hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. november 21. hétfő   04:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ági és a Fiúk és Kampec Dolores Dupla lemezbemutató
2011. december 1., 21h, Gödör - Budapest

  December 1-én Kontroll Csoport két alapítójának, Bárdos Deák Áginak és Hajnóczy Csabának zenekarai, az Ági és Fiúk és a Kampec Dolores tart közös lemezbemutatót a Gödör Klubban.
  
  Kampec Dolores: Evaliyé
  
   Kampec Dolores azt jelenti: a szenvedések vége. Ez egyben egy új, örömteli állapotot is jelez. Ilyen állapot egy új album elkészülte. A Kampec 5 év után új sorlemezt vett fel, az elmúlt évek dalait összegezve. Sokan várják ezt a lemezt, itthon és külföldön egyaránt. A zenekar csúcson van. Kenderesi Gabi hasonlíthatatlan énekét, Hajnóczy Csaba originális gitárjátékát Vajdovich Árpád (basszusgitár, bőgő) és Németh Csaba (dob, ütőhangszerek) minden tekintetben kiváló ritmusszekciója kíséri. Grencsó István (fúvósok) szólóival, szólamaival a szabadság elemét teszi hozzá az anyaghoz. Figyelem, csemege! A zenekar barátai azt mondják, ilyen roots alternatív anyag, a jazz és a népzene hatásain át is megőrizve az indie-rock pszechedeliáját, régen készült.
  
  Ági és a fiúk: Ági´ 55
  
  Újraénekelt negyedszázad! Az Ági és fiúk formáció vélhetőleg nem csak a zenekarban megfordult zenészek számát illetően döntene Guinness rekordot. A megalakulás óta eltelt 25 évben a frontember, a zeneszerző- szövegíró-énekes Bárdos Deák Ágnes, a Kontroll Csoport egyik alapítója, az Ági és fiúk zenekar egyetlen állandó tagja heroikus erőfeszítéssel, menedzser híján nem csak Magyarországon különleges, de egy nőtől mindenképp kivételes teljesítménnyel, egyszóval elképesztő életkedvvel tartja működésben máig is a zenekart. Az énekesnőnek nem csak negyedszázad magánéleti válságaival, hanem a férfiak uralta hazai zeneipar előítéleteivel is meg kellett küzdenie a puszta életben maradásért. A kiadóktól a kritikusokig kíméletlen közöny fogadta az elmúlt évtizedek zenei erőfeszítéseit, bár az énekesnőt körülvevő zenészek szeretete, odaadása, és az emberi tűrőképesség szerinti végső, az egzisztenciális bizonytalanság határáig kitartó hűsége mégis biztosította a túlélést. Ez idő alatt az Ági és Fiúknak három cd-je jelent meg Szív, vér, agy, Cyber Éva és Én mindig csak Pest címen.
  
  Az idén 55 éves énekesnő születésnapjára megjelenő lemezével a stúdiózás örömére fektette a hangsúlyt, tiszteletadással pályafutása két leghűségesebb zenésztársának, Antal Szilveszter gitárosnak és Molnár Gábor dobosnak, valamint az utóbbi években csatlakozott Horváth Gábor basszusgitárosnak.
  
  A lemez külön érdekessége a Kontroll Csoport egyik legkedveltebb, Nem én vagyok című dalának szlovák nyelven felénekelt változata. A kortárs szlovák költő, Vlado Jancek a dalt dallamra, ritmusra fordította néhány határon túli magyar műfordító nyersfordításából. A lemezen hallható válogatás a már megjelent dalok feldolgozásain, valamint két, eddig meg nem jelent dalon kívül egy vadonatúj számot is tartalmaz. Az Ági55 címmel napvilágot látott cd életmű-válogatásként lett definiálva, de valójában az újraénekelt- változatok lenne a pontos kiadványi meghatározás.
  
  A dalok szaxofonszólamainak hiánya a zenefelvételek alatt súlyos és fájdalmas betegsége miatt a stúdiómunkákban részt venni már nem tudó, majd a lemez végső keverése előtt eltávozott barát és zenésztárs, Újvári János pótolhatatlanságának mementója.
  A lemezbemutatón, ami egyben Bárdos Deák Ágnes szülinapi bulija is lesz, ha a Guinness -rekord számot nem is hozza a zenekar, de néhány zenészbarátot meghívott egy-egy ajándékszám erejéig. A stúdiófelvételeket Kovács Bence készítette, aki a kilencvenes évek elején az Ági és (a) Fiúk zenekar gitárosa volt. A masterelés munkálatait Kirschner Péter, az Európa Kiadó és a DeJavueRevue zenekarok gitárosa végezte. A lemezborítót a Cyber Éva és az Én mindig csak Pest című albumok borítóinak tervezője, Havas Györgyi készítette ugyancsak az ő munkája a Ja nie som tá (Nem én vagyok) youtube-on látható video klip. Hajnóczy Árpád, a Kontroll Csoport zenésze is bábáskodott a lemez létrejöttén.
  
  A belépőjegyek : 2500 forintba kerülnek, amelyhez mindkét lemezt ajándékba kapja a közönség.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 magyar rádió gyermekkórus    táncoló talpak    jetsam    symphonica    sherlock homes    psycho mutants    katherine heigl    w.a.s.p.    beneath the void    egek ura    over my dawn    symphorce    mercyful fate    the puzzle    the devils blood    fields of the nephilim    spirits    cate blachett    skyclad    sebők    nightquest    spectral voice    the iron maidens    akela    marco mendoza trio  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!