hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. július 5. csütörtök   07:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Burn Studios Frame Array: Hangorgia és fényvarázs a Soundon


  Lenyűgöző képi világ és tökéletes zenei élmény: ezt kínálja a Heineken Balaton Sound legeredetibb és leglátványosabb partihelyszíne, a Burn Studios Frame Array. A majd´ három emelet magas, monstre, pulzáló DJ pultban egyrészt az itthon még kevésbé ismert, de a nemzetközi porondon már bejáratott produkciók, illetve a partiszcénában már bizonyított szervezőcsapatok váltják egymást estéről estére. Aki pedig nem tud július 12-ig várni, annak itt egy kis ízelítő abból, milyen izgalmas képi világot mutat be a Frame Array a Kiégő Izzók.
  
  Naponta délután 2-kor indul a program ezen a helyszínen a rezidens, Blade szettjeivel. A breakbeat, glitch hop, ghetto funk, hip hop, deep house stílusokban utazó Blade 2012-ben a Nynfus Corporation-nel közösen jelentette meg első EP-jét Feel The Funk Baby címmel, amely rögtön a megjelenés hetében első volt a Juno Records breakbeat chartjában. Őt az első napon a sokoldalú, változatos zenei ízlésű Dublic páros követi, akik leginkább az electro house, dubstep, hiphop, funk és breakes gyökerekből táplálkozó szettjeikről híresek. Majd jön Andro, aki 2011-ben a DJ Szövetség – Magyar Lemezlovas Egyesület által évente megrendezett „Év DJ-je” választáson a Ballantine´s Music Awards szakmai díját nyerte. Az első este pedig OTHERSIDE prezentációjában zajlik, benne Firedog + [mju:zik],DST, Bare Noize (UK),RobotRock. Az OTHERSIDE sorozat nyitóbuliján első alkalommal járt korábban Magyarországon a londoni producer páros BARE NOIZE, akik már akkor is ígéretes tehetségnek számítottak, ám azóta sikerült megszilárdítani helyüket a szcéna legjobbjai között. Számaik, mint a híres mc páros Foreign Beggars és a Grammy-díjas Skrillex közreműködésével létrejött ´Scatta´, vagy Lady Gaga - Edge of Glory remixük gyorsan komoly elismerést hoztak a duónak. Prepare to Die néven jelent meg legutóbbi EP-jük Borgore kiadójánál a Buygore-nál.
  
  Pénteken Blade szettje után DJ Sobek jön, akinek repertoárja már a kezdetektől széles spektrumon mozgott; hip-hop, electro, house, drum´n´bass, breakbeat, easy listening mind megtalálható a színes, ámde mégis fekete kollekcióban. Belgium kulturálisan sokszínű városából; Liége-ből érkezik Zamárdiba a dj/producer Nanophonyk, aki ha éppen nem külföldön lép fel, anyavárosában a több ezer embert vonzó ´Gooseberry´ partik rezidenseként bizonyít. Éjszaka pedig a BE MASSIVE bemutatja: Mira, a korábban Introspective néven ismerős Mike Hulme (UK), az „underground” elektronikus törtütemek legnépszerűbb brit képviselője, Shack egyszemélyes projektje, az Elite Force (UK),a tech-funk irányzat hazai „apostola”, Metha, és Lucky 23.
  
  Szombaton a rezidens DJ programja után jön Sticky Beats formáció egyik jelese, Brandon. Később érkezik a Frame Array monumentális kereteibe a Slap In The Bass, akik 2010 eleje óta működnek ezen a néven, és a veszprémi duó ma már a global bass színtér egyik elismert, sokat foglalkoztatott képviselőjének számít. Este 10-től pedig a KOLLEKTIVA presents: az electro-house magyar élcsapata, TMX, Popbitch és Fullstereo, azaz a Kolektíva a házigazdája az estnek, melyen szerepel majd az immár öt éve működő Tits & Clits duó és a Keith & Supabeatz (I) is. Ez a csapat annak ellenére, hogy olasz, nem véletlenül választott angol nevet, hisz a zenéjében ott van ugyan az olaszos dallamosság és laza életöröm, a hangzásviláguk viszont jellemzően angolszász house/techno hatásokból merít.
  
  A Heineken Balaton Sound utolsó napján a Burn Studios Frame Array helyszínén a globáltánczenei mozgalom magyarországi zászlóvivője, a latin-amerikai, afrikai, karibi és trópusi származású/beütésű modern tánczenék első számú beszállítója, a Ghetto Bazaar Fonetikje lép fel. Aztán Headshotboyz, aminek zenéje, ha a neve alapján nem is hat fejlövésként, de garantáltan elmélyült bólogatásra készteti a fejeket. A budapesti duó ugyanis a hiphopból elfajzott, jövőbemutató hangzások, szaknyelven wonky vagy futurebeats egyik első és legelismertebb hazai képviselője. A négynapos pörgést pedig ezen a helyszínen NVC bemutatásában: Sinko + Tempo!,Subotage, Boris Brejcha (D), aki hosszú várakozás után először lép fel Magyarországon és Dr Zoidberg + Ioda zárja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 attack attack    kosheen    the sounds    trio3po    solefald    electric bastards    zack snyder    kool and the gang    sunn o)))    the nick rivers    kruder & dorfmeister    trent reznor    nucleanus    kate beckinsale    aranyember fesztivál    grindrise    veil of maya    warfect    mocsok 1 kölykök    bloodlet    endgame    refused    nevergreen    herbaliser    mobilmánia  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!