hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [blog]  2012. június 6. szerda   06:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dunát festett Für Anikó és Scherer Péter


  Fából készült, színes köztéri bútorokat helyeztek ki a Danube Flow – Hív a Duna! ingyenes programsorozat szervezői a belvárosi Duna-part négy pontjára kedden délelőtt. A Lánchíd pesti oldalán álló különleges padok díszítésében hét híresség segített, köztük Für Anikó, Bocskor Bíborka és Scherer Péter.
  
  A Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat célja, hogy szórakoztatva mutassa be a Duna értékeit, és tavasztól őszig Budapesten vidám akciókkal, családi eseményekkel, élményekkel csábítsa vissza az embereket a folyópartra. A nagyszabású vállalati-civil (Coca-Cola Magyarország, Mindspace, VaLyo) kezdeményezés kiemelt része a VaLyo (Város és a Folyó) Csoport munkája, a „Duna Tanösvény”. A Vigadó tér és a Parlament között mostantól október közepéig négy ponton találkozhatnak a helyiek és a turisták színes, köztéri fotelekkel, padokkal. Az utcai bútorok raklapokból készültek Orosz Ádám, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójának tervei alapján, aki a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat kreatív ötletpályázatának egyik nyertese.
  
  - Tizenkét padot és két óriási nyugágyat készítettünk, melyekhez száz raklapot, öt köbméter faanyagot, harminc kilogramm csavart és nyolcvan liter festéket használtunk fel. A munkában 40 önkéntes segített, és a bútorok 600 munkaóra alatt készültek el. A padokon bárki üldögélhet, és közvetlenül a vízparton élvezheti a folyó közelségét, amire Budapest belvárosában egyébként nemigen van lehetőség – mondta Tömör Miklós, a VaLyo Csoport vezetője.
  
  A Lánchíd pesti hídfőjénél, az északi oldalon a szabadidősportoké lesz a főszerep a nyáron. A tervek szerint június 13-án már itt rendezik meg a II. Amatőr Pétanque Bajnokságot. Ezen az állomáson több színes pad kapott helyet, amelyeknek a díszítésében kedden délelőtt hét ismert ember segédkezett. Für Anikó és Scherer Péter színművészek, Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, Harcsa Veronika énekesnő, Balanyi Szilárd, a Quimby zenekar billentyűse, valamint Vágó Piros rádiós és Lévai Balázs televíziós műsorvezető ecsetet ragadott, és az egymás mellé állított padokra egy-egy betűt festett, amelyek a DUNA szót adják ki.
  
  - Ha már Budapestnek van olyan természeti kincse, mint a Duna, akkor jó lenne, ha újra a mindennapi életünk részévé válna azon kívül, hogy autóval nap mint nap elsuhanunk mellette. Örülnék, ha az emberek lejárnának a folyópartra sportolni, sétálni, kikapcsolódni. A Danube Flow-Hív a Duna! kezdeményezés számomra azért szimpatikus, mert valami nagyon jó dolognak lehet a kiindulópontja – mondta Für Anikó színművésznő.
  
  A Lánchíd pesti oldalán, a déli oldalon irodalmi pont várja az érdeklődőket. Az információs táblán a látogatók klasszikus és kortárs írók Dunával kapcsolatos műveiből olvashatnak részleteket, és saját gondolataikat is felírhatják egy krétatáblára. A Vigadó téri hajóállomás közelében a gyerekeket egy raklapokból készült, speciális, színes libikóka várja, míg a Lánchíd és a Parlament között egy interaktív terepasztalt lehet kipróbálni. Michaela Grass, a Bécsi Képzőművészeti Egyetem hallgatója egy úgynevezett streamtable-t épített, ahol a játékos kedvű látogatók pancsolhatnak a vízzel, és maguk alakíthatják ki a domborzatot formáló folyókanyarulatokat.
  
  A Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat együttműködő partnere a Coca-Cola Magyarország. A Duna Tanösvény elkészítésében partner a faanyagot biztosító Jaf Holz Ungarn Kft, valamint a Forte, a Rabros Logisztika Kft., a WWF Magyarország, a Duna Múzeum és a Funzine.
  
  
  Így készültek a színes padok



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eyehategod    overdrive    carlos santana    szex és new york 2    anneke van giersbergen    pettybone    blues b.r. others    within the ruins    peter jackson    loreena mckennitt    kalapács    blahó borbála    mtv hungary    alan rickman    avenged sevenfold    volt    hooligans    deranged     christoph waltz    ir    hófehér és a vadász    scott weiland    varg vikernes    touché amoré    doro pesch  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!