hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. augusztus 5. kedd   14:52
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Kelta punk, Ég és Nő és a végső futam Sziget 2003 keddi ajánló
2003 augusztus 5, Sziget 2003 Fesztivál

  Már megint reggel van. A reggelek mindig valahogy úgy peregnek le, mint valami lassítva előadott pantominjátékok. Aztán csak azon veszi észre magát az ember, hogy már elmúlt dél is. Ideje készülődni, lesz egy futásom ma is. Mindjárt itt az elején fél ötkor a Nagyszínpadon Spook and the Guay. Őket nem ismerem, ezért is vet majd oda a kíváncsiság. Utánuk természetesen ott kell maradnia mindenkinek, sőt aki nincs ott annak is kötelező megjelenni a Nagyszínpadnál, mivel tizennyolc óra felé a deszkákon a Woodoo Glow Skull fog igencsak megizzasztani mindenkit. No meg a forróság. Közben a Talentum Színpadon Nefogazz, Booboo´s Punch és a Fallen Into Ashes fog alternatív lehetőséget kínálni. Fél nyolc tájékán a kelta folkos-punkot játszó, karizmatikus Shane MacGowan zendít rá a Világzenei Színpadon. Tánc lesz itt a javából, az már biztos. Kihagyhatatlan. Közben a Nagyszínpadon az Anima Sound System fogja ráhangolni a nézőket a huszonegy óra harminc perckor felcsendülő angol Massive Attack szólamaira. A kelta-punk buli után Goran Bregovic Wedding & Funeral Band balkáni cigányzenéjével tartja fogva a táncéhes közönséget a Világzenei Színpadon a Massive Attack-kal pontosan egyidőben. Talán sokatok látta már a Cigányok ideje vagy az Underground című klasszikus filmeket. Igen, a hangulat itt is frenetikus lesz. Huszonegy órakkor a Pesti Est Színpadon a Hollywoodoo-Superbutt közös projekt, azaz a Luca Brasi, a Bahia Színpadon a német Ur Knall fog koncertet adni. Itt maradva a MagYava-t (Magura-Yava) megnézve az olasz Francesco Cusa hangversenyébe csöppenhet bele az ember. A HammerWorld Színpadon mindeközben az angol Napalm Death fogja őrölni ezerrel a dobhártyákat. Anno a grindcore metal feltalálóinak dalai mára talán nem tűnhetnek annyira eszeveszett gyorsnak, de azért beleivódnak mindenki emlékezetébe, az már egyszer biztos.
  
  Huszonhárom órai kezdettel stílusváltás három irányba: a Jazz Színpadon az indonéziai Krakatau Band, a Blues Színpadon Deák Bill Blues Band a Wan2 Színpadon a szlovén Laibach fogja megosztani a közönséget. A német zenekarnév Ljubljana német birodalmi elnevezése volt az Osztrák-Magyar Monarchiában és a Harmadik Birodalomban is, a jugoszláv közélet sokkolását szolgálja, ahogy szintén ezt a célt szolgálják a náci tisztekre emlékeztető egyenruhák, amiben a tagok mutatkoznak. A körítésről az Irwin művészcsoport gondoskodik, ők készítik a művészi értékű plakátokat, jelmezeket, együtt veszik fel a koncertek alatt vetített filmeket és tervezik meg a fellépések látványvilágát, így válhat minden Laibach koncert egy önálló előadássá, felkavaró produkcióvá.
  
  Akinek nem jönnek be mindezek azok elsétálhatnak például a Cökxpôn Ambient Sátorhoz, ahol is az ausztrál Tribal groove Ganga Giri & the Groove Gang fog kis goove-ket groove-olni nagyszerű groove-olásokat kigroove-olva. Ez lesz a Didge it All” Part I.. Ennek végeztével, éjjel fél egytől Didge it All” Part II. keretében a német/magyar/ausztrál Spirit Sprayer Inter Flux fogja folytatni a cipőtlen murit. Majd a TaTu Sound System, s végül mindannyiunk kedvence, miszter Palotai fog egy kis pattogást kieszközölni a nyugisátorban egészen Szigetzárásig, délelőtt kilencig. A Wan2 sátorban se hal meg a hangulat Laibach után, erről a Strong Deformity és a CPg fog biztosítani mindenkit.
  
  Színházi- és Táncsátor Szabadtéri Színpadán negyed tíztől Artus - Goda Gábor társulata mutatja be Kollázs a nőről (Osiris - Médiawave verzió) abszurd eseményláncolatát a nő körül. Fél tizenekettőkor az Ég és Nő között című előadást tekintheti meg a nagyérdemű. Írta és rendezte: Dodo Gombár. Eszenyi Enikő és Milan Mikulčik, e két nagyszerű színész mesteri játéka révén a férfi-női kapcsolatok legintimebb zugaiba leshetünk be, tizenkét rövid, de különös történet szemtanúiként. Minden történet humorral, fájdalommal és szerelemmel teli.
  
  A Bahia Színpadon egyfajta hagyománnyá vált már sok éve a Sziget utolsó hajnala. Éjfélt követően a Tudósok, az Ági és a Fiúk és a Sziámi fogja búcsúztatni az idei Sziget Fesztivált. Remélem mindenkinek jól fog telni az utolsó nap is, emlékezetes koncertek, ismerkedések, poénok közepette. Kellemes szórakozást és viszontlátásra jövőre ugyanitt!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget.Hu

Sziget 2003 Fesztivál

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 walking with strangers    heathen    bono    jesu    the devil wears prada    vodku    twin temple    purulent rites    palov & mishkin    macabre    jégkorszak    confronto    halflives    pszichoszingli    rio    kiscsillag    talizman´s    headstock    g3    hard charger    irepress    grand magus    ghost iris    bohemian betyars    spirit of pink floyd show  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!