hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. március 28. szerda   04:01
nincsen hozzászólás

szerző: Zsóti
Rise Against, Architects, Touché Amoré
2012. március 19., Budapest, Petőfi Csarnok

  Ha hétfő este, akkor Petőfi Csarnok. Március 19-én a Touché Amoré, Architects, Rise Against triónak köszönhetően fergeteges bulit csapott Budapest.
  
  A 19:00-s nyitásra már tömegek lepték el a több kapunál is megközelíthető komplexumot, a Petőfi Csarnokot. Már napokkal a kezdés előtt tudni lehetett, hogy az igen nagy sikernek örvendő legutóbbi Rise Against klubkoncert (és a tavalyi fesztiválbuli) után a hétfő esti is telt házas lesz.
  
  Első fellépőként az amerikai post-hardcore együttesek képviseletében a Touché Amoré talált fel a színpadra, egyből a lecsóba csapva. Helyenként hangosítási hibákkal tűzdelve ugyan, de hatalmas szívvel és lelkesedéssel játszottak a srácok az ekkor még tompa és lagymatag közönségnek. Bevallom töredelmesen, nekem nem lopta be magát az együttes, piciny, hardcore vértől duzzadó szívembe. Felcsendült sok nóta „közönség kedvenc” albumaikról, a Method Act, Pathfinder, Art Official, History Reshits Itself és a kimaradhatatlan Home Away From Here. Ahogy körbenéztem az este folyamán párszor, a nép nagy része természetesen nem az előzenekarok miatt érkezett, bár akadtak mosolyfakasztó kivételek is (jómagammal egyetemben). Hallottam, ahogy egy fiatal srác már Touché alatt az Architects nevét skandálta, bevallom én is legfőképp miattuk érkeztem.
  
  Egy finom húsz percet kellett várni a két fellépő közt, de azt még fél lábon is kibírtam az élmény érdekében. Mikor kihunytak a fények és egy intro szagú halovány zenei aláfestés elindult, jobbra fordultam legjobb barátomhoz és szóltam neki, hogy Devil Island. A legjobb nyitánnyal indítottak a srácok, tombolás, őrjöngés és fantasztikus hangulat kerekedett másodpercek alatt. Háromnegyed óra tömény csodát éltem át, a közönség egy emberként itta Sam szavait és óhajait. Két hatalmas circle pit-re buzdította a külföldiekkel jócskán tarkított publikumot, amik igen látványosra sikeredtek. Felcsendült a legnagyobbak közül az Early Grave, These Colours Dont Run, Learn To Live, Delete, Rewind, Red Eyes, Day In, Day Out és a Follow The Water is, melyek mindegyikén torkom szakadtából üvöltöttem a körülöttem ugrálók között a szöveget. Sajnos a fiúk nem készültek a „one more song” okozta örömmámor nyújtásával és pikk-pakk el is tűntek a színpadról nagy bánatomra. Tőlük azért még egy bő órát szívesen bevállaltam volna.
  
  Ekkorra már mindenkiről csurgott a víz, levegőért kiáltottak, de senki nem hagyta el alapos osonással és tolakodással jól megszerzett helyét, így maradt a szenvedés. Már meg sem tudtam mondani mennyi idő telt el, mikor ismét csak kihunytak a terem fényei, a dobokat közrefogó két vetítőtáblán elkezdődött egy kisfilm, alatta a szöveggel és a Survivor Guilt című számmal megindult az est fénypontja, a Rise Against. Igencsak hardcore-osra vette az estét Tim, mondjuk két ilyen kaliberű együttes után nem is csodáltam. Új számaikat nagy örömömre vegyítették régi slágereikkel is, így olyan nagy sikerű daloknak lehettem szem illetve fültanúja, mint a Survivor Guilt, Ready To Fall, Collapse, The Good Left Undone, Broken English, Help Is On The Way, Midnight Hands, Strength To Go On, Disparity By Design, Drones, Re-Education, Blood To Bleed, Satellite, Paper Wings vagy épp a Prayer Of Refugee. Mikor a srácok egy óra elteltével leléptek a színpadról köszönés nélkül, már sejteni lehetett, hogy itt ugyan még valami turpisságot látunk. Így is lett, visszatért Tim egy akusztikus gitárral és két nem akármilyen számot pendített nekünk (Audience Of One és Swing Life Away) egy kis körítéssel, leültetve ezzel az egész közönséget. Ez pont elég volt ahhoz, hogy mindenki kicsit kifújja magát. Két perc újabb pihenő elteltével megkaptunk a jól megérdemelt One More Song! -unkat, nem is egy, hanem rögtön három fantasztikus szám képében (Make It Stop, Give It All, Savior).
  
  Elégedetten és maradandó élményekkel gazdagodva távozhatott mindenki a Petőfi Csarnokból, ugyanis mindhárom fellépő banda igazán kitett magáért aznap este.


Kulcsszavak:
  rise against     architects     touché amoré 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Rise Against weboldala

Az Architects myspace oldala

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

A Spiritbox új EP-t és európai turnét jelentett be az Architects és Loathe társaságában

A Spiritbox új EP-t, és európai turnét jelentett be az Architects és Loathe társaságában

Architects a Budapest Parkban

Architects, Sleep Token, Heriot egy este a Budapest Parkban

Megjelent az Architects legújabb kislemeze, a New Moral Low Ground
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Rise Against (USA) - 2012. március 19. PeCsa

Architects (UK) - 2012. március 19. PeCsa

Touché Amoré (USA) - 2012. március 19. PeCsa
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lost dreams    zord    footlose    saoirse ronan    molllust    stubborn    defeated sanity    communic    frankenstein    hinayana    charlie    before the dawn    beregi tamás    bankrupt    mtv hungary    brains    metalforce    cliteater     ripoff raskolnikov    sub bass monster    platon karataev    down    christian epidemic    21 jump street     steve vai  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!