hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. július 31. csütörtök   11:55
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Zöld Udvar, Ibrahim, angolos távozás Sziget 2003 első nap (1)
2003 július 30-augusztus 6, Sziget Fesztivál

  Még mindig esik, így a fedetlen nézőterű színpadokon játszó zenekarok, csak a legfanatikusabb haverok és rokonok bólogatásaira tépheti a gitárhúrokat, míg a félősebbek bemenekülhetnek az első nagyobb sátorba, ahol szembetalálkozhatnak hazánk kiöregedett metal lovagjaival, akik a lelkes heavy metal harcosokat csápolásra buzdítják. Persze ilyenkor elkél a védő ital, amit hiába mérnek korsónként 200 forintjával, ihatatlan és a másnapi mellékhelyiség látogatást kellőképpen elősegíti. Tapasztalat: érdemesebb a dobozsört választani. Az első napi mászkálás vége az lett, hogy csak este nyolckor láthattam úgy igazából az első valamire való fellépést. Ez pedig a Civil Sátorban a Hatóságilag Tilos szauna partija volt. Dugig teli volt az igen nagy méretű sátor, sőt még kint is ácsorogtak emberek. Bent pedig ment az emberek úsztatása és természetesen valami csirke pogó. Nagy sikere volt, megint az anarchia szónak - ami ezen a koncerten ugyebár többször is elhangzott -, és persze ezt követően teljesen értelmét veszti, hiszen mindenki folytatja konformista életmódját
  
  Az este egy 2 órás szeletét a Zöld Udvar zenei programjának szenteltem, ahol már az évközben többször megcsodált zenekarokat láthattam koncertezni egy mindössze 10 négyzetméteres színpadon (elmondások szerint a vidéki helyszíneken sokkal tágasabb dobogón és sátorban léphettek fel a srácok). Végül is mindegy, mert mindenki feltalálta magát és egész jó kis hangulat alakult ki az emelvény előtt, kb. 150-200 gyűlhettek össze. Kezdés képpen Columbo Kutyája boldogította a publikumot, ahol végre Barango is csak annyi alkoholt fogyasztott, hogy csak néha unta meg számok közben az éneklést és a basszerozást. Végre valami!Utánuk nagy nehezen következett Meskalin, és ment a tánc meg miegyéb. Számok egymásba kötve minimális szünetekkel a punktól a swingig.
  
  A végére a Taktika maradt, amit én kb. 5 percig után otthagytam, és átbattyogtam megnézni Ibrahim Ferrer bácsit a Világzenei Színpadon. A kölyök képű bolero énekes a hatalmas színpad közepén fehér zakóban, nadrágban és nyakkendőben feszített, az elmaradhatatlan általam csak strici sapkának nevezett munkássapkával a fején. Körülötte kilenc(!) fúvós, nagybőgő, gitár, zongora, konga és egyéb ütős hangszerek és egy remek hangú vokálos hölgy. Gondolom mondanom se kellene, hogy lépni nem lehetett a környéken. Iszonyú mennyiségű ember zsúfolódott össze a réten és elég sokak még táncra is perdültek párjaikkal. Ibrahim Ferrer pedig csak énekelt és énekelt, nagyon pazar zenei aláfestéssel, ami gondolom nagyon sokaknak hatalmas élményt jelentett ezen az estén.
  
  Séta ide-oda, majd kikötöttem a Dubcity Fanatikz buliján. Az az érzésem, hogy egyre kevesebben lesznek a színpadon. Vagy tévedek? A kezdetekben összezsúfolt majd 10 ember helyett ma már csak 5-en állnak fel a színpadra. Végülis, amíg a minőség megmarad. Apropó, új fúvósa van a zenei projektnek Dodi személyében. Piros pont a kitalálónak.
  
  Az utánuk következő Dub Pistols egy a tucat party zenekarok közül, ami hogy ha jó kedved, akkor igazán jól fel tud pörgetni, hanem, akkor meg menekülsz a sátorból. A basszusok szántottak a Wan2 sátorban a két mc pedig remekül fokozta a hangulatot, nem is csoda, hogy az elejétől kezdve hatalmas ugrálás övezte a bulit. Aztán fél órával idejük letelte előtt angolosan távoztak és csak annyi időre jött vissza az énekes, hogy bemondja a mikrofonba: nem jövünk vissza, bocs... így apró fújolások közepette ürűlt ki végül a nézőtér. Nemtudni hova siettek ennyire.
  
  Ezt követően az éjszakai kocsmák italgőzös levegőjét választottuk. Sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy a rosszidő és ez ebből adódó fáradtság ledöntötte az embereket elég korán a lábukról.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget 2003 fotógaléria

Sziget 2003 Fesztivál

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 natasha shneider    ang lee    matthew vaughn    evergrey    motörhand    endiryah    andy irvine    fallujah    arkan    kispál és a borz    as they burn    worning    great american ghost    bridge to solace    through the never    björk    sadist    for good    septicmen     tankard    katatonia    coen    agregator    periphery    kurt cobain  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!