hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2012. február 21. kedd   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: Gréta
Tóth Gergő - Teljesen véletlenül kerültem a médiába


  Tóth Gergő, mintha már mikrofonnal a kezében született volna, ugyanis amellett, hogy műsorvezető még egy zenekar fontembere is. Gergőre az MTV Headbangers Ball című műsorában figyeltem fel.
  
  Mikor és hol születtél?

  
  1973. május 7-én a VIII. kerületi Mária utcában. Néha, ha arra járok mindig eszembe jut, hogy nem jutottam túl messzire a születési helyemtől.
  
  Hol nőttél fel? Gyermekként nem vágytál vidékre? Milyen volt Budapest gyerekszemmel?
  
  Szerencsés voltam, mert egy hatalmas kertes házban nőttem fel a XII. kerületben, közel a Normafához. Ez tökéletes helyzet volt, hiszen egyrészt a fővárosban laktunk, ugyanakkor hatalmas kertünk volt (veteményes is), ami a vidéki élet velejárója (is).
  Én mindig is imádtam a nagyvárosokat, sosem feszültem tőle, nem is szívesen költöznék feltétlenül vidékre, bár szívesen visszamennék a svábhegyi kecónkba, ami sajnos már nem a miénk.
  
  Miről álmodoztál kiskorodban? Mi szerettél volna lenni? Milyennek képzelted a felnőttek életét?
  
  Főnök akartam lenni. Valamilyen szinten ez be is jött. Nagyon szerettem a filmeket, állandóan filmeset játszottam a kertben, magam elé képzelve a stáblistát, meg mindent. Akkor találtam ki magamnak a Kelly Jenton rendezői álnevet, amit sok-sok év után előszedtem, és a Pomogácsok című klipünket ezen a néven készítettem. Visszatérve a gyerekkoromra, sokat lövöldöztünk a haverokkal, szerettem jó kis szülinapi zsúrokat, bulikat rendezni. A sulit viszont nem nagyon csíptem, nem voltak nagyon jó tanárjaim. Nagyon fel akartam nőni és önállósodni. Így is lett.
  
  Szüleiddel milyen a kapcsolatod? Mennyire voltak szigorúak?
  
  Jó kapcsolatunk van, még ha nem is találkozunk vagy beszélünk minden nap. Szerencsére nagyon jól neveltek, nem vertek el vagy ilyesmi. Mindketten értelmiségiek. Sokat voltam még apai Nagymamámmal, ő ritka laza forma volt, sokat köszönhetek neki, hogy nem lettem balfék.
  
  Van testvéred? Ha igen, milyen velük a kapcsolatod?
  
  3 öcsém van, nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Mindhárman foglalkoznak/foglalkoztak zenével. Dávid darabját jövőre mutatják be a Madách színházban (Én, József Attila címmel). Péter az Artisjus kommunikációs igazgatója. András a legfiatalabb öcsém, pedig a OneHeadedMan nevű bandában zenél.
  
  Hány éves korodban kezdtél el a zenével foglalkozni? Tudsz valamilyen hangszeren játszani?
  
  Viccesen alakult ez eleinte, mivel először zenei általánosba írattak a szüleim, de aztán átraktak testnevelés tagozatos osztályba, amiben (akkor) szintén nem voltam tigris. Tizenévesen kezdtem el dobolni tanulni, aztán elkezdtem a testemre is jobban odafigyelni. 22 évesen már a Blind Myselfben voltam, azóta is csak ez az egy bandám van.
  
  A zenélés mellett mivel foglalkozol? Mi a polgári foglalkozásod?
  
  Jelenleg a RockTV főmunkatársa vagyok, televíziós műsorok szerkesztésével és egyéb fontos a RockTV-t illető dolgokkal foglalkozom. Mindig olyan munkákat kerestem, amelyek mellett lehet zenélni. Teljesen véletlenül kerültem a médiába. Sok mindent csináltam: voltam újságíró, főszerkesztő, színpadmester, rádiós műsorvezető, még sorolhatnám hajnalig.
  
  Hiszel a babonákban? Ha igen, mi az, amire odafigyelsz?
  
  Nem hiszek. Általában minden ezoterikus dologgal kapcsolatban szkeptikus vagyok, mivel nagyon sok átverés van ezekben a dolgokban.
  
  Milyen embernek tartod magad? Mik a rossz tulajdonságaid? Esetleg min szeretnél változtatni?
  
  Elég határozott ember vagyok, megyek előre leszegett fejjel, nagyon kitartóan. Ugyanakkor önvizsgálatot is szoktam tartani, nem minden döntésem helytálló. Tudom a határaimat, de próbálom tágítani valamennyire. A folyamatos fejlődésben hiszek, mindig a jövőt kémlelem.
  A legrosszabb tulajdonságom, hogy nem tudok többfelé figyelni, csak egy dologra koncentrálok.
  
  Nem titok, hogy az MTV Headbangers Ball című műsor műsorvezetője voltál hosszú évekig. Milyen tapasztalatokat szereztél?
  Mikor kezdtél el a műsorvezetéssel foglalkozni?

  
  A TV-s műsorvezetés idegen volt számomra, bár előtte dolgoztam rádiósként egy darabig. Eleinte voltak kisebb problémáim, de most már viszonylag jól feltalálom magam. Persze nem vagyok maradéktalanul elégedett, van még mit tanulnom. Rengeteg tapasztalatot szereztem, nagyon fontos volt ez a közel 4 év az MTV-nél.
  
  Volt olyan riportalanyod, aki kiverte a biztosítékot? Mivel lehet a mindig kedves Tóth Gergőt kihozni a sodrából?
  
  Igazából nem volt ilyen eset. Volt 1-2 béna riportalanyom, pl. az a zenekar, akik nem tudták megállni egy 5 perces interjúban, hogy ne gyújtsanak rá, úgy, hogy előtte dobták el a cigit. Ugye, TV-ben nem szabad dohányozni. De nem kapom fel ilyenkor sem a vizet, a nyugalom szobra vagyok.
  
  A mikrofonnal nem csak a műsorvezetés kapcsán kerültél szoros kapcsolatba, ugyanis hétvégente a klubokban/fesztiválokon adod ki magadból a fáradt gőzt a Blind Myself névre keresztelt zenekaroddal. Miként jött, hogy énekes legyél? Mi a véleményed érdemes zenélni?
  
  A Blind Myself alapító gitárosával egy hittantáborban határoztuk el, hogy énekes leszek náluk, a többi már történelem.
  Szerintem a zenélés azokon az örömteli dolgokon túl, hogy fellépsz és lemezeket készíthetsz, önismerettel, tanulással, kitartással és fejlődéssel is megáld. Ha az első kettő esetleg valakinek nem is jön össze, de az utóbbiak miatt mindenképp érdemes belevágni.
  
  Egy gyönyörű gyermek édesapja vagy. Hogy tudod összehangolni a családot a zenéléssel?
  
  Viszonylag könnyen megoldom. Mivel nem fix a munkaidőm, ezért a hétköznapokban nagyon sokat vagyok együtt fiammal Benivel. Jó haverok vagyunk, imádunk együtt pörögni!
  
  Hogy képzeljük el egy átlagos hétköznapodat? Hány órakor kelsz, mit csinálsz?
  
  Régebben szerettem délig aludni, és későn lefeküdni, de mostanában Beni miatt 7-8-9 tájban már ébren vagyok. Kutyaséta napi kétszer-háromszor, attól függően, hogy tudjuk elosztani ezeket a feleségemmel. Ezen kívül az irodában vágunk valami anyagot vagy esetleg forgatunk valahol. Mostanában az új Blind Myself lemez demóit is folyamatosan készítjük, heti két nap 4 órát szoktam énekelni. Ha a feleségem dolgozik, akkor pedig valami jó kis laza programot találok ki Benivel, múltkor a budakeszi vadasparkban voltunk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 steam engine    david ellefson    catheine zeta-jones    deák bill blues band    brainlust    alan rickman    hope the last    diane kruger    the karate kid    pitt    white stripes    deftones    stimmgewalt    farrelly    civil war    war is the answer    vittula    adept    hogyan lopjunk felhőkarcolót    enrico rava    lucifer    dimebag darrell    fallujah    bugz    vono box  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!