hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. december 5. hétfő   04:40
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Amon Amarth, As I Lay Dying, Septic Flesh
2011. november 21. - Budapest, Club 202

  Az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb turnéját köszönthettük a Club 202 falai között, hiszen ritkán van olyan, mikor egy svéd viking metal banda, egy amerikai keresztény metalcore csapat és harmadikként egy görög death metal horda áll össze. Mivel viszont a szóban forgó körút szereplői az Amon Amarth, az As I Lay Dying és a Septic Flesh voltak, félre is tehettük ellenérzéseinket, hiszen műfajuk legjobbjai közé tartoznak a fent említett nevek.
  
  Ez a ritkának mondható felállás meglehetősen jó hatással volt a jegyeladásra is, hiszen szép számú közönség gyűlt össze ezen a rideg novemberi estén a városszéli klubban, közel teltházat produkálva. Az épület előtt mostanság nem megszokott módon még sorba is kellett állni, így a Septic Flesh első dalát a szabad ég alól hallgattuk. Aztán beljebb érve már közelebbről is konstatálhattuk, hogy a hangzás bizony kicsit üres a görög csapat szettjének kb. fél órája alatt. A már megszokott módon turnégitárossal felálló banda főleg a legutolsó lemezére koncentrált így a hat dalból álló szettet a The Vampire from Nazareth, a We, the Gods, a Pyramid God, az A Great Mass of Death, az Anubis és a Five-Pointed Star tette ki. Bár sok idejük nem volt, de a tömeg kellő lelkesedéssel asszisztált a görögöknek, akik bár szigorú tekintettel zenéltek végig, de a folyamatosan éljenzés miatt valószínűleg jól is érezték magukat a színpadon.
  
  A kiírt időponthoz tökéletesen illeszkedve lépett színpadra az idén fennállásának már tizedik évfordulóját ünneplő As I Lay Dying, akik szerencsére azért 1-2 évente útba ejtik Magyarországot. A jeles évforduló alkalmából egyébként Tim Lambesis-ék egy Decas névre keresztelt jubileumi kiadványt is piacra dobtak, mely feldolgozásokat, remixeket és néhány új dalt tartalmaz. Viszonylag baráti áron felmarkolva a lemezt még nagyobb várakozással tekintettünk a show elé. Bár a nyitásként eljátszott Within Destruction megszólalása hagyott némi kívánnivalót maga után, később már egy szavunk se lehetett a hangzás minőségére. Lambesis-ről nemrég olvashattuk, hogy nagyon komolyan veszi az edzéseket és a helyes táplálkozást a turné alatt, ami rendesen meg is látszik a külsején. Remek hörgései és üvöltései viszont változatlanul megmaradtak, így félelmetesen jól szóltak az olyan dalok, mint a The Sound of Truth vagy az Upside Down Kingdom. Szintén kissé beújított külsővel állt színpadra a gitáros, Josh Gilbert is, aki mostanában Year One nevű bandájával egészen más irányba is kacsintgat, de akárcsak ott, az As I Lay Dying soraiban is élvezet hallgatni remek hangját. Személyes kedvenceim is felcsendültek az este során, így az An Ocean Between Us és a Nothing Left is terítéken volt, míg a nézőtéren a kötelező ´wall of death´ okozott ütős pillanatokat.
  
  A svéd Amon Amarth is szinte évente visszatér hozzánk, amely nyilván örömteli dolog, azt leszámítva, hogy most egy meglehetősen felejthető albummal a hátuk mögött érkeztek Budapestre. A Surtur Rising ugyanis egy pillanatnyi frissességet sem hordoz magában, az önismétlés viszont hamar unalomba fullad. Szerencsére Johan Hegg és csapata a koncertet megelőző este a Sir Lancelot lovagi étteremben kellőképpen felfrissíthette magát, mert felejthető album ide vagy oda, élőben minden Amon Amarth tétel vadul szokott szólni. Végül is ezúttal sem alakult nagyon másképp a molekula, azt leszámítva, hogy legújabb nóták bizony élőben sem hordoznak magukban több izgalmat, mint otthon hallgatva azokat. Mindenesetre voltak nagyon erős pillanatai a közel 100 perces fellépésnek, ide sorolandó az olyan remek dalokat, mint a The Pursuit of Vikings, a Death In Fire vagy a legjobb időkből származó Ride For Vengeance. Az új lemez mellett szerencsére a Twilight Of The Thunder God és With Oden On Our Side is képviseltette magát néhány tétellel, tehát mindenki megkaphatta a maga kedvencét. Természetesen a ráadás sem maradhatott el, így a Twilight of the Thunder God és a Guardians of Asgaard zárta ezt a tartalmas éjszakát.
  
  Habár mindhárom zenekar koncertje kellemesre sikeredett, azért véleményem szerint az As I A Lay Dying volt a legjobb formában, de érdekes volt egy ilyen különleges vegyítésű turnén a másik két fellépő koncertjét is végignézni. Még több ilyet és akkor nem lesznek ürességtől kongó koncerttermek a jövőben.


Kulcsszavak:
  amon amarth      as i lay dying      septic flesh 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Amon Amarth + Behemoth a Barba Negra-ban

A Behemoth és a Bleed From Within lép fel az Amon Amarth előtt

Nyáron újra eljön hozzánk az Amon Amarth

Vikings & Lionhearts Tour 2022 (Amon Amarth, Machine Head, The Halo Effect)

Vikings & Lionhearts: Amon Amarth & Machine Head

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Amon Amarth (SWE) - 2011. november 21. Club 202
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 e-nora    hammer barlang    gaudi-nagy tamás    fish!    delfines kaland    keep of kalessin    brain drill    lamb of god    kamarás iván    macbeth    tilos az Á    emmure    cattle decapitation    afgrund    veridia    tintás barnes    zorall    admiral’s arms    communic    verge    így neveld a sárkányodat    karácsony artúr    tim ries    bourne    hammer barlang  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!