hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [program]  2012. február 8. szerda   04:52
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
eNJé – Szívdobbanás


  Nagy Judit, az MTV műsorvezetője a monogrammjából alkotott eNJé márkanevű, saját csokoládékollekcióival lép a nagyközönség elé. A nemes csokoládé-alapanyagokból, terület és fajtaszelektált kakaóbabokból készült első bonbonválogatása, a Szívdobbanás öt, különleges ízvilágú csokoládékölteményt tartalmaz többek közt olyan nem mindennapi fűszerekkel mint a damaszkuszi rózsaolaj, a vadbors vagy a tömjén, a mirha és díszítésként egy arany korona. A csokoládé-kollekció összművészeti alkotás lett, hiszen a bonbonok zenészt és képzőművészt egyaránt megihlettek. Ennek eredménye szintén látható, hallható a díszdobozon és a benne található, ebből az alkalomból rögzített CD lemezen.
  
  Nagy Judit, az MTV műsorvezetője gyermekkorától benne élő, csillapíthatatlan vágyát önti formába azzal, hogy Valentin-nap alkalmából saját készítésű csokoládékollekcióival lép a nagyközönség elé.
  
  A csokoládémesterség számomra Tudomány és Művészet, a csokoládé pedig olyan, mint a szünet a zenében. Megállít. Csak egy pillanatra. Egy apróka falat, amiben illat, hang és íz szabadít fel ezernyi, mélyen nyugvó emléket, érzést, fájdalmat, indulatot. Szétolvad a szájban, szétterül a lelkünkben. Teljes valónkat behálózza. Ha hagyjuk.... A csokoládé nyitogat. Olykor begyógítja a sebeket. Elgondolkodtat és változtatásra sarkall. Így lett életállomásaim szintézise. nyilatkozta a bájos műsorvezetőnő, aki az elmúlt három évben több nemzetközi csokoládékészítő tanfolyamot is elvégzett és a legjobb belga mesterektől tanulta a csokoládékészítés fortélyait.
  
  A számozott és szignált díszdobozban érkező, limitált darabszámban készülő csokoládéköltemények az elérhető legnemesebb alapanyagokból, terület és fajtaszelektált kakaóbabokból készült csokoládéból születnek meg. Judit minden kollekció ízvilágát más és más, 100%-os tisztaságú egyedi fűszer vagy illóolaj hozzáadásával alkotja meg. A különlegesen finom bonbonokat zenék, versek, színek, illatok ihletik, tervezésüket a műsorvezetőnő spontán érzései, intuíciói irányítják,
  
  Nagy Judit első, Valentin-napra és a báli szezonra szánt csokoládé-szelekciója, a Szívdobbanás öt, különleges ízvilágú csokoládékölteményt tartalmaz: a Bujaság nevű bonbon fűszere a bors. Íze egy vad indákkal átszőtt kertbe visz minket. Százféle illat vibrál a levegőben s közben valami huncutul megcsíp. A második csokoládé a Titokzatosság, ami a nőt esendővé, a férfit harcossá teszi. A benne található rózsaolaj által kifejezi az újdonság varázsát s az izgalmat, s mikor a szív kalapál. Kíváncsiság hajt. Éveken át, akár egy életen át. A Felszabadultság ízét az illatos, bódító, komplex aromájú tonkabab adja, amelyben a vanília, és a keserűmandula jegyei keverednek. A szabad szerelem, a mámor és bódulat. keserű illat és édes íz ötvözete ez. A júliustól októberig virágzó, fűszeres illatú, gazdagon virágzó cserje, a kasszia adja a Biztonság alapját, melybe belekapaszkodhatunk, mert ott van, jelen van, bennünk van, akkor is, ha egy nap édes és akkor is, ha bús. Ez a bonbon egy kesernyés, illatos afrodiziákum, amely örökké lángolóvá teheti a szerelmet. Az ötödik bonbon pedig nem más, mint a Teljesség édesnaranccsal, tömjénnel, mirhával készül, rajta arany koronával, mely magában foglalja a Nőt, a Férfit, és egymást kiegészítő, beteljesítő szerelmük gyümölcsét, a gyermeket.
  
  A csokoládé nemcsak ihletet merített, de adott is: a díszdobozt Csilléry Orsolya grafikusművész akvarellje díszíti, a dobozban pedig egy külön erre az alkalomra felvett zenei anyag is található egy CD lemezen, melyen a Trio National (Veer Csongor - hegedű, Kohán István - klarinét, Kákonyi Árpád zongora) csokoládé ihlette gyönyörű zenei improvizációi hallhatók. (A CD felvétel előtt Judit a zenészeknek előadást és kóstolást tartott!)
  
  A csokoládéról további információt az interneten, a www.enje.hu honlapon lehet olvasni, ugyanitt a kollekció darabjait is meg lehet rendelni amíg a készlet tart. A díszdobozos, kézzel számozott és szignált kollekciót házhoz szállítják.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the adjustment bureau    x-men: first class    the specials    summer nights    pulzus tehetségkutató    divided multitude    kulturális intézmény    blood for blood    jude law    poison alley    frenk    rockpart    mortillery    mindenki szereti a bálnákat    qss    like a strm    vulcano    imminence    neochrome    dfsdfs    rock in vienna    to the nines    karabély    world invasion    szupercsapat  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!