hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2012. június 1. péntek   07:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Három hét múlva Fishing on Orfű!
2012. június 21-23. Panoráma Camping - Orfű

  Szűk egy hónap múlva startol az egyik legkedveltebb hazai zenei fesztivál, a Fishing on Orfű. Az alternatív koncertzenekarok legfontosabbjait bemutató rendezvény idén is számos kuriózumot hoz el az orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe, ráadásul 2012-ben több feltörekvőben lévő külföldi produkció is a Fishing deszkáira lép. De vajon miért próbál Lovasi András a búzában úszni?
  
  Továbbra sem változik a Fishing on Orfű filozófiája: a szervezők idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb résztvevőit hozzák el az Orfűi tó partjára. A magyarországon alig koncertező Európa Kiadó és az idén mindösszesen a Fishingen játszó Isten Háta Mögött mellet itt lesz minden olyan magyar – és egy pár fontos külföldi produkció is, amit 2012-ben érdemes koncerten látni.
  
  A Fishing továbbra is tematizált zenei programmal várja a látogatókat: A Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon csütörtökön a táncos produkcióké a főszerep; itt lép fel a PASO, a Brains, a Punnany Massif, valamint a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep is. A második nagyszínpadon mindeközben a csajos zenekarok uralják a deszkákat: itt zúz a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint itt bűvöl el minket egy igéretes angol elektropop-duó, a Chew Lips is. Az A38 – Recorder.hu sátor csütörtöki fellépői többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók lesznek: akár együltő helyünkben végignézhetjük a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man koncertjeit.
  
  A pénteki a klasszikus alternatív zenekarok napja lesz a Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon: a Heaven Street SevenQuimbyVad Fruttik triumvirátust a Budapest Bár nosztalgikus nótái előzik majd meg. A második nagyszínpad a rockzenekarokra koncentrál (Isten Háta Mögött, Supernem, Subscribe), míg az A38 – Recorder.hu sátor hip-hoppal telik meg: itt szövegel majd Akkezdet Phiai, Ganxta Zolee és a Hősök is – ráadásul mind élő zenekari kísérettel - , az est sztárfellépője pedig a Minneapolisból érkező barkács-rapper, Astronautalis lesz.
  
  A Fishing zárónapján már-már hagyomány a kvázi-házigazda Kiscsillag fellépése, amit a 30Y valamint az idén visszatérő Péterfy Bori & Love Band koncertjei fognak közre. A második nagyszínpadon pop-rock vegyesfelvágott várja a nagyérdeműt: Psycho Mutants, Óriás, Intim Torna Illegál valamint A Kutya Vacsorája a fellépő zenekarok sora. Az A38 – Recorder.hu sátorra a magával ragadó eklektika lesz jellemző az utolsó napon: játszik a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia, vagy az orfűn már visszatérőnek számító őrült francia rockduó, az Inspector Cluzo.
  
  A Café sátor programja idén is a zenei csemegékre koncentrál: Az Uzipov zúzása, az angol Maybeshewill art-rockja, a Képzelt Város pszichedéliája, a Jazzékiel borongóssága mellé tökéletesen passzol a Pál Utcai Fiúk egyenessége, Frenk popja, a Kaláka tisztasága vagy a Ferenczi György és a Rackajam muzikalítása is.
  
  A fesztivál szervezői idén is kiemelt figyelmet fordítanak a fesztivál szabadidőprogram-kínálatára. A Hosszúlépés Fröccs(kul)túra 2012-ben is rendkívül népszerű: az illusztris vezetők (Lévai Balázs, Lovasi András, Szabó Balázs, Varga Livius) által vezetett könnyed fröccsfeltáró program helyei 2 óra alatt beteltek. Aki inkább a söröket kedveli, annak jó hír, hogy a közeli magyarhertelendi sörfőzdébe idén sörtúrát is indítanak a szervezők. A festői környezetben elterülő Orfűn és környékén idén is számos gyalogos-, kerékpár- vagy akár barlangtúrán is részt vehetnek az aktív kikapcsolódásra vágyók, továbbá idén is megszervezésre kerülnek a Fishing sportbajnokságai. Programjainkra ajánlatos jó előre jelentkezni ide kattintva.
  
  A Fishing főszervezőjeként is aktív Lovasi András zenekara, a tavaly előtt feloszlott Kispál és a Borz idén lenne 25 éves. Ez alkalomból a fesztivál és a Megadó Kiadó örömmel teszi közzé a Kispál 2010-es utolsó Fishinges koncertjének teljes egészét, amely a frontember szerint „Bizonyos szempontból talán hangulatosabb is lett, mint a Szigetes búcsúkoncert.” A 21 dalt felvonultató orfűi búcsú itt tekinthető meg.
  
  A közérdeklődésre való tekintettel napijegyek június 1-től korlátozott számban 4600 Ft-os áron kaphatóak az Interticket országos hálózatában, vagy online a fishingonorfu.jegy.hu weboldalon. Június 20-ig a 3 napos bérletek 9600 ft-os áron, sátorhelyek pedig 500 ft-ért válthatóak ugyanitt.


Kulcsszavak:
  európa kiadó     sziget     fishing on orfű     uzipov     subscribe     bëlga     astronautalis     magashegyi underground     a kutya vacsorája     frenk     paso     vad fruttik     kiscsillag     intim torna illegál     isten háta mögött     lovasi     psycho mutants     inspector cluzo     psycho mutants     marlboro man     péterfy bori & love band     szabó balázs 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

Subscribe
A Kutya Vacsorája
Európa Kiadó
Bëlga
Sziget Band

 kapcsolódó cikkek: 

Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban

Itt a Fishing on Orfű teljes zenei programja

Tiszta és okos a Magashegyi Underground új nagylemeze

Rendhagyó könyv készült a Fishing on Orfűről, Beck Zoltán tollából

Bemetalosodott a Bëlga
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kapcsolódó videók: 

Rage Against The Machine tribute by Subscribe
Subscribe punk
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mocsok 1 kölykök    waking into nightmares    keith richard    nanowar of steel    chelsea grin    szex és new york 2.    kretens    wings of love    unknown    animid effect    erőszakik    malevolence    isten kezében    trouble    van még remény    scerra    core leoni    vexilium    timo tolkki    noel gallagher    eva mendes    búvópatak    ray charles    rock    saxon  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!