó négy dal: a Faun, a Zselé, a 974 és az Úristen. Ennél jobban sajnos nem tudom szűkíteni a kört, az idő majd biztos farag belőle. Remélem azért nem sokat„ – tette hozzá Szűcs, akiről mellesleg az is kiderült, hogy nagyon nehezen viseli a reggeleket: „A lemezcím nyilván részben terapikus önszuggesztió is, mivel ha valamiben nem vagyok erős, akkor az a korai kelés. Általában akkor keltem a reggelt, ha nem fekszem le.
  
  Az új Heaven Street Seven lemez a Lovasi András féle Megadó Kiadónál jelent meg, amely többek között olyan zenekarok albumait adta ki eddig, mint a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag valamint a Vad Fruttik. „Ez eddig 2012 legjobb lemeze„ – mondja Lovasi András. „Azt tudtuk, hogy Szűcs Krisztiánék írták az utolsó tizenöt évben a legtöbb vállalható magyar slágert, és hogy Szűcs az egyik legegyénibb hangú dalszerzőnk, de mégis, az utolsó években kicsit beleszürkülni látszottak a hazai mezőnybe. Erre itt van ez a lemez, amelyik amellett, hogy hozott megint néhány nagy HS7-slágert a hagyományosabb fajtából (lemez eleje), hozott egy új, jóval kevésbé „britpopos” (jelent ez még valamit?) hangzású dalsort (a lemez második fele), amelyik nem csak azzal tűnik ki, hogy mennyire merészen eltávolodtak a hagyományos gitáralapú hangzástól, hanem azzal is, hogy soha nem volt még ennyi személyes hangvételű, mégis elegáns hangütésű dal, nem hogy egy HS7 lemezen, de talán az utolsó tíz év magyar termésében sem. Szűcs kivirágzott.
  
  A Heaven Street Seven országos lemezbemutató turnéja október 5-én indul Sopronban (Hangár Music Club), október 19-én pedig Budapesten, az Akvárium Klubban ad koncertet a zenekar. „Különösebb cirkuszi mutatványokra egyelőre nem készülünk, de Németh Robi barátom például basszusszintin is fog játszani, illetve nagyobb koncerteken lesz vokalistánk, neadjisten, néha én is zongorázom. És hát ott vannak az új dalok! Év végéig remélem mindenhova eljutunk.” – mondta a turné kapcsán Szűcs Krisztián.
  
  Heaven Street Seven:
  
  Szűcs Krisztián - ének, gitár
  Ábrahám Zsolt – gitár
  Takács Zoltán - billentyű, vokál
  Németh Róbert - basszugitár
  Orbán Gyula - dob
  
  Előzenekar: TükeZoo
  jegyár elővételben: 1600 Ft, a koncert napján 2000 Ft
  Jegyvásárlás a helyszínen és a Jegy.hu-n.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crest of darkness    black-out    alesana    death night feast    péterfy bori love band    twilight force    the spirit    karst    rózsaszín pitbull    ahab    david byrne    the sharon tate    kick ass    des filles et des riffs    war without end    gurd    gru    alexander payne    josé carreras    árvíz    eddie murpy    cannabis corpse    gusto mastivo    lady gaga    ronnie james  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!