hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2012. október 3. szerda   05:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
15 millió forintos gitár és Jim Marshall-emlékkiállítás a Hangfoglaláson


  Célegyenesbe érkeznek a hét közepén a Hangfoglalás kiállítás előkészületei. A budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban keddtől 800 szakember dolgozik azon, hogy a színpadokat és standokat a legmodernebb hang- és fénytechnikával lássa el a nyitásra. Idén október 5-7. között csaknem 300 ingyenes zenei esemény és több tízezer hangszer várja a vendégeket.
  
  A hetedik Hangfoglalás 12.000 négyzetméteres területén október 5. és 7. között több mint száz kiállító mutatja meg, hol tart ma a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációjának helyszínén, a budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban kedden már elkezdődött az építkezés. Három napon keresztül 800 ember megállás nélkül azon dolgozik, hogy a péntek délelőtti nyitásra minden tökéletes legyen. A 85 standra 130 kamionnyi áru, mintegy 1800 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.
  
  Az idei rendezvényen is számos különlegességgel találkozhatnak a látogatók. A Vintage Gitár Show-n kéttucat rendkívül értékes, több évtizedes gitárt állítanak ki. Köztük egy 1959-ben készült Gibson jazz gitárt, aminek a becsült értéke mintegy 15 millió forint, illetve az öt esztendeje elhunyt gitáros zseni Daczi Zsolt hathúrosát. A „hangerő atyja”, azaz az idén elhunyt Jim Marshall tiszteletére emlékkiállítást hoznak létre a Vintage Gitár Show szervezői. Itt megtekinthetők relikviák, dedikált fotók, plakátok és erősítők. A muzeális darabokat biztonsági őrök felügyelik, de minden más, a Hangfoglaláson kiállított hangszert, legyen az pengetős, ütős, vonós vagy fúvós, bárki szabadon kipróbálhat. Így például olyan érdekességeket is, mint az esőbot, a zeneszék vagy a beszélő dob. Az egyik standon elhelyeznek egy olyan próbababát, mint amilyen a ruhaboltok kirakataiban áll. A baba úgy van kipreparálva, hogy az élethű, szilikonból formázott füleibe hangerőmérőt ültettek. A decibelmérővel így meg lehet állapítani, hogy a fülébe dugott, illetve fülére rakott fülhallgatóból szóló zene milyen hangerejű, és nem káros-e.
  
  A három nap alatt több mint 300 ingyenes zenei eseménnyel készülnek a kiállítók. Az ´A´ és ´B´ csarnok standjain egymást követik a hangszerbemutatók, unplugged koncertek, közönségtalálkozók és dedikálások. A rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, például Zsédával, DJ Dominique-kal, Szekeres Adriennel, a Subscribe-bal, a Compact Discoval, Rúzsa Magdival, Kalapács Józseffel és Kovács Katival.
  A „C” csarnok három színpadán péntektől vasárnapig egymást váltják a zenekarok, és az élő koncerteket a hangfoglalasonline.hu honlapon élőben is lehet követni. Fellép többek közt Radics Gigi, a Leander Rising, a The Grenma, Ferenczi György és a Rackajam, DJ Dominique, Nagy Feró és a Beatrice, az Intim Torna Illegál, Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor és Kocsis Tibor.
  
  - A Hangfoglalás alapcélkitűzése nem változott a korábbi évekhez képest - mondta Andrásik Remo főszervező, a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) főtitkára. – Fontos, hogy az élő hangszeres tudást a közvélemény ismerje és elismerje. Továbbá mindenkit arra ösztönzünk, hogy ragadjon hangszert, mert sokkal jobb zenében élni, mint zene nélkül.
  A Hangfoglalás minden programja ingyenes.
  
  
  A rendezvényt követően október 5-én és 6-án este további koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel. Mindkét este a belépő 1000 forintba kerül.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 witchburner    parway drive (aus)    existance    god dethroned    richie sambora    bruital orgasme    sonny and his wild cows    george benson    the trade    catheine zeta-jones    road    beyond the black    ingyenes    the tourist     zoolander 2     steven spielberg    satyricon    prong    belphegor    michael caine    coheed and cambria    arkan    king´s x    juliette lewis    sylosis  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!