hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. augusztus 1. szerda   04:01
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Fekete Zaj 2012: ingyenes fesztiválhelyszín a Sástó megmentéséért - Közösségi finanszírozásból díszítik fel a tóparti koncerthelyszínt
2012. augusztus 17-19. Mátrafüred, Mátra Kemping

  Idén augusztusban immár negyedik alkalommal rendezi meg a Negative Art a Fekete Zaj Fekete Zaj Fesztivált, mely az ország egyik legszínesebb alternatív zenei fesztiválja. A programok augusztus 17-19. között zajlanak a mátrafüredi Mátra Kempingben, és a szervezők annak közvetlen szomszédságára, vagyis a jelentősen leromlott állapotú Sástóra és környékére is szeretnék felhívni a figyelmet, ezért közösségi összefogás keretében egy önálló programhelyszínt létesítenek a tó partján, ahol minden nap egy-egy ingyenes koncert is megtekinthető majd.
  
  Az ország egyik legmagasabban fekvő tava, a mátrafüredi Sástó igazi turista látványosságként szolgál, ám az elmúlt években komoly veszélybe került: a tó vízminősége jelentősen romlott, a vízfelületet pedig szinte teljesen belepte a növényzet, lehetetlenné téve a csónakázást. A tavon átvezető hidak balesetveszélyessé váltak, így azokat az önkormányzat lezáratta, ill. lebontatta. Szerencsére az elmúlt hónapokban már voltak pozitív fejlemények: megindult a tó medrének takarítása, az elburjánzott növényzet ritkítása és a tó vízpótlásának, revitalizációjának megoldása. Tennivaló azonban még bőven akad: a nemrég részben Gyöngyöshöz került tó hídjait a város pályázati pénzekből próbálja majd újjáépíttetni.
  
  Az elmúlt hónapokban a civil szféra is megmozdult az elszomorító körülmények láttán. Ehhez a kezdeményezéshez szeretnének hozzájárulni a Fekete Zaj Fesztivál szervezői, hiszen a rendezvény a tó tőszomszédságában található Mátra Kempingben zajlik. A szervezők célja és terve, hogy a Fekete Zaj alatt egy önálló fesztiválhelyszínt működtessenek a tónál, ahol minden nap ingyenesen látogatható akusztikus koncertekkel kedveskednek a környéken élőknek és az idelátogató turistáknak. A „Sástónak is egy a vége” névre hallgató helyszínt közösségi finanszírozással kívánják kialakítani: a CreativeSelector oldalon a támogatók a technikai felszerelést, és a tó körüli különleges atmoszférához illő, világító, lampionos dekoráció elkészítését és kiépítését segíthetik.
  
   A Fekete Zaj Fesztiválról: Az augusztus 17-19 között, negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Fekete Zaj Fesztivál idén is olyan zenekarokat hoz el a Mátrába, amelyek máshol nemigen láthatók. Az extrém és kísérleti műfajokat is felvonultató fesztiválon olyan, különlegességnek számító csapatok lépnek fel, mint az izlandi Sólstafir, a mexikói Hocico vagy a Németországból érkező Xenomorph, de az idei fesztiválszezonban egyedül itt lesz látható a VHK – Vágtázó Életerő is. A három napos fesztivál ebben az évben is a Mátrafüred közelében található Mátra kempingben kerül megrendezésre, ahol a tavi helyszínen kívül három színpadon (Mainstage, Painstage és Szabad az Á... színpad) zajlanak majd az események. A Fekete Zaj Fesztiválon a minőségi zenei élményen kívül a környék csodás természeti adottsága is remek szórakozást kínál a fesztiválozóknak.
  
  Milyen a Fekete Zaj-fíling? Eredetileg csak zenét akartunk hallgatni, valami mást, extrémet, csendeset, hangosat, kísérletezőt, aztán elsodródtunk a hegyek felé, hevertünk a fűben, Mainstage, még zene: dark, metál, poszt meg rock, körbejártuk a tavat még egyszer. Painstage, megint zene: furcsa dalok, folk, dob, gitár, elektro, fogalmunk sincs milyen hangszerek, emberek: feketében, színesen, színesben, sötét hangok, felmásztunk, megnéztük a hegyeket, amelyek körülöleltek, megszédültünk. Hallgattunk: zenét, borongósat, beindítósat, punkot, rockendrollt, ilyen-olyan metált, ledőltünk, kidőltünk, valaki játszani kezdett: zenélt, énekelt, az éjszaka közepén, majd csend, és másnap, és harmadnap, megint, Fekete Zaj, fesztivál, Mátrafüred, Sástó. (Ádám Péter)
  
  Fellépők: Sólstafir, Hocico, Xenomorph, Hexvessel, Vágtázó Életerő (VHK), Lisa Cuthbert, Eliktruck, Void ov Voices , Agregator, Spacesh!t, The Trousers, Ozone Mama, Hangmás, marionette ID, Shapat Terror, Haunebu, Belle Belle, Dereng, Mátyás Attila Band, Variola, Volkova Sisters, Új Látásmód Fúzió, Wattican Punk Ballet, Tegnapután, First Aid 4 Souls, Anez, Waga, Bohemian Betyars, Ide Gen, Lopunk, Yellow Spots Brutal Quartett, Kretens, Timur Lenk, és még sokan mások.
  
  Belépők:
  Bérlet: augusztus 10-ig 8500 Ft, augusztus 11-től és a helyszínen 9500 Ft.
  Napijegyek: augusztus 10-ig 3500 Ft, augusztus 11-től és a helyszínen 4000 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó szervező: 

NEGATIVE ART

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 black swan    az erő krónikája    andy irvine    superhero    immortal    sepultura    a wilhelm scream    jackass 3d    forsaken world    akkezdet phiai    smash mouth    hail of bullets    swallow the sun    bolondos dallamok    sebastian bach    rudolf péter    monolith    donots    howard jones    eric burdon & the animals    szeg    carpathian forest    petrás jános    karácsony    erik sumo band  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!