hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. július 13. péntek   05:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Yellowcard, ATB és Lou Bega is a SZIN-en pörög augusztusban
2012. augusztus 22-26. Szeged

  Idén is igazi nyárzáró pörgésre számíthatnak a Szegedi Ifjúsági Napok látogatói, 2012. augusztus 22-26 között. Hogy a forró nyár egy valóban izzó, mediterrán hangulatú bulival érjen véget, a napfény városa az eddig legszínesebb zenei felhozatallal várja a SZINezőket: az amerikai pop punk csillag, a Yellowcard – egy héttel új lemezének premierje után – elsőként a szegedi közönségnek mutatja be a Southern Air című korongot. A nemzetközi dance-mester ATB feszes ritmusokkal készül a SZIN-re, a szombat esti Tisza-parti buliban Lou Bega mambórevüje izzítja a latin vért.
  
  Augusztus utolsó hetében az amerikai alternatív-pop punk színtér főnixmadara izzítja be a szegedi éjszakát: a SZIN 2012 egyik különleges vendége a Los Angeles-i székhelyű Yellowcard kollektíva lesz. Az eredetileg Jacksonville-ben alakult, de később az amerikai rock-fellegvárba, Los Angelesbe költöző zenekar néhány éve pihenőparkolóba állt. Néhány jól sikerült koncert után azonban Ryan Key és bandája úgy érezte, hogy a Yellowcardot nem lehet nem folytatni. A visszatérő zenekart a közönség olyan lelkesedéssel fogadta, hogy újra beindult a Yellowcard slágergyára is. A SZIN látogatói így különleges helyzetben vannak: a zenekar új, Southern Air című lemeze 2012. augusztus 14-én jelenik meg a tengerentúlon, így a SZIN-esek az elsők között hallhatják élőben és egészében a friss, ropogós albumot.
  
  Mi mástól lehetne még „dögösebb” egy forró este a SZIN-en, mint egy vérbeli dance-trance pop partytól? A német DJ-producer ATB az elmúlt években a világ élvonalába katapultálta magát, így pontosan tudja, mitől izzik fel a mediterrán bulilélek. Hogy milyen szettet varázsol a SZIN-en, azt még maga a DJ sem tudja, ugyanis saját bevallása szerint fellépésein mindig igyekszik kapcsolatot teremteni a közönséggel, és a rajongók rezdüléseire válaszolva fűzi tovább a zenei fonalakat. Érdemes így már ATB fellépése előtt ráhangolódni a partyra, hiszen a német nagymester egy-két órával a buli előtt vizsgálni kezdi, mire mozdul meg a közönség. André Tannenberger évek óta szívesen jár vissza Magyarországra, ittenia fellépéseiről rengeteg kellemes emléket őriz.
  
  Idén a latin pop fejedelme, Lou Bega is ellátogat a SZIN-re, hogy ott csapatával egy felejthetetlen estét celebráljon. Lou Bega igencsak járatos a szórakoztatásban, koncertjei mellett privát fellépései is világszerte híresek – a közismerten multikulturális Bega előszeretettel fogadja el királyi családok felkéréseit éppúgy, mint a nemzetközi nagyvállalatokét. A jelenleg Berlinben élő partyspecialista legutóbb 2010-ben jelentkezett új lemezzel, ám az ehhez kapcsolódó turnét csak egy évvel később kezdte meg, így egész biztos, hogy a SZIN-en egy hangulatos színpadi és friss zenei elemekben bővelkedő bulira számíthatnak a táncoslábú fesztiválozók.
  
  Még mindig nem késő ellátogatni a legközelebbi jegyirodába, a kényelmesek pedig akár online is megvásárolhatják SZIN-bérletüket mindössze 17.900 Ft-ért, egészen augusztus 20-ig. A szegedi diákoknak extra kedvezmény is jár, hiszen SZTE diákigazolvánnyal mindössze 14.500 Ft-ba kerül a bejutás a négy napos fesztre. A legfrissebb hírekről és az új fellépőkről a SZIN-ezők első kézből a SZIN Facebook-oldalán, valamint a SZIN weboldalon értesülhetnek.
  
  A kedvenc SZIN-ünk: a Szegedi Ifjúsági Napok
  A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a „SZIN beachen” nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, medenceparton lábat lógatva hallgatni, és közben a zenére lubickoló fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja.
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A gondos odafigyeléssel összeállított zenei programnak köszönhetően az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.
  
  A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gyár    szerencsecsillag    simon pegg    garagedays    qss    what we all come to need    indiana jones    combichrist    a wilhelm scream    nevermore    transformers 3    gwyneth paltrow    dead kennedys    salma hayek    xerosun    green hornet    how to train your dragon    air    chuck schuldiner    +she+    mary popkids    oliver stone    job for a cowboy    twister    stam1na  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!