hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [album]  2012. szeptember 21. péntek   05:54
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mentés másként – 5. Fenntarthatósági Nap a Magyar Telekomnál
2012.szeptember 29. Millenáris Teátrum - Budapest

  A magyar Telekom ötödik alkalommal rendezi meg 2012. szeptember 29-én a Fenntarthatósági Napot. A fesztivál-konferenciaként meghirdetett eseményen elsősorban a fiatalokat megcélzó szakmai beszélgetések hangzanak el, de lesz kiállítás, díjátadó és esti afterparty is. Az egész napos rendezvénynek a Millenáris Teátrum és park ad otthont.
  
  A Fenntarthatósági Nap 5 eseményének célja, hogy a fenntartható fejlődést szolgáló megoldásokra, lehetőségekre és aktivitásokra koncentráljon. Az idei „Mentés másként” szlogen arra utal, hogy a rendezők igyekeznek az egész nap során a programokon kívül is folyamatosan aktívan tartani és tevékenyen bevonni az odalátogatókat: merjen mindenki kérdezni, véleményt formálni, játszani. A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol az előadásokon elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte már Magyarországon is.
  
  Az FN5 délelőtt 11 órakor nyitja a kapuit, a rendezvényt Csányi Vilmos etológus ráhangolódó előadása nyitja meg 11.30-kor, majd díjátadók következnek. Átadják az immáron második alkalommal, a magyar sajtó munkatársai részére meghirdetett hello holnap! Sajtódíj pályázatának, valamint a Jövő-Kép fotópályázatának díjait. Délután 1 órától kezdődnek a fenntarthatóság hármas pillére mentén (társadalom, környezet, gazdaság) kialakított szakmai beszélgetések. A szakmai programon szó lesz arról, hogy mi magyarok miért vagyunk elmaradva a nyugattól az aktív állampolgárság és véleménynyilvánítás terén, miért működik ez jobban náluk. Továbbá a zöldfelületek fontosságáról, valamint arról, hogy a városi tereket hogyan tudnánk jobban kihasználni. Megválaszolásra kerülnek olyan kérdések, mint például, hogy miért Szolnok a legélhetőbb város Magyarországon, vagy hogy állunk ma Magyarországon a megújuló energiaforrásokkal, mi a zöld beruházások fókusza, és mennyire figyelnek oda a fesztiválok során a zöld szempontokra.
  A nehezen megfogható fenntarthatóság elméletét a szervezők igyekeznek a beszélgetések során és a kiállításokkal kézzelfoghatóvá tenni: lehetőség nyílik majd elektromos autó tesztvezetésére, valamint lesz „ fair trade kávé és tea”, bioszörp és repohár, komposztáló, napfénnyel megvilágított lakás és kerékpárból készült használati eszközök.
  
  A fórumokon többek között részt vesz: dr. Molnár László, a GKI vezérigazgatója, dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem, Környezettudományi Intézet igazgatója; Pataki Róbert, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese; Takács J. Gábor, Magyar a Szélenergia Ipari Társaság ügyvezetője, Finta Sándor, budapesti főépítésze, dr. Fülöp Sándor, nemrég lemondott jövő nemzedékekért felelős alapjogi biztos helyettese és Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere. A szakértőkön kívül minden beszélgetésben aktív szerepet kap a Fenntarthatósági Média Klub egy-egy képvislője is. A szekciókat Színész Bob, Indiana, Újonc slammer-rek színesitik, akik a témát frappáns szabadverseléssel foglalják keretbe.
  
  Az FN5 idei újdonsága, hogy „Zöldülő fesztiválok” témában + 1 szekciót hirdetnek meg, ahol Löbenwein Norbert, VOLT Fesztivál, Balaton Sound főszervezője; Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese; Sziromi-Nagy Tamás, a Zöldövezet Társulás Egyesület elnöke; Korentsy Endre, HD Group rendezvényügynökség ügyfélkapcsolati igazgatója kap szót; valamint Hugee&Zeek, slammerek vesznek részt. Az esemény házigazdája idén is Novák Péter.
  A nap záróeseménye az este 9-kor kezdődő afterparty, ami a helyszínen 19 óriág regisztrált résztvevőknek ingyenes. A hagyományokhoz híven itt adják át az FN5 Pályázat díjait, utána pedig fellép a Bankrupt, a PASO Traditional Ska és az Ocho Macho.
  
  itt regisztrálhatsz



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 shrinebuilder    dew-scented    rév zenekar    temple balls    the biters    corrodal    lucifer    gregorian    myrath    port noir    vinny appice        akusztika    silenos    charlize theron    nachtmystium    cante  diem    carach angren    ossian    infected mushroom    zaják és társa    necropolis    cocorosie    bikelinefest    utódok  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!