hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. szeptember 3. hétfő   06:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Don Airey: Budapesten zenél a Deep Purple billentyűse
2012. szeptember 23. 20h, A38 Hajó

  Szeptember 23-án Budapesten játszik a rockzene egyik legismertebb billentyűse, Don Airey. A lassan négy évtizede a pályán lévő Don jelenleg a Deep Purple tagjaként dolgozik, de számolatlanul sok együttesben és több mint 250 lemezen zenélt hosszú pályafutása alatt. Ezúttal nemrég megjelent szólólemezét, az All Out-ot mutatja majd be az A38 Hajón.
  
  Gary Moore, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Black Sabbath, Jethro Tull, Whitesnake, Colosseum II, Sinner, Michael Schenker, UFO, Uli Jon Roth, Rainbow, és a Living Loud. Ezek a legfontosabb mérföldkövek az 1948 született angol zenész, Don Airey pályáján – de akár azt is mondhatnánk, hogy könnyebb lenne felsorolni azokat a hard rock előadókat, akikkel még nem dolgozott együtt a billentyűs, mint azokat, akikkel már igen. Ráadásul nem csak ebben ez egy műfajban brillírozik, hiszen együttműködött már Andrew Lloyd Webber zeneszerzővel is.
  
  Az elmúlt 10 évben Don Jon Lord helyét vette át a Deep Purple-ben. A mostani turnék mellett a Bananas és a Rapture Of The Deep lemezeken is ő hallható. Don még a ´70-es évek elején bukkant fel, és először Cozy Powell Hammer nevű csapatában zenélt, de nem sokkal később már a Black Sabbath soraiban tűnt fel, és játszott az 1978-as Never Say Die lemezen. Később a Ritchie Blackmore-féle Rainbow-ban folytatta, majd besegített Gary Moore-nak a Back On The Streets című első szólómezén.
  
  Később Ozzy Osbourne, majd a Whitesnake 1987-es albuma és a Jethro Tull következett, aztán pedig a Judas Priest Painkiller albumán is feltűnik néhány számban. A mozgalmas múlthoz képest az elmúlt 10 éves Deep Purple-ös korszak akár egyfajta nyugodt időszaknak is tűnhetne, de Don koránt sem cövekelt le véglegesen: továbbra is számos egyéb turnén és lemezen is szerepel.
  
  Éppen ezért komoly teljesítmény, hogy egy szólóalbum kiadására is maradt ideje, mely ráadásul a szakma visszajelzései alapján egy tanítani való módon összeállított, vérbő hard rock lemez lett. A 2011 augusztusában megjelent All Out már a harmadik saját lemeze, melyen ezúttal Joe Bonamassa, Bernie Marsden és Don testvére, Keith Airey is vendégszerepel.
  
  Az új album készítése során Don számos különböző forrásból merített inspirációt, köztük olyan klasszikus zeneszerzőktől, mint Sztravinszkij, Mozart, Bach vagy Alberto Ginasterra. Az All Out lemez arra koncentrál, hogy Don bemutathassa zseniális billentyűjátékát, de közben a rockzene lényegi jellemzői se szoruljanak háttérbe – e kettősség megtartására remek példa Jimi Hendrix Fire című dalának feldolgozása. A hard rock érzést tovább erősíti Carl Sentance éneke, aki jelenleg az Australian Pink Floyddal koncertezik, de ismert a Krokus, a Persian Risk és a Geezer Butler Band korábbi tagjaként is.
  
  Az albumon közreműködő többi zenész is elfoglalt embernek számít: a gitáros Rob Harris a Jamiroquai, Darrin Mooney dobos pedig a Primal Scream tagja, a bőgős Laurence Cottle pedig elismert jazzmuzsikus és zeneszerző. Az új album kapcsán Don egy tízállomásos turnét is tervez, melynek egyik megállója Budapest lesz. Az A38 hajón szeptember 23-án láthatjuk őket, jegyek már kaphatók!
  
  Belépő: 5900 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 atticus    secrets of the moon    black anvil    leecher    golden globe        smashed face    vadvirágok blues band    predators    greg graffin    lordi    men in the box    dystopia    the smurfs movie    no strings attached    skip the use    drawing    wolf parade    dead can dance    krízis    tom stormy trio    tony iommy    rock beach    the iron maidens    whiplash  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!