hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. augusztus 13. szerda   13:57
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Tengés-lengés, pihenés, aztán... Sziget 2003 hetedik nap (1)
2003 július 30-augusztus 6 - Sziget Fesztivál

  Az utolsó nap. Ilyenkor ugye két gondolat kering az ember agyában. Végre, vége, vagy hogy milyen kár, hogy vége van! Nézőpont kérdése. Egy hét alatt alig aludtunk, az átlagoshoz képest durván túl léptük a söradagjainkat, milyen borzasztó sok pénzt költöttünk el vagy mennyi élménnyel, baráttal lettünk gazdagabbak és a többi
  
  Mielőtt még meghúznánk a mérleget, azért tekintsük át az utolsó nap eseményeit. Sikerült spórolni. Az anti-Arany Ászok reklám nálam elérte hatását. Egy sört sem voltam képes meginni. Egy hét gyomor fájdalom, és miegyéb a sok csapolt sárgaságtól.
  
  Akkor koncertek. Korán kisiettünk, hogy megbizonyosodjuk arról: a Spook &The Guay tényleg olyan jó-e, mint ahogy írták, vagyigen! Követve a hagyományosan magas színvonalú francia zenei élet vonalát, két mc, vagy énekes, (mert hogy csinálták ezt is azt is), ska-t, reggae-t, néha hip-hop-ot adott elő, ebből a populáris fajtából. Dinamikus előadás mód, csak úgy lazán, de közben persze megmozgatták a jó népet. Remek kis bemelegítés volt a Voodoo Glow Skulls előtt.
  
  Most már nem először bizonyosodott be, hogy a Szigeten sok esetben nincsenek tisztában a hangosítók munkájuk fontosságával. Mert bizony, aki most hallotta először a Voodoo-t, az egyből meg is utálhatta eléggé káosz ska-core zenéjüket, ami most aztán totál káosz volt, súrolva az élvezhetetlenség határát. Számomra is eléggé nagy csalódás volt ez a koncert, hiszen az előismeretek ellenére sem úgy szólt a dolog, ahogy azt vártam. Sőt, meglepődve tapasztaltam, hogy nem voltak olyan sokan kíváncsiak erre az egyébként ska és hc körökben is eléggé ismert zenekarra. Mondjuk, ahol én álltam, még a végére egy kis circle pitet is összehoztak. Hozzáteszem, hogy koncert közben arról beszéltünk többen is, hogy ha ez egy klubban kerül megrendezésre, akkor ott lett volna olyan ne mulass, mint általában ilyen mérvű zenekarra lenni szokás, vagy mi!
  
  Időben vége lett a darálásnak, így lazán át lehetett érni Shane MacGowan kocsmazenéjére (itt persze muszáj volt venni egy sört). Shane-t úgy pakolták fel a székére, és ott volt mellette whisky-je. Igazi, hiteles figura! Kellemes koraesti lötyögés kerekedett a dologból. Természetesen sokan táncra is perdültek az ír zene hallatán. De egyszerűen hallgatni is jó volt, főleg Shane rekedtes hangját és artikulátlan beszédét. De hát, ez így jó!
  
  Tengés-lengés, pihenés, aztán Massive Attack. Külön erre az alkalomra csak ő miattuk került fel egy vetítő a színpadra, ami aztán elég fontos funkciót kapott koncert közben. Szerencsére gondok voltak a saját keverő beszerelésével, csak hogy fokozódjon a hangulat. Aztán kezdés, a szokásos aránytalan megszólalással, de a kivetítőn magyar nyelven jöttek a feliratok! Úgyhogy amíg sikerült valahogy belőni a Massive Attack zenei aláfestését, inkább a vizuális megjelenítésre koncentráltam. Jöttek a régi számok és néhány új, de nekem inkább a most már klasszikussá vált régebbiek okoztak vajmi örömet. Hozzáteszem, ezt a zenét csak otthon lehet élvezni, úgy hogy inkább nem rombolom senkiben az elektronikus zene egyik nagy nevének élőben való szereplésével kapcsolatos hiányérzeteimet.
  
  Keveredtünk jobbra-balra, de mindenhol százak és százak zsúfolódtak össze, így utolsó nap, inkább az iszogatás mellett döntöttünk, hogy aztán belekezdjünk szokásos szigeti marathoni beszélgető esténkbe. Na, azért szépen kivártuk a Wan2 sátor utolsó fellépőjét a C.P.G.-t hogy csalódjunk. Persze nem a zenekarban, hanem az emberekben. A szegedi ős-punkok habár kicsit ugyan veszítettek fényükből, de legalább nem járatták le magukat, mindenféle politikai jobbra és balra húzással, mint néhány egykoron istenített punk csapat. Tehát közönség: addig jó volt, míg konszolidált harmincasok éneklik a szövegeket, meg még valamelyik táncolt is, de az, hogy a mellettünk álló rendező” feliratú stage pass-t hordozó ifjú a mellettünk álló sötétbőrű emberre mutogat félmeztelen - valószínűleg szélsőjobboldali haverjainak, főleg egy punk koncerten felettébb idegesítő tud lenni. Nem elég, hogy az In-Kal néhány embere varratja magára eszméit mindenféle kereszt (horog, nyilas) formájában, még egy-két ilyen korlátot agyú is beszabadul. Miután jól felhúztam / húztuk magunkat a látottakon, és barátom megjegyzését sem díjazták inkább csendben eltávoztunk, hátunk mögött hagyva a Szigetet. Igaz még lehetőség nyílt volna 100 forintért sörhöz jutni, de már nem éltünk a lehetőséggel (mert nem volt miből). Voltak még aktív fotósok a HÉV megállóban, akik szintén nem értékelték barátom beszólását miszerint ez már nem a Sziget, és nem illenék fotózni (persze ennél durvább szavakkal és hosszabban, de ez volt a lényeg). Ezután szópárbaj és miegyéb. Lényeg másnap nem volt címoldalon
  
  Inkább nem vonok konklúziót, majd jövőre eldöntöm, hogy merre megyek nyáron. A Sziget is benne lesz, de keresek más alternatívát is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget 2003 fotógaléria

Sziget Fesztivál

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 into darkness    masterica    hans zimmer    orden ogan    august strindberg    golden globe    tius norma    in mourning    larsen    gorillaz sound system    bálint bence    anna faris    chaos of disorder    x ambassadors    deep in the woods    divine damnation    pi élete    poison    nvyllund    helloween    iron maiden    apey&the pea    vices & virtues    the bulletmonks    kellékfeleség  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!