hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. augusztus 8. péntek   14:30
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Apokaliptikus heringek Sziget 2003 negyedik nap (1)
2003 július 30-augusztus 6 - Sziget Fesztivál

  Hosszú kalandozásaim harmadik napja végén, negyedik napja elején sikerült újra aktivizálni magam. Ekkor került látómezőmbe az angol Senser 20 perce, mert csak ennyit tudtam látni belőlük. Sok minden elmondható erről a csapatról (Kerstin és Heitham - ének, John - dob; Nick - gitár; Andy - sampler és James - bass), de főleg, azt hogy ez a hat ember mindenkit felpörgetet ebben a sátorban igen intenzív, energikus előadásukkal. És legvégül a nap számomra utolsó fellépője a Hollywoodoo gondoskodott a hangulatunk leapadásának meggátolásáról. Nagyszerűen vetették magukat bele az éjszakába és mutatták meg hogy ténylegesen mi a tuti. Kicsit rockos, egy kicsit funky-s hangulatukba belefért még egy kicsi nosztalgia a múlt heti lábáztatós Örvényes bulijukról. Koncertjük után nem akartam, hogy az éjszaka így érjen véget. Beirányoztam magam a Sziget legjobb helye díját megérdemlő kocsmájához a Dalmát Pincéhez. Nem csak nappal, hanem éjszaka is fergeteges hangulatú mulatságban vehettem részt a kezdetektől. Itt átvészeltem az egész délelőttöt, majd belecsúszva a koradélutánba újra alkalmi köröket tettem a Szigeten.
  
  A nem elég korán fellépő Időrablók koncertjét öt perc után ott kellett hagynom, mert valami borzasztó rossz hisztis indi-rock utánérzésű zenekart láttam. Nem tudom, hogy a hőség tette vagy valami más, de nem bírtam elviselni. A hangulatomat a Nyers fellépése sem tudta helyre rakni. Csak az a néhány habos sör és a SzegényAnyám HaLátna sokat sejtető alkalmi csoportosulás fellépése a Pesti Est színpadon. Kezdésnek No koncertezünk?” bevezető útjára bocsátásával és egy Hungaria” postmodernpunkrock dal átiratával és még jó néhány saját dallal operáltak a láncfűrészes és a többiek. A kifejlett és még működő érzékszerveim azt sugalmazták, hogy lesz ebből a csapatból még nemzetközi sztár!
  
  No igen ezután már, nem jöhetett más csak az Apocalyptica. A Hammer sátorban azért nem volt olyan egyszerű befészkelni magam, de egy kis rafinériával sikerült megtennem. A koncertet majd 45 perces csúszással kezdték, addig is, míg a színpadra nem léptek pótolni tudtam hiányzó nedvháztartásomat. Alapos mennyiségben hűsítőként söröcskét toltam le torkomon. A türelem fogyott és a hangulat emelkedett a Hammer sátorban; igazi hering effektus lépett fel. A szombat esti fellépésükön négy csellistával és egy dobossal álltak közönség elé. Bevezető tételeknek a jól bevált Metallica feldolgozásaikat választották, majd ezután kerültek lejátszásra a Reflections” új albumuk dalai. A fellépésen is csak a legjobb dalaiknak adtak hangot mint pl.: Faraway”; „Somewhere Around Nothing”; Cortége”; Master of Puppets” és a Pray”. Aki látta a koncertet az biztos, hogy újra jól döntött. Ezután az ideiglenes bejáratokat és kijáratokat a hangvadászok ellenőrzése mellett bezárták és az éjszakai rend újra visszaált.
  
  Továbbiakban a már csak félházzal üzemelő Hammerben P.Box nosztalgiájára szomjazó közönséget és egy kellemes 80-as éveket felidéző ős-rock produkciót láthattam. Majd újra beszűkítettem a rendelkezésre álló időmet és útrakeltem. Először a Dub 4U és az 1991 körüli időre datálható ember emlékezet óta együtt muzsikáló Levente és András alapvázára épitkező Karabély triót, akik már Polyák mosolya nélkül, játsszák szentimentalista hangulatú albumaikból kimetszett jobbnál-jobb dalaikat. Az éjszaka egyben utolsó színpadi produkciójára a macedón Superhinks ska-punk produkciójára (csapnivaló hangosítás mellett) táncolhattunk egy utolsót. Majd újra a Dalmát Pince jött egy határtalan éjszakára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget 2003 fotógaléria

Sziget Fesztivál

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tűzvihar    seventh void    fesztivál    harloch    the last airbender    twitching tongues    a titánok harca    easy a    korpiklaani    cattle decapitation    alesana    fit for an autopsy    hegyalja fezstivál    the nick rivers    sorronia    joystix    new roses    anna murphy    amott    fit for an autopsy    royal flush    noah & the whale    transitional    jack és jill    zonaria  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!