hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. december 21. szerda   04:31
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Adept, More Than A Thousand, Walking With Strangers
2011. december 11., Budapest - Dürer Kert

  A Skalar Music Hungary és az Under The Music összefogásának köszönhetően Budapestig is eljutott a svéd Adept és a portugál More Than A Thousand közös turnéja, melyen a szintén svéd Walking With Strangers vendégeskedett a két említett csapaton kívül. A családias hangulatú eseménynek stílusosan a Dürer Kert kisterme adott otthont, de a három fellépőből egy biztosan jelezte: ők bizony többre hivatottak.
  

  Persze nem a Walking With Strangers-ről beszélek, mert a Trollhättanból származó öttagú csapat mindössze felmondta a kötelező leckét, melyet a metalcore/post-hardcore mezőnyben mindenki kívülről fúj. A csapat frontembere, Robin Schulz látványosan szenvedett a színpadon, sőt, néha még szívet is formált kezeivel, ami gyönyörű üzenete ellenére már a röhejes kategóriát súrolta. Zenéjükben felfedezhettünk némi áthallást többek közt az August Burns Redtől is, de sajnos ez sem bizonyult túl meggyőzőnek. A helyzet az, hogy a Walking With Strangers-hez hasonló csapatok már itthon is tucatszámban megtalálhatóak, így én minden rosszmájúság nélkül mondom, hogy ez a Panic & Action égisze alá tartozó gárda komolyabb változatásók nélkül sosem fog kitörni ezen szűk ketrecből.
  
  Na és akkor el is érkeztünk a bevezetőben magasztalt produkcióhoz, hiszen a More Than a Thousand valami félelmetesen jól szólt élőben. Igaz, hogy harmadjára jártak már itt rövid időn belül, de korábban mindig közbejött valamilyen más buli, ami miatt nem a portugálokat választottam célpontul. Nagy hiba volt, mert a Vasco Ramas vezette csapat az első daltól az utolsóig állejtős állapotba küldött, ami két dolog miatt is különösen pozitív. Egyrészt, hogy a zenekar némely tagja egy szűk órával a fellépésük előtt még részegen támolygott a Dürer folyosóin, másrészt pedig mert albumról eddig nem győztek meg a srácok. Utóbbi dologhoz hozzátartozik persze az is, hogy rengeteg agyonhype-olt amerikai csapatnál minőségibb produkciót nyújtanak, csak valahogy ezt is kevésnek gondoltam ahhoz, hogy újra és újra betegyem mondjuk a legutóbbi, Volume IV: Make Friends and Enemies lemezüket a lejátszómba. A buli előtt egyébként a dobos, Wilson Silva volt a legbeszámíthatatlanabb állapotban, ennek ellenére remekül lenyomta ő is a nekik kiszabott 40-45 percet. Brutálisan erősen és egyben érzelmes fogóssággal hasított a We Wrote a Song About You vagy a Feed The Caskets is, de az igazán nagy meglepi csak akkor következett, mikor Ramas egy szál gitárral egymaga adta elő Adele Someone Like You című slágerét, melyet saját bevallása szerint korábban csak odahaza nyomott el. Mindezt megelőzően és ez után is nagyon közvetlen módon tartotta a kapcsolatot közönségével a portugál macsó, szeretett is volna mindenki a nyakában lógni, vagy csak egy sort elénekelni vele valamelyik zúzós tételből. Az igazi csattanó természetesen a végére maradt, hiszen a No Bad Blood ahogy sejteni lehetett élőben is szenzációs, Vasco pedig mindenkit meggyőzött arról, hogy tiszta énekhangja valóban élményszámba megy.
  
  Az Adeptről egyetlen dolog maradt meg nekem a tavaszi Calibant kísérő fellépésükről: énekesük, Robert Ljung. Persze nem azért, mert lenyűgözött volna a színpadi tehetségével, sokkal inkább termete miatt, melynek okán biztos sokan cikizték ott Svédországban, ahol mindenki jó nagyra nő. Viszont a kis svéd Dani Filth-nek és csapatának más gondja is akadt emellett, méghozzá, hogy élőben nem igazán jön elő az a szép tiszta ének, amit a stúdióban olyan remekül összerak a digitális technika. Az egész műsort vontatottnak éreztem, amelyen talán csak az az egy üde színfolt segített, hogy egy srác a csapattal együtt adta elő a Shark! Shark! Shark! című dalt. Mint kiderült a fiatalembernek születésnapja volt, így le tudta egyeztetni a bandával, hogy összejöjjön ez a (számára) különleges lehetőség. Minden elismerés az északi brigádnak, hogy teljesítették a fiú álmát, még ha én nem is értem, hogy annyi jó metalcore csapat mellett kinek lehet a kedvence épp az Adept. Mielőtt teljesen laposra tipornám itt a zenekar nimbuszát, érdemes megjegyezni, hogy azért néhány dal, mint például az Ivory Tower vagy a First Round egész kellemes volt, de nagyon hiányzott/hiányzik valami a csapatból, ami élőben is közkedveltté tehetné őket. Az utolsó nóta eljátszása után ráadásul úgy tűntek el a sötétben, mintha csak a Metallica állt volna addig a színpadon.
  
  Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy a svédek nem tudnak hibázni a zenében, viszont az Adept és a Walking With Strangers közösen sem tud annyit nyújtani, mint a More Than A Thousand, akik hamarosan legendás státusba is kerülhetnek, ha továbbra is ilyen hőfokon égnek majd.



Kulcsszavak:
  adept      more than a thousand      walking with strangers 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Visszatérők- The Browning és Walking With Strangers újra a KVLTban

Adept, More Than A Thousand, Walking With Strangers

Caliban, As Blood Runs Black, Adept, For Today

Caliban, As Blood Runs Black, Adept, For Today
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Adept (SWE) - 2011. december 11. Dürer Kert
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sam worthington    empire of the sun    redrum inc.    crescend    kissin´ dynamite    todd phillips    jessie j    tito & tarantula    hogyan lopjunk felhőkarcolót    korai Öröm    dragonforce    tara reid    eva longoria    the tartuffe plan    veridia    kiss    mantra porno    artweg     rém hangosan és irtó közel    ashes you leave    lokotka gábor    safe house    viharsziget    warren riker    szarka gyula  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!