hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. augusztus 4. hétfő   16:30
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Dub, tömeg és világzene Sziget 2003 harmadik nap (2)
2003 július 30-augusztus 6, Sziget Fesztivál

  Partydélután

  Előljáróban annyit, hogy második nap reggel még volt energiám feltenni a koncertfotókat az előző napról, a többi nap képeit viszont csak a Sziget után töltjük fel. Lesz egy kis adag, az biztos például a most már fenn lévők mellett Skatalites, Slovo, Patti Smith, The Bollywood Brass Band, Ojos de Brujo, Lamb, Boo, FlyLOw Organization, Asian Dub Foundation, Bonga, DreadZone, Los de Abajo, Morcheeba, Neo, Senser, Lo´ jo, Madredeus, Moloko, Panjabi MC, Zamhallarana, Zion Train, De-Phazz, Fun Lovin´ Criminals, Garmarna, Amadou et Mariam, Bauchklang, Saian Supa Crew, Jazzattack, Gorezone full, Sonata Arctica, My Dying Bride, Dusminguet, Apocalyptica, vizespóló verseny és egyéb érdekességek... és még nincs vége a Szigetnek...
  
  Harmadik napomat a Szigeten partyzenészek megtekintésévell kezdtem. A DreadZone délutáni bemelegítő produkciója kellő pörgéssel vezette fel a hazai terepet már jól ismerő Asian Dub Foundation koncertjét. A DJ-k és MC-k jó rutinnal indították be a színpad előtt táncra vágyó lábakat. Kis munka után (fotó) keringve egyet a sorok közt megannyi vidám ember arcáról leolvasható volt a kedélyes hangulat. Kíváncsi lévén azonban elkalandoztam a Világzenei Színpadhoz, ahol az afrikai Bonga segedelmével repülhettünk el távoli vidékekre gondolatban. Rájöttem, hogy a számomra oly sok ismeretlen külföldi zenekart bizony érdemes megnézni. Kellemes meglepetések érhetik az embert. A távoli vidékre utazásomból a Neo koncertje zökkentett vissza a valóságba. Az elsőként nagyszínpados (tavaly óta már nem) duó méltán kerülhetett fel oda. Nemtudom ki fog énekelni ezt követően a (most már) zenekarban, miután Szűcs Krisztián nem lép fel velük többé a híresztelések szerint, mivel (gondolom) többet szeretne foglalkozni saját zenekarával, a Heaven Street Seven-nel. Mindenesetre a mostani koncert teljesen ott volt, legalábbis amennyit láttam belőle, mert közben vacsoráztam is egyet. Ezt követően egy jópofa sör. Apropó sör. Én úgy érzékelem mintha a csapolt Ászok alkoholmentes lenne, vagy legalábbis egy csónakházbeli Gösser-nek nagyobb hatása lenne mint három Ászoknak. Vagy lehet, hogy csak én vagyok csapoltÁszokimmunis? No mindegy.

  Rögbimeccs és távfutás

  Fél tíz előtt már jóval, javában gyülekeztünk a fotósároknál a Morcheeba koncertjére. Kezdés. Három szám eme csodálatos zenekartól aztán, irány a Világzenei ahol egy jó kis latin hangulatú koncert kellős közepébe csöppentem a Los de Abajo jóvoltából. Kis hallgatózás és nézelődést követően vissza a Morcheeba-ra. Csak természetesen. A jó idő beköszönte megtette a hatását. Eső eltűnt, de mint ha csak a tegnapi esőcseppek öltöttek volna emberformát, a Sziget megtelt. Tizenegy előtt átnéztem a Pál Utcai Fiúkra. Gondolom azért nem rakták tizenegy órára, mert az előző években a tizenegy órás nagyszínpadi koncert végeztével a tízezres tömeg egy jó része mindig a PUF-t célozta meg. A terv azonban nem vált be. A Wan2 Színpad környékének még a megközelítése is kész rögbimeccs volt. Így inkább irány a csónakház. A koncert végeztével kiürült Wan2 sátorba belépve éreztem hogy a hőmérséklet legalább tíz fokkal magasabb mint kint. Pedig a szabadban sem volt finoman fogalmazva az a dermesztő hűvös. Rémember koncert. Másnap szídtam is magamat, mert közben teljesen elfeledkeztem az Úzgin Űverről. No oda se neki. A Rémemberrel is jól éreztem magam.
  
  Röpke átszerelést követően lépett színpadra a kilencvenes évek közepi egyik kedvencem (az RHCP, DCD és a NIN mellett) az angol Senser. Hát hogy is mondjam. Másképpen emlékeztem a zenekarra. Az énekes hölgyet egy rasztás úriember helyettesítette. A pszichedelikusság nem jött le a színpadról, csak a zúzás és a rap. No az ott is volt a szeren. De valamiért még sem jött be annyira, mint annak idején. Azért nem kell megijedni, nem fogom elajándékozni a CD-t. Kifelé menet ért egy kis meglepi a kijáratnál. Az egész hídon állt a tömeg, mivel egyesével engedték ki az embereket. Igen, jól olvastátok: egyesével. Így tartott vagy fél órát mire kiértem az éjszakai HÉV-hez. Szerencsémre innentől kezdve gördülékeny volt a hazajutás. Jó dolog ez a éjszakai HÉV és a busz, csak valahogy az előző nap délután és este érkezettek nagyrésze, ilyenkor harmad annyi idő alatt próbálnak kijutni. Ja és befelé is elég húzós sor állt ekkor (azaz hajnali kettő után). Nemhiába másnap, szombaton látogatócsúcs volt a Szigeten.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget 2003 fotógaléria

Sziget Fesztivál

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 silverstein    heidenfest 2010    talizman´s    puf    pitt    skillet    dr. melancholia    truth and its burden    favreau    gryllus dorka    ivan reitman    transformers: dark of the moon    carnifex    nils    godot    chaos of disorder    dj mike reem    elyose    blake lively    loreena  mckennitt    dennis lehane    volt fesztivál    fast five    war from a harlots mouth    barbra streisand  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!