hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2012. március 19. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Nikson interjú


  A melodikus punk rockot játszó győri Nikson tagjai most tértek haza angliai turnéjukról, hamarosan kislemezt jelentetnek meg, továbbá új videoklipet is készítenek. Többek között ezekről beszélt Marci, a zenekar énekes/gitárosa.
  
  Ahogy hallottam, kitűnően sikerült a turnétok az Egyesült Királyságban. Először is, hogy csíptétek meg a lehetőséget?
  
  Már régóta szerettünk volna visszatérni Angliába, miután a 2009-es skóciai kiruccanásunk egész jól sikerült. Tavaly a világháló segítségével megismerkedtünk pár jó arccal, akik a szervezés és a promóció jelentős részét elvégezték, így egyenes út vezetett a további kalandokhoz. Tulajdonképpen kicsit DIY (csináldmagad) volt a dolog, de közben mégsem. Két kinti, nemrégiben alakult szervezőiroda segítségével minden rendben zajlott és nem volt okunk panaszra.
  
  Hogy fogadták a szövegeiteket, hiszen Ti mégis csak magyar anyanyelvűek vagytok?
  
  Mindig is érdekelt minket, hogy az angol anyanyelvű közeg hogy fogadja majd a dalokat, szövegeket. Némiképp tartottunk attól, hogy a nekünk tetsző szerzemények nem ütik meg a mércét külföldön, de szerencsére pont az ellenkezője történt!
  Nem csak minket lepett meg, hanem a közönséget is dalaink érthetősége és gördülékenysége. Mindenki felvette a fordulatszámot, sikerült az embereket megmozgatni és lelkesíteni. Kíváncsiak voltunk, külföldi füllel milyenek a szövegeink és a kiejtésünk, de rendre biztató reakciókat kaptunk. A publikumnak tetszik az egyedi magyar akcentusunk!
  
  Mentek-e még vissza a szigetországba? (Gondolom igen)
  
  Természetesen megyünk! Sikerült jó pár új kapcsolatot kiépíteni, sok új barátot és rengeteg tapasztalatot szerezni. Látni, hallani, érezni kell a külföldi nyitottságot, mert sokkal meggyőzőbb személyesen megtapasztani milyen ott a zenei élet. Nem is gondoltuk volna, mennyi érzelemmel, élménnyel és tapasztalattal térünk vissza szeretett hazánkba! Egy manchesteri séta során belebotlottunk az épp Angliában turnézó Attack Attack! zenekar dobosába, vele készült is egy közös kép.
  
  Térjünk át akkor egy másik témára, méghozzá az új kislemezetekre. Ha jól tudom, még folynak a stúdiómunkálatok a SuperSize Recording-ban. Mikor lesz megjelenés, és mi lesz a címe? Igaz, hogy producerrel dolgoztok?
  
  Igen, igen. Még javában stúdiózunk, mert az angol turné miatt kicsit csúszunk. Kevés hiányzik a befejezéshez, célegyenesben vagyunk, de még koránt sem készen. Bizony producerrel dolgozunk, méghozzá Varga Zoltánnal, akinek neve számos ismert banda lemezének borítóján szerepel (Depresszió, Subscribe, Cadaveres). Egy 4 + 4 számos kislemezt álmodtunk meg, hiszen most először jelenünk meg két nyelven. Igyekszünk egy olyan anyagot kihozni, ami megfelel a 2012-es hallgatói igényeknek. Már nagyon várjuk, hogy elkészüljünk! A megjelenést május elejére tervezzük, hogy a nyári pihenő és nyaralás alatt mindenkinek legyen lehetősége megtanulni a dalokat az őszi európai turnéra. A kislemez címének külön története van: Southamptonból Hastings felé vezető úton a kisbuszban találtuk ki a Következő fejezet / Next chapter címet és hozzá a borítótervet.
  
  Mi vezetett arra, hogy magyar verzió is legyen, hiszen eddig csakis angol nyelven szólaltatok meg?
  
  Mindenki akkor igazán befogadó, ha az anyanyelvén szólítjuk meg, és szeretnénk a magyar közönség felé még inkább nyitni. Ez nem jelenti azt, hogy a továbbiakban áttérnénk az anyanyelvünkre, csak szeretnénk azokat is megszólítani, akiknek idegen az angol nyelv. Ez nekünk is egy új, élmény teli út.
  
  Hogy lehet majd a kislemezhez hozzájutni?
  
  A kislemez ingyenesen letölthető lesz majd a hivatalos weboldalunkról. Reméljük, mindenki megtalálja majd benne az új kedvenc dalát!
  
  Lesz-e új Nikson klip, és ha igen, mikor?
  
  Alap! Jelenleg ötletelési stádiumban vagyunk, de már megvan az a csapat, akivel dolgozni fogunk. Egyébként egy második klipben is gondolkodunk, de a konkrét megvalósulásuk számos tényezőtől függ. Ami a megjelenést illeti, a kislemezzel karöltve szeretnénk majd nyilvánosságra hozni, úgyhogy érdemes folyamatosan figyelni a zenekarral kapcsolatos történéseket a közösségi oldalainkon is!
  
  Hogy alakulnak a hazai koncertjeitek? Nyári fesztiválok? Mentek-e idén még külföldre?
  
  Szerencsére nem csak hazai felkéréseket kapunk, hanem külföldieket is szép számmal. A hivatalos weboldalunkon, illetve a facebook profilunkon mindig közzétesszük az aktuális kiruccanásainkat. Idén fellépünk számos hazai fesztiválon (hogy csak néhányat említsünk: Pannónia Fesztivál, Veréb Fesztivál), mindezek mellett a külföldi turnék is gyarapszanak. Év elején ünnepeltük zenekarunk fennállásnak 200. koncertjét. Rövidtávú terveinkben szerepel egy spanyol-portugál koncertsorozat, illetve egy hosszabb oroszországi látogatás. Az ősz még viszonylag képlékeny, de igyekszünk minden kedves rajongó kedvére tenni és eljutni minden nagyobb városba.
  
  Egyéb utolsó kommentek, érdekességek?
  
  Ha nem szeretnéd kellemetlenül érezni magad a koncertjeinken, amiért Te egyedül nem ismered a dalokat, akkor töltsd le azokat mindkét nyelven, és oszd meg ismerőseiddel a zenekari történéseket, hogy az elsők között láthassátok a hamarosan megújuló weblapunkat!


Kulcsszavak:
  nikson 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Nikson weboldala

 kapcsolódó előadók: 

Nikson

 kapcsolódó cikkek: 

Nikson kislemez megjelenés

Zúzda Rockkert megnyitó a hétvégén

A Wilhelm Scream (USA), Nikson Dürerben

Punk est a Dürerben - Guttermouth, Reflected, Szükségállapot, Nikson és az És Én Mit Szóljak?!

Angliai turnéra indul a Nikson
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
Villáminterjú az In Flames gitárosával, Björn Gelotte-tal
”Annyi ötletem van” - interjú a Czutor Zoltánnal az új Belmondo albumról és a zenei menedzser képzésről
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 liam nieson    amd    jack black    táncoló talpak    punnany massif    true grit    svoid    a-team    structures (can)    eternal flight    szesztay dávid    fury uk    psycroptic    dreamrites    tony scott    immolation    atlasz gábor    type o negative    anna murphy    toots and the maytals    deák bill gyula    zinfield    a day to remember    danny elfman    petendi tamás  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!